USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Trendyol, satıcılarına Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında e-ihracat köprüsü kuracak

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, Trendyol'un Tuzla'daki Operasyon Merkezi'ni görüşme ederek, Trendyol'un doğacak çevrim planları karşı bilim aldı.

Trendyol, satıcılarına Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında e-ihracat köprüsü kuracak
27-04-2022 15:08
Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakereleri kapsamında Türkiye'ye mevrut Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, Trendyol'un Tuzla'daki Operasyon Merkezi'ni görüşme etti. Zeyoudi'ye Trendyol Kurucu Ortağı Begüm Tekin ve Trendyol idare kadrosu haremlik etti. Birleşik Arap Emirlikleri'nin mutluluk envestisman fonu bulunan Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) ve Chimera Investment geçtiğimiz sene Türkiye'deki önce yatırımlarını e-ticaret sitesine yaparak, firmanın BAE ve Ortadoğu'daki önemli ortağı pozisyonuna geldiler.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin mutluluk envestisman fonu bulunan Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) tarafından Türkiye'de e-ticaret sektörünü yakından strateji ettiklerini tamlayan Zeyoudi, “Ortadoğu'da e-ticaret dair önderlik edecek şirketlerden biriyle buluşmaktan, bu şirketle iştirak kurmaktan alım çalım duyuyoruz. Sizin BAE'deki varlığınıza dayanak vermeyi, mahsul ve operasyonlarınız düşüncesince ortak üs olmayı heyecanla bekliyoruz. E-ticaret, umumi kendisine pandeminin de etkisiyle akıbet dü yılda aşırı büyüdü. Eğer ortak öngörü yapmam icabında bu kol aşırı hâlâ ortak tomar büyüyecek. Biz de sizin iri başarınızı hakkıyla ölçüm ediyoruz. Diğer ortak bap da, geri hizmet dair sağladığınız ilerleme. E-ticaret ve geri hizmet birbirinden ayrı düşünülemez. Düzgün ortak geri hizmet altyapısı olmadan, aklık e-ticaret yapılamaz; şirkette kullanmak istediğimiz faiz olmaz. Lojistik yatırımlarla sizin hâlâ iri pazarlara erişiminizi sağlamaya hazırız” dedi.

Zeyoudi şöyleki bitmeme etti: “Altını resmetmek istediğim dü bap var. Biz başıboş tecim anlaşmaları düşüncesince İstanbul'dayız. Bu sene sonuna denli e-ticaret sitesinin BAE'ye 100 milyon dolar hacminde e-ihracat maksadı olduğu için bahsettiniz. Eminim ki dü semt arasındaki başıboş tecim anlaşmalarını imzaladıktan sonra, planladığınızdan aşırı hâlâ faziletli sayılara ulaşabilirsiniz. Biz stratejimizin ortak parçası kendisine bu alanda ve Afrika'da hâlâ ortak tomar başıboş tecim anlaşması etme fırsatı kolluyoruz. Bu bağlamda BAE'de sizin varlığınız düşüncesince de ortak alışveriş açacağız. Sadece bu değil, bahsettiğiniz Güneydoğu memleketlerini de bizimle başıboş tecim yapmaları düşüncesince tutma dair kararlıyız. Bu devletleri de başıboş ticarete katılmaları dair motivasyon ederek, operasyonlarını BAE üstünden yapmalarını eş güdümlü edeceğiz. Aynı sürede şayet KOBİ'leri e-ticaret hazırlamaya yönlendiremezsek o devir gerçek maksadımız bulunan istihdamı oluşturamayız. Bizim küresel kendisine gerçekleştirmek istediğimiz de bu. Sizin evren ölçeğinde depolarınız ve çalışanlarınız var. Beraber yapabileceklerimizi ve e-ticaret dalında dolduracağımız boşluğu icat geçirmek düşüncesince heyecanlıyız. Biliyorum ki sizin ekibiniz eksiksiz ortak iş çıkarıyor. Biz de BAE hükümeti kendisine dayanak vermeye hazırız.”

“Türk üreticilerini ve esnafını dünyayla buluşturacağız”

Konu üzerine değerlendirmede mevcut Begüm Tekin, “Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi'in ziyaretinden aşırı kıvançlı olduk. Son envestisman turumuzda Softbank, General Atlantic'in birlikte ADQ ve Chimera Investment da aramızda katılmıştı ve kendileriyle DOĞRU çalışıyoruz. E-ihracat ilkin peyda geçirmek kıl payı bölgedeki planlarımıza müteveccih kendileri bizlere iri dayanak veriyorlar. Hedefimiz iri çoğunluğu esnaf ve Kobilerden oluşan 260 bin satıcımızı, Türk üreticilerini ve markalarını evren ile buluşturacak toy köprüleri kurmak. Türk üreticilerinin ve markalarının faziletli kalitedeki istihsal kapasitesinin küresel pazarlarda gelişmesine vasıtalık geçirmek ve ülkemize döviz girdisini tasarruf geçirmek istiyoruz. 2023 bakımından Türkiye ve BAE arasında gerçekleştirdiğimiz e-ihracatın 100 milyon dolara ulaşacağını öngörüyoruz. Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında da e-ihracat köprülerini kurmuş olacağız” halinde konuştu.

E-ticaret sitesinin küresel e-ihracat planlarından da bahseden Tekin laflarını şöyleki tamamladı: “Biz e-ihracat ile ülkemizin ihracat gelirleri ile dış satımcı sayısını artırırken, Türk üreticilerine taşınmazlar dışındaki milyarlarca tüketiciye adanmış etme olanağı sunuyoruz. Türk üreticilerini ve ürünlerini kişi platformumuzla yada küresel e-ticaret pazaryerleri tarafından hepsi evren ile buluşturuyoruz. Yerli istihsal mahsulat Trendyol tarafından 50'den ortak tomar küresel pazaryerinde satılıyor. 2021 senesinde hep 6 milyon ısmarlama aldık. Yine 2021'de Avrupa'dan Orta Doğu ve Afrika'ya, aşırı degaje ortak coğrafyada 100'e DOĞRU ülkeye ihracat yaptık. 2023 senesinde e-ihracat hacmimizin 1 bilyon dolara ulaşmasını bekliyoruz. Hedefimiz domestik üreticileri ve markaları küresel pazarlarda büyüterek, EMEA Bölgesi'nin reis e-ticaret firması olmak. Bu doğrultuda da kılıç de teknoloji, geri hizmet ve marketing odağında önümüzdeki üç sene ortamında 500 milyon dolar envestisman yapacağız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ