USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TOKİ’den İzmir’de üst gelir grubu düşüncesince konut üretileceği iddialarına ilişkin açıklama

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın İzmir Karaburun'da üst gelir grubu düşüncesince konut üretileceği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

TOKİ’den İzmir’de üst gelir grubu düşüncesince konut üretileceği iddialarına ilişkin açıklama
18-02-2022 14:14

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın sonuç günlerde kimi matbuat neşriyat organlarında arazi düzlük İzmir Karaburun'da TOKİ çeşidinden üst gelir grubu düşüncesince konut üretileceği iddialarına ilişkin TOKİ çeşidinden kayıtlı ortak açıklama yapıldı.

Açıklamada, “İzmir ili Karaburun ilçesi İskele ve Merkez mahallelerinde mecmu 216 bin 540 metrekare yüzölçümlü emlak idaremiz mülkiyetindedir. 3194 mahdut bayındırlık Kanunu ve ait yönetmeliklerinde bayındırlık planlarının hazırlanması ve yürürlüğe konulması ile ait ilkeler belirlenmiştir. Bu kapsamda bahis konusu gayrimenkul düşüncesince ait hepsi gurur ve kuruluşlardan görüşler istem edilmiş, görüşler elan tamamlanmamış, zımnında rastgele ortak planlama ve projelendirme süreci başlatılmamıştır. İdaremizce Türkiye genelinde planlı etraflı çalışmalarda bulunduğu kadar Karaburun'da mülkiyetimizde mevcut taşınmazda da ufki mimarlık esasi alınarak, kurumlardan doğacak görüşler, mekân teşekkül koşulları, planlama yapılırken uyulması müstelzim standartlar menfez uğrunda bulundurularak icraat yürütülecektir” denildi.

“Kurumsal amaçlarımızdan bir tanesi de konut sektörünü dayanıklı uygulamalarımızla disipline etmektir”

TOKİ'nin ilk önce namüsait ve ölçülü gelirli vatandaşların içtimai konut ihtiyaçlarının karşılanması ile devim bölgelerindeki konutların inşası emek harcamaları hedefinin ortak güdeleme deposu bulunduğu tamlanan açıklamada, “Kurum namına 2985 mahdut Kanun'un verdiği izin ve sorumluluk, kalkınma ve aksiyon planlarının öngördüğü çerçevede ilk önce namüsait ve ölçülü gelirli yurttaşlarımızın içtimai konut ihtiyaçlarının karşılanması ile devim bölgelerindeki konutların inşası yönündeki bu çalışmalarımızı temdit hedefi, idaremizin ehemmiyetli ortak güdeleme kaynağıdır.

Ayrıca Türkiye genelinde konut üretiminde az katlı, ufki mimariyi esasi alan, güvenli, mıhlı ve çevresiyle bütünleşen planlar geliştirilmesindeki hassasiyetimiz de bitmeme etmektedir. Kurumsal amaçlarımızdan bir tanesi de konut sektörünü dayanıklı uygulamalarımızla disipline etmektir. Bu amaçla sonuç senelerde istihsal payımızı yüzdelik 8'lerden yüzdelik 14'lere yükselttik. Konuta erişmekte sıkıntı çekici vatandaşlarımızı ev sahibi muktedir ballanmak amacıyla ortak fariza bilinciyle cereyan ettik.

Altyapısıyla, üstyapısıyla İzmir'imize yakışır, depreme dayanıklı, güvenli, nitelikli namına Salhane, Manavkuyu, Mansuroğlu ve Bayraklı'da durumunda tahavvül projeleri gerçekleştirmekteyiz. Gerek Bayraklı sakıntı konut dalında yaptığımız kalımlı konutlar, gerekse İzmir Çeşme Reisdere'de, Muğla'da, Manavgat'ta edinmek az daha memleketimiz genelindeki ufki mimarlık anlayışına akıllıca namına meydana getirilen konutlar yurttaşlarımızın ölçüm ve teveccühünü kazanmıştır” ifadelerine arazi verildi.

“Halkımıza ihtimam edermiş kadar benzemek arzu edenler projelerimize dayanak hasretmek namına baltalamaya çalışmaktadırlar”

Açıklama şöyleki bitmeme etti:

“Ancak öz kaza vatandaşlarına korunma karışma değme çeşit şehremaneti hizmeti arz etmek namına bileşimli gündemler oluşturarak halkımıza ihtimam edermiş kadar benzemek isteyenler, konuşulacak rastgele ortak hizmeti bulunmasa ister ki uygulamalarıyla yurttaşlarımızın ilgisini nail bulunan sdaremiz çalışmalarında projelerimize dayanak hasretmek namına baltalamaya çalışmaktadırlar.

Son namına da Karaburun'da elan rastgele ortak planlama ve projelendirme süreci başlatılmamış, idaremiz mülkiyetindeki taşınmazla ait namına ait kurumlardan doğacak görüşler, mekân teşekkül koşulları, planlama yapılırken uyulması müstelzim standartlar menfez uğrunda bulundurularak ve ufki mimarlık esasi alınarak yürütülecek çalışmalarımıza müteveccih namına şimdiden meydana getirilen idrak operasyonlarıyla çeşit negatif açıklamalarda mevcut edinmek kanalıyla ortak tane problemi vatandaşının ısıdam ortak yuvaya kavuşmasına olanak getirmek bulunan sdaremizin gerçekleştireceği uygulamaları engellemeye çalışmaktadırlar.

Süreç bu durumdayken şehremaneti reisi çeşidinden meydana getirilen açıklamayla kamuoyunun dürüstlük dışı bilgilerle hata düşüncelere atıf edilmesinin akıllıcasına olmadığı, kurgusal amaçlı, kurumu yıpratmayı hedefleyen haberlere haysiyet edilmemesi hususu kamuoyuna nazikâne duyurulur.”

Huzeyfe Tarık Yaman
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ