USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Trabzon'dan 41,4 milyon dolarlık otomotiv uran ihracatı yapıldı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, "2021 yılı ocak-kasım çağında esbak senenin bire birlikte zamanına nazaran yüzdelik 60 kabil faziletkâr biçimli birlikte ihracat artışı yakalandı." dedi.

Trabzon'dan 41,4 milyon dolarlık otomotiv uran ihracatı yapıldı
09-12-2021 14:51
Trabzon

Kalyoncu, Trabzon'da oturmuş tesislerde üretilerek Avrupa'nın önde mevrut otomotiv firmalarına gönderilen ürünlerden bu senenin ocak-kasım çağında 41,4 milyon dolar dirimlik elde edildiğini bildirdi.

Kalyoncu, meydana getirdiği bağlanmış açıklamada, eklenmiş kıymeti en erdemli sektörlerden biri bulunan otomotiv endüstrisinde ihracatın değme sabık gündüz arttığını belirtti.

Bu senenin ocak-kasım çağında şehir otomotiv sanayisinin 41,4 milyon dolarlık ihracat yaptığını bildiren Kalyoncu, "2021 yılı ocak-kasım çağında esbak senenin ayrımsız zamanına nazaran yüzdelik 60 kadar erdemli düzgün ortak ihracat artışı yakalandı. Bu başarıyla ehemmiyetli ortak ihracat hacmine vasıl Trabzon otomotiv endüstrisi, 15,5 milyon dolarlık artışla en aşkın ihracat artışı sağlanan üçüncü bölüm oldu." ifadelerini kullandı.

Kalyoncu, bu sektörden 36 ülkeye ihracat yapıldığına dikkati çekerek, aut satımda eskiden üç ülkenin yüzdelik 56 çoğalma ve 14,6 milyon dolarla Almanya, yüzdelik 66 çoğalma ve 11,6 milyon dolarla Polonya, yüzdelik 318 çoğalma ve 4,5 milyon dolarla Hollanda bulunduğunu belirtti.

Bu sene 2020'den ayrımlı kendisine bu piyasanın ihraç pazarlarına Sırbistan, Kamerun, Kazakistan, Fransa ve Mali'nin eklendiği bilgisini sağlayan Kalyoncu, böylecene ihracat ücreti artışının yanı esna piyasa çeşitliliğinin de arttığını tabir etti.

Kalyoncu, otomotiv sanayisi üstünde durulmasının kente iri bedel sağlayacağını belirterek şunları kaydetti:

"Kilogram başına ihracat ünite fiyatı arttı. Bununla baş başa geçtiğimiz sene 1,65 dolar kendisine gerçekleşen kilo başına ihracat ünite fiyatının 2021 Ocak-Kasım devri averajında 1,88 dolara kavuşması bu piyasanın ortak ayrıksı başarısı kendisine kayıtlara geçti. Trabzon'un iri kıymeti bulunan otomotiv endüstrisi, ihracatın indinde istihdam yönüyle de Trabzon iline iri ulama sağlıyor. Trabzon'da imal edilen eklenmiş altın redif zerre ürünlerinin az daha dünyanın tamamı kişmiri yollarında kez büküm fail araçlarda kullanılması iri ortak muvaffakiyet ve gururdur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ