USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Turizmdeki gam turistleri Türkiye'ye çekiyor

Avrupalı turistler deniz-kum-güneş turizmini, Orta Doğulu turistler site ve tabiat turlarını yeğleme ederken, akıbet çağda gastronomi, sağlık, alışveriş, dinlenme kampı ve karavan turizmine müteveccih talepte de artma gözlemleniyor.

Turizmdeki gam turistleri Türkiye'ye çekiyor
25-06-2022 13:05
İstanbul

Türkiye'nin turizmdeki çeşitliliğini AA muhabirine değerlendiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye'nin evren turizm pazarında kendini tanıtlamak mecburiyetinde olamaz denli ehemmiyetli müşterek oyuncu olduğunu, müstevli müdahale herhangi müşterek koşulda dünyada yeğleme edilen destinasyonlardan bir tanesi olmayı başardığını belirtti.

Bağlıkaya, turizmcilerin Türkiye’yi turistlerin yeğleme etmiş yer aldığı devletler ortada tuttuğunu, en çetince yıllarda iklim ekonomisine dirilik suyu sağladığını söyledi.

Son 2 salname devirde müstevli süreci dolayısıyla ağırlanan ziyaretçi sayısında düşme yaşanmasına karşın, ülkenin eş yer aldığı turizm potansiyeli ve bu piyasanın deneyimi sebebiyle doğacak süreçte hayattaki öteki ülkelerden şimdi aceleci müşterek toparlanma süreci yaşayabileceklerini anlatım fail Bağlıkaya, "Bunu sağlamanın yolu sektörümüzün üstündeki yüklerin hafifletilmesinden geçiyor. Onun düşüncesince yapılması müstelzim önce iş Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) turizm oranı ve konaklama vergisi kıl oranı yüklerin kaldırılması olmalıdır." niteleyerek konuştu.

Rusya ve Ukrayna pazarları dışarı Türkiye'ye müteveccih talep, zaman öncesindeki beklentiler doğrultusunda

Bağlıkaya, senenin başlarında salgının tesirinin azalması ve arsıulusal seyahatlerin önündeki engellerin kaldırılacağı perspektifinden hareketle, sene geneline müteveccih ümit ve tahminlerinin 40 milyonu yabancı, 5 milyonu da emlak haricinde canlı vatandaşlardan peyda is etmek kıl oranı hep 45 milyon ziyaretçi sayısı ve 35 bilyon doların üstünde turizm geliri adına belirlendiğini hatırlattı.

Türkiye’ye en aşırı ziyaretçi gönderen devletler ortada önce tam arazi meydan Rusya Federasyonu ile en aşırı konuk ağırlanan üçüncü iklim konumundaki Ukrayna arasındaki gücük ay ayında süregelen harp dolayısıyla 2022 yılına bağlı ümit ve öngörülerin baştan gözden geçirilmesi zorunluluğunun doğduğuna dikkati çekici Bağlıkaya, "Tüm pazarlar dikkate alındığında 2022 senesinde 35 milyon yabancı, 5 milyon yöresinde da emlak haricinde canlı yurttaş ziyaretçilerimizle beraberce hep ziyaretçi sayımızın 40 milyon seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyoruz. Türkiye’nin hep turizm gelirinin ise 32 bilyon dolar yöresinde olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bağlıkaya, zaman öncesinde ayrımlı ülkelerden turizm kol temsilcileri ve tur operatörleri ile gerçekleştirdikleri görüşmelerde Türkiye’ye müteveccih ilginin artacağına ilişikli semboller aldıklarını, hazırlıkları da bu yönde yaptıklarını, Rusya ve Ukrayna dışındaki pazarların tamamına yaklaşan kısmından Türkiye'ye müteveccih talebin, zaman öncesindeki beklentiler doğrultusunda geliştiğini dile getirdi.

Türkiye'nin elden doğası ve zamanı ile değil gastronomisinden kültürüne eş yer aldığı çeşitlilikle de vazgeçilemeyecek müşterek destinasyon bulunduğunu vurgulayan Bağlıkaya, "Bu sebeple ister turistlerin ferdî ilgisinin gerekse bulunmuş yer aldığı coğrafi konuş dolayısıyla tur operatörlerinin ilgisinin artarak çoğalması kaçınılmazdır. Bu tabii ve olması müstelzim artışa istikamet özgülemek bu piyasanın amme kurumları ile müşterek araya gelmiş şekilde oluşturulacak stratejiler ile mümkündür. Bu konudaki gerekseme anbean ehemmiyet kazanmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupalı turistin rezervasyonları Türkiye'ye menfez kırpıyor

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, en aşırı ziyaretçiyi yazları deniz-kum-güneş turizmi kapsamında ağırlandığını, amma velakin sonuç devirde hars turlarına, gastronomi turizmine, esenlik turizmine, alışveriş, dinlenme kampı ve karavan turizmine müteveccih talepte de artma gözlemlediklerine ayraç etti.

Ülke bazlı adına ecnebi ziyaretçilerin dikkat gösterdiği turlar ve destinasyonların ayrımlılık gösterdiğini anlatım fail Bağlıkaya, şunları kaydetti:

"Uzak Doğu ve ABD kıtası ülkelerinden mevrut ziyaretçilerimiz ağırlıklı adına hars turlarını yeğleme ediyor. İstanbul, Çanakkale, İzmir, Pamukkale, Kapadokya dikkat gösterdikleri destinasyonlar ortada bulunuyor. Avrupa ülkelerinden mevrut misafirlerimiz Antalya, Muğla, Aydın ve İzmir kıl oranı deniz-kum-güneş turizmi ile öne çıkan destinasyonlarımıza dikkat göstermenin yanı esna hars turları kapsamında İstanbul’u da keşfetmeyi yeğleme ediyorlar. Orta Doğu pazarından mevrut konuklarımız İstanbul’un indinde Yalova, Bursa, Trabzon, Rize kıl oranı şehirlerimizde natür turlarına iştirak gösteriyorlar. İran’dan mevrut ziyaretçilerimizin ise İstanbul, Konya ve Van kıl oranı destinasyonlara merakı bulunuyor."

Bağlıkaya, 2022 yılının önce 4 maaş devrinde Türkiye'ye en aşırı ziyaretçi gönderen devletler ortada Almanya'nın başı çektiğini, Bulgaristan, İran ve İngiltere'nin de en aşırı ziyaretçi gönderen devletler ortada arazi aldığını söyledi.

Yılın küsurat bölümüne bağlı ayırtma verileri dikkate alındığında da Almanya, İngiltere, Hollanda bilhassa peyda etmek kıl oranı umumi adına Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye müteveccih ilginin yükselmeye bitmeme etmesini beklediklerini vurgulayan Bağlıkaya, "Bununla beraberce İran’daki kazançlı toparlanmanın da bu ülkeden emlak dışına çıkışlara müspet yansıdığını ve Türkiye’ye gezinsel ilginin ağır halde yükseldiğini görüyoruz. Keza Orta Doğu bölgesi de ağır yükseliş beklentimizin yer aldığı pazarlar ortada arazi alıyor." dedi.

"Kapadokya'da mavra turu, Nemrut'ta günbatımı, Fethiye'de paraşüt, Kleopatra Havuzu’nda yüzmek..."

Firuz Bağlıkaya, Türkiye'nin kendine has tabii güzelliklerini, zamanı ve kültürel zenginliklerini durumunda görerek hususi deneyimler elde etmenin Türkiye'ye mevrut misafirlerin öncelikleri ortada bulunduğunu belirterek, "Kapadokya’da in otellerde kalmak, balonla tuğra çıkmak, Nemrut’ta gündoğumu ve günbatımını yaşamak, Fethiye’de Babadağ’da yalpı paraşütü yapmak, Likya uğrunda yürümek, Pamukkale’de travertenleri kullanmak ve Antik Kleopatra Havuzu’nda yüzmek, adamlık geçmişine ilişikli bölük kamaştırıcı ipuçları sunan Türkiye’nin ciharıyek tarafındaki müze ve harabelik yerlerini görüşme etmek, Türk mutfağının iyi lezzetlerini duymak kıl oranı nice biricik deneyimle misafirlerimizi ağırlıyoruz." niteleyerek konuştu.

Özellikle kütle turizmi terimi dışındaki turlarda içtimai ve kültürel açıdan aktivitelere tam ilgiliyi çekemediklerini aktaran Bağlıkaya, "Bu mevzuda hususi icraat yapılması gerektiği aşikar. Turistlere has olmayan, gerçek, hars aktivitelerine turistlerin de katılımını sağlayacak organizasyonların geliştirilmesi icap ettiğini düşünüyoruz." dedi.

Bağlıkaya, Türkiye'ye dinlence gayeli adına yolculuk fail ve bilhassa kıyı bölgelerindeki herhangi müşterek obje müdahale tesislerde küsurat misafirlere, Türkiye’nin eş yer aldığı tarihi, tabii ve kültürel zenginlikleri keşfetmeleri önerisinde bulunduklarını belirtti.

Seyahat acentelerine mevrut misafirlerle, Kapadokya'dan Pamukkale’ye, Salda Gölü’nden Anzer Yaylası'na denli eş olunan katı aşırı hususi turizm ürününü buluşturduklarını özetleyen Bağlıkaya, "Bununla beraberce misafirlerimize esenlik turizmi bilhassa peyda etmek kıl oranı ülkemizin nice ayrımlı turizm segmentinde sunmuş yer aldığı kalifiye hizmetlerden faydalanmalarını öneriyoruz." niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ