USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Turizm kenti Antalya, evren liderlerini ağırlamaya hazırlanıyor

Devlet başkanları, bakanlar, diplomatlar ve iş dünyasının önde mevrut isimleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilecek Antalya Diplomasi Forumu'nda üçüncü el buluşacak.

Turizm kenti Antalya, evren liderlerini ağırlamaya hazırlanıyor
04-03-2022 13:40
Antalya

Anadolu Ajansının (AA) toptan haberleşme ortağı bulunduğu forum, "Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak" anne temasıyla, 11-13 Mart'ta Belek Turizm Merkezi'ndeki Nest Convention Center'de yapılacak. Uluslararası münasebat bağlamında nice mevzunun ele alınacağı forum, dünyanın ciharıyek yanından gezmen ağırlayan Antalya'nın tanınırlığını elan da artıracak.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AA muhabirine, 680 bin yatağa ehil Antalya'nın turizmde uydurma sahibi, Türkiye'nin de turizmde dünyaya açıklan kapısı bulunduğunu söyledi. Kentte gelişigüzel sene milyonlarca turiste ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Yazıcı, Antalya'nın gezim kadar, ekincilik ve diplomaside de öne çıktığını dile getirdi.

Yazıcı, Antalya'nın diplomasinin merkezi olma amacında ilerlediğini belirterek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Antalya Diplomasi Forumu'nu şehre katığını anlatım etti.

Forumun artık da bitmeme edeceğini aktaran Yazıcı, "Hazırlıklar sürüyor. İnşallah kazasız belasız birlikte başağrısı yapılmaksızın tamamlanacağını değerlendiriyoruz. Geçen sene oldukça gıllıgışlı yapılmıştı. İnşallah Antalya'mız düşüncesince dobra olacak. Diplomasi aşırı önemli, gelişmelerden ötürü ruzname de koyu olacaktır." niteleyerek konuştu.

İş dünyası foruma hazır

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, forumda hemen siyasal liderlerin değil, iş insanlarının da arazi alacağına dikkati çekti. Kentin kürevi organizasyonlar dair yeteri kadar görmüş geçirmiş bulunduğunu dile getiren Çetin, bu sene üçüncüsü yapılacak forumun gıllıgışlı olmasını ve Türkiye'nin pozisyonuna yarar sağlamasını dilek etti. Türkiye'nin sonuç devirde aut politikada toy açılımlar yaptığına ayraç fail Çetin, şunları söyledi:

"Körfez ülkeleriyle münasebat baştan kurulmakta. İsrail Cumhurbaşkanı ülkemizi görüşme edecek. Bu ziyaretler hemen sonra İsrail ile münasebat de gelişecektir. Antalya birlikte fasıl İsrail'den aşırı ziyaretçi alırdı. Umarım kentimizde İsrail'den konukları baştan görürüz. İsrail kabilinden pazarlar düşüncesince de elan birlikte tomar güç harcayacağız. Antalya'nın ırk, din, ulusallık ayrımı yapmadan herkesi bağrına basan birlikte sulh ve hayat şehri bulunduğunu göstereceğiz."

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da bu cins organizasyonların kente ve ülkeye ağır katkılar sağladığını vurguladı. Turizm ve ekincilik kenti Antalya'nın diplomatlık kenti olma amacında da emniyetli adımlarla ilerlediğini anlatım fail Çandır, "Bunda Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun büyüt katkıları var. 2 bin 500'ün üstünde ziyaretçinin beklendiği forumda, sentetik zekadan hava değişikliğine genişliğinde gündemde bulunan nice bap ele alınacak. Hem şehrin bununla birlikte memleket tanıtımı açısından ehemmiyetli bulunan bu forumun gıllıgışlı geçeceğine inanıyorum." niteleyerek konuştu.

Çandır, forumun kürevi salgında durağanlaşan ve sabık sene az buçuk hareketlenen turizme de yarar sağlayacağına inandığını bildirdi.

Turizm piyasası arsıulusal organizasyonlardan memnun

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı ise gezim piyasası yerine hakeza birlikte organizasyonun Antalya'da yapılmaktadır olmasını kıvançla karşıladıklarını belirtti. Geçen yılki forumun sonuç adım velut geçtiğini aktaran Yağcı, evren liderlerinin kürevi salgında bile gezim dalında sunulan hizmetin, araç ve içeceğin kalitesinin ne genişliğinde erdemli ölçüde bulunduğunu gördüklerini kaydetti.

Antalya'nın birlikte evren kenti bulunduğunu kail Yağcı, "Antalya, G20 Liderler Zirvesi özellikle peyda etmek neredeyse bugüne genişliğinde arsıulusal bölgede sağlam aşırı organizasyona ev sahipliği yapmış görmüş geçirmiş birlikte kent. Antalya Diplomasi Forumu da bunlardan biri. Dünya liderlerini buluşturan birlikte etkinliğin 'turizmin başkenti' Antalya'da yapılmaktadır olması turizme de ağır yardım sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Yağcı, gezim piyasası yerine forumun ileriki zamanlarda da bitmeme etmesini dilek ettiklerini kaydederek "Antalya gelişigüzel milletten insanoğlunun hayat içre dinlence yapabildiği birlikte kent. Diplomasi forumunun da hakeza birlikte şehirde gerçekleştiriliyor olması dünyaya sunulan birlikte mesajdır." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ