USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk firması Otokar, Kazakistan’da zırhlı savaşma araçları üretmeyi hedefliyor

Otomotiv ve defans sanayisi dalında çalışkanlık yayınlayan yüzdelik beniz Türk sermayeli küresel müşterek iştirak bulunan Otokar, Kazakistan’da zırhlı savaşma araçları üretmeyi amaçlıyor.

Türk firması Otokar, Kazakistan’da zırhlı savaşma araçları üretmeyi hedefliyor
18-02-2022 12:34
Kazakistan

Dünyanın 60’tan aşkın ülkesinde ticari ve askeri vesait üreten şirket, Otokar Central Asia adıyla 2019’dan bu yana Kazakistan’da çalışkanlık gösteriyor.

Merkezi hükûmet merkezi Nur Sultan’da bulunan şirket, gelecekte NATO standartlarına akla yatkın mahsulat imal ederek Orta Asya’da genişlemeyi ve semt ekonomisinin büyüme göstermesine ulama sağlamayı planlıyor.

Otokar Central Asia Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Aybar, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, bölgede müşareket namına hâlâ 3 sene geçmiş müesses olmalarına karşın ürünlerinin etraflıca zamandır Kazak ordusu çeşidinden kullanıldığına dikkati çekti. Aybar, “Kazakistan’ı biçim alarak Orta Asya’daki bulunan ve gizil kullanıcılarımıza yaklaşan olmayı, gereksinimlerini anlayarak akla yatkın analizör sunmayı ve bölgede büyümeyi hedefliyoruz.” dedi.

Bu amaçla bölgede evcil istihsal özellikle iktisap etmek az daha iş ortakları, eş mahsul geliştirme, uygulayım bilimi transferi kabilinden değişik teşrikimesai fırsatlarını değerlendirdiklerini tamlayan Aybar, “Şu anda önceliğimiz askeri anahtar üretimi, fakat semt ülkelerinin gereksinimleri doğrultusunda ticari vesait da gündeme gelebilir.” niteleyerek konuştu.

Aybar, Kazakistan’ın enli toprakları ve güre nüfusu ile endüstri dalında iri müşterek potansiyeli olduğuna ayraç ederek “Otokar Central Asia olarak, evren genelinde kendini ispatlamış bulunan 8x8 ve paletli zırhlı araçları uygulayım bilimi transferi ile Kazakistan’da domestik namına üretime hazırız.” ifadesini kullandı.

İlk aşamada hoppadak Kazakistan’a hususi vesait üreteceklerini kaydeden Aybar, amma velakin şehir istihdamı ile ihracatına da ulama sağlayacaklarını aktardı.

“Arma 8x8’i Kazakistan’da üretmeye hazırız”

Aybar, Otokar’ın ürettiği NATO standartlarına akla yatkın Arma 8x8 zırhlı savaşma uzlaştırıcı ile Tulpar paletli zırhlı aracının da güzeşte sene Kazakistan Silahlı Kuvvetlerinin üç değişik kalaba komutanlığı askerleri çeşidinden imtihan edildiğini belirterek “Arma 8x8, Kazakistan’ın değişik coğrafi ve diyar koşullarında 6 ay süresince kavi testlere yayımcı tutuldu. Tüm meydana getirilen kez ve atış testlerini muvaffakiyet ile tamamladı.” dedi.

Aybar, bahis konusu vasıtaların deneyim süreçlerinde bölgenin tamamı diyar şartlarına uzlaşma sağladığının altını çizerek şunları kaydetti:

“Arma 8x8 amfibik (yüzer) yeteneği bulunan müşterek anahtar olması ile beraberce sınıfının en efdal balistik, mayın korumasını, biberli enerjisini biricik müşterek akım yeteneğiyle müşterek arada sunuyor. Hazar Denizinde defaatle yüzme yeteneğini gösterdi. Araç, yüzerken üstündeki silahları kullanarak deniz, kişmiri ve diyar hedeflerini imha edebilme kabiliyetine sahip. Karada ise 50 km/s ve üstünde hızlarla ilerlerken hedefleri çalışan namına imha edebiliyor. Nükleer, dirim bilimsel ve kimyevi (NBC) namına kirletilmiş ortamda da savaşa kesintisiniz bitmeme edebiliyor.”

Aybar, denemelerin toprak, badiye ve çamurlu toprak şartlarının yanı esna trafiğe bariz kentler arası yollarda da gerçekleştirildiğini anlatarak “Arma 8x8, tamamı testlerde 3 tekerleği yapılmaksızın akım yeteneğini yitirmediğini ve kısaca 1 saatte mahmul kuvvet grubunu toprak şartlarında yenisiyle değiştirebildiğini kanıtladı.” niteleyerek konuştu.

Arma 8x8’in toplamda 11 insan taşıyabildiğini ve en ehemmiyetli özelliklerinden birinin askerlere sağlamış olduğu düzenlilik bulunduğunu vurgulayan Aybar, “Yüzer tabanı ve 5 bekçi asayiş kemerli koltukları mürettebatın güvenliğini sağlarken, tamamı kapaklarda bulunan ve antagonist çeşidinden haricen açılmayı karşılayıcı savaşma kilidi de testler süresince kullanıldı. Nükleer, dirim bilimsel ve kimyevi tehditlerde caba anahtar içerisindeki personelin doğal kavara yağı lambası yağı maskesi kullanımı mukteza olmuyor. Uzun beklemeli görevlerde motosiklet çalışmasa bile tamamı sistemlerini çalıştıracak asistan kuvvet grubu yardımıyla cazibe enerjisini de üretebiliyor.” biçiminde konuştu.

Aybar, Deneme Askeri Kullanım (DAK) testlerini başarıyla güzeşte Arma 8x8’i Kazakistan’da üretmeye anık olduklarını, bu bölgede görüşmeler ve kıymetlendirme döneminin bitmeme ettiğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ