USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Tunus'un ilk sağlık radyosu 'Hayat FM' müstevli çağında düş oldu

Tunus'ta toy insan koronavirüs salgını sonrası halkı sağlık hikayelerinde haberdar etmek ve farkındalığı bırakmak hedefiyle kurulan "Hayat FM" yayınlarıyla şişman nazarıitibar görürken, aşılama oranlarının artmasında da ehemmiyetli gösteriş oynadı.

Tunus'un ilk sağlık radyosu 'Hayat FM' müstevli çağında düş oldu
02-12-2021 13:45
Tunis

"Hayat FM", Kayravanlı hekim Muhammed Livan'ın ön kadem olmasıyla Şubat 2021'de yaşama geçirildi.

Sağlıkla dayalı sav ve programların yayınlandığı radyo, giderek domestik ve millî kurda sağlık eğitimini de dikçe etkileyen iddialı birlikte iletişim araçları kurumuna dönüştü.

Tunus'ta, Hayat FM sebebiyle sağlık dair hayır ilmî bilgiler ve sosyal bilincin artmasına imdat sağlayıcı istihbarat hâlâ aşkın kişiye ulaştı.

Salgın sürecinde halkı bilgilendirmeye, Kovid-19'la uğraş prosedürlerine uymaya ve aşının önemine bağlı yayınlarıyla ön plana çıkan Hayat FM, el sağlığının korunmasında ehemmiyetli imdat sağladı.

"Hayalimizdeki radyo fikrini yaşama geçirdik"

Radyonun sav spikeri Sümeyye Hamdi, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, "Benim düşüncesince birlikte imge bulunan Hayat FM projesi, Bağımsız Görsel ve İşitsel İletişim Yüksek Kurulu (HAICA) kabilinden onaylandıktan sonraları çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Radyo fikrimiz, ekipmanları almaya başlamamız ve geri hizmet çalışmalarımız sonucunda adım adım esas manada yaşama geçmeye başladı. Bu şekilde, hayalimizdeki radyo fikrini yaşama geçirmiş olduk." diyerek konuştu.

Tunus Gazetecilik Yüksekokulundan yetkilendirilmiş bulunan Hamdi, "Haber departmanının editoryal çizgisi, total birlikte yaklaşımla sağlık ile dayalı içerikler yapmaya yönelik. Haber bültenleri, muhteva ve yoğunluğa layıkıyla sabahtan akşama denli altı değişik saatte sunulmakta." dedi.

Memleketi Kayravan'a yerleşmeden önceki nice iletişim araçları kuruluşunda çalıştığını tamlayan Hamdi, şunları kaydetti:

"Ekip olarak, müspet ve birlikte gayesi olan, seyirciler düşüncesince nafi olduğuna inandığımız sağlık ile dayalı olup bitenleri araştırıyoruz. Haber ve iletişim araçları içeriği, neşriyat müesses gözetiminde, radyonun adalet ve bitaraflık vizyonuna akla yatkın namına sonuç durumunu alıyor."

"Hayat boyu kullanılacak bulunan detayları aktarıyoruz"

Hayat FM Genel Müdürü Dr. Muhammed Livan ise radyonun hedefini, "İnsanların yaşamları süresince faydalanacakları ve gerekseme duyacakları detayları haberleştirerek onlara ulaştırmak." biçiminde özetledi.

Dinleyicilere günce yaşamda işlerine yarayacak hayır bilgiler verebilmek düşüncesince neşriyat yaptıklarını vurgulayan Livan, "Bilimsel yaklaşımla, türlü sağlık sahalarında uzmanlaşmış konuklarımız yoluyla akıllıca ve hayır detayları ulaştırmanın yanında sağlık ile dayalı kusur detayları de yöneltmek en iri önceliklerimiz arasında." diyerek konuştu.

Birçok millî ve arsıulusal kurumdan iane aldıklarını tamlayan Livan, şunları söyledi:

"Profesyonel gazetecilerimiz kabilinden meydana gelen ölçün bilgelik alma ve araştırı etabından sonraları akıllıca ve emniyetli bulduğumuz detayları haberleştiriyoruz. Özellikle sağlık dalında yaptığımız haberlerin kaynaklarının emniyetli ve işin ehli olmaları gerekiyor, bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF ve Birleşmiş Milletlerin yanında kamuya ilgilendiren millî kurumların onayladığı detayları paylaşıyoruz."

Hayat FM yayına başladıktan sonraları Kayravan'da telkih oranları arttı

Aynı sürede Kayravan Tıp Derneği Başkanı da bulunan Livan, "Radyomuzun Kayravan'da olması nedeniyle bu şehirde ehemmiyetli birlikte dinleyici kitlesine ulaştık. Salgın döneminin başlangıcında Kayravan'da tozlaşma payı az seviyelerde kaldı. Fakat radyomuzun neşriyat dünyasına başlaması ve yaptığımız yayınlarla kentteki tozlaşma payı faziletkâr seviyelere ulaştı." ifadelerini kullandı.

Hayat FM'in yapılış öyküsünü ise Livan, şu şekilde anlattı:

"Sağlık radyosu fikrimiz 2009 yılına dayanmakta. Bölgede çalışkanlık yayınlayan Tıp Derneğinin sempozyumlarında ve planlı sağlık etkinliklerinde bu fikrimizi dile getirdik. Özellikle 2009 senesinde Kayravan'ın 'İslam Kültür Başkenti' seçilmesi vesilesiyle hâlâ açık kitlelerle bu fikrimizi paylaşma olanağı bulduk. Salgın sürecinde sağlık dalında yaşanmış bulunan zorlukların çoğalması Haziran 2020'de radyo fikrini yaşama geçirmemize okazyon oldu. Sağlık dalında yaşanmış bulunan bilgelik eksikliklerini yaptığımız yayınlarla gidermeye çalıştık."

Radyoda musiki yayını da yaptıklarını aktaran Livan, "Sağlık olup bitenleri ile mevki aksettirmek istiyoruz. Radyomuzda seçilen müzikler de ilmî birlikte yaklaşımla psikologlar kabilinden belirleniyor. Terapi gayeli müziklerimiz Hayat FM'e has." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ