USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk mobilya alanının çelimli markaları ihracatı artıracak önemli müşterek ortam kurdu

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Dr. Yurdakul, "Türkiye'nin esas gündemi bundan böyle banko ihracat. İhracatla hudutlu giderleri düşürüp ağırbaşlı engelleri ortadan kaldırmamız gerekiyor." dedi.

Türk mobilya alanının çelimli markaları ihracatı artıracak önemli müşterek ortam kurdu
26-10-2021 14:19
İstanbul

Türk mobilya sektörünün çelimli markalarından Adore, Çilek, Doğtaş Kelebek, Gündoğdu, İşbir, Kilim ve Nurus, 305 salname tecrübelerini "F-TR Furniture Partners" çatısı altında birleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Hakan Yurdakul, Türk mobilya piyasasının evren ticaretinden almış olduğu oranı artırmayı hedefleyen F-TR Furniture Partners'ın lansman toplantısında meydana getirdiği konuşmada, Türkiye'de paydaşlık ihdas ve ölçeklenme problemi olduğuna ayraç ederek, şunları söyledi:

"Son 9 aydır bu binanın oluşmasına elimden geldiğince yardım vermeye çalıştım. F-TR Furniture Partners, ihracatta bizim ürettiğimizi satarız şeklindeki kusur algımızı bucak müşterek yapı. Ürettiğimizi satamıyoruz, sattığımızı üretiyoruz. Bunun düşüncesince de nerede neyi satabiliriz bunu öğrenmemiz gerekiyor. Bizim vatanımızda paydaşlık kurmaya bağlı ağır müşterek direncimiz var. Organik büyümeye bağlı de abes müşterek direncimiz var. Biz şirketlerimizin çocuklarımıza kalmasını isterken paydaşlık yapmamaya bağlı müşterek inancımız bulunuyor. Ama evren ve toptan tutum bizim ölçeklenmemizi gerektiriyor. F-TR Furniture Partners'ın asimilasyon etmiş olduğu nesne bu ölçeklenmeyi sağlamak. Nereye neyi satacağımızı değil, bire müşterek sürede ihracata müteveccih sınırların ve giderlerin de sağlamlaştırılması yoluyla giderlerimizi düşürüp ihracatta rekabeti sağlayıcı ehemmiyetli müşterek kısıtlamayı ortadan kaldırıyor."

Danışmalığın önemine ayraç fail Yurdakul, "F-TR Furniture Partners'ın öteki bütün müstesna satımcı sektörlere de dayanıklı oluşturmasını dilek ediyorum. Türkiye'nin esas gündemi bundan sonra banko ihracat. İhracatla sınırlanmış giderleri düşürüp ağır engelleri ortadan kaldırmamız gerekiyor. F-TR Furniture Partners'ın yapı süreci evcil müşterek müşavirlik firmasının eşliğinde hesaplı müşterek çalışmayla muhtemel oldu. Bu vesileyle bilmeye ve anlamaya hususi müşterek ağıt atfetmiş oluyoruz, bu bileşenlerin topu topu burada oluşturuldu. Önümüzdeki süreçte elimden mevrut katkıyı vereceğim. F-TR Furniture Partners'ın yatırım, müstesna satım ve istihsal namına da yardım sağlamasını dilek ediyorum." dedi.

"Ülkemizin bağımsızlığı fakat ihracatla olacaktır"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de aşırı ehemmiyetli acemi müşterek bellik kurulduğunu belirterek, "Ülke şekilde paydaşlık ve müşterek araya vürut kültürümüz zayıftır. Bu markalar elan müşterek tomar müstesna satım namına dünyanın en iri mobilya fabrikasını kurdular. Konulan bilyon dolarlık gaye de mümkün. Çünkü kadran buna uygun." niteleyerek konuştu.

Gülle, Türkiye'nin ihracattaki 300 bilyon dolarlık hedefinin erkene çekilebileceğini anımsatarak, "Merkez Bankası müşterek nema tenzilat yaptı, kurdaki etkilenmeyi gördük ve bunun ne kavrama geldiğini biliyoruz. Ülkemiz, tercihini üretimden ve ihracattan yana yapmıştır. Biz bu sonucu destekliyoruz ve sonuna derece 'ihracat' diyoruz. Ülkemizin bağımsızlığı fakat ihracatla olacaktır. misal birliktelikle dayanıklı işler olacaktır. Bizim bu cins örneklere ihtiyacımız olacak." dedi.

Salgında mobilya piyasasının dikçe etkilendiğini anlatım fail Gülle, şunları söyledi:

"Sektörümüz, sonraları taleplerle güzel ve müspet müşterek devre yaşadı. Şu anne kadarki süreçte 3 bilyon doları geçerek en faziletkâr 9 maaş rakama ulaştı ve 4 bilyon dolara akıllıca gidiyor. Dünyadaki alışveriş payımızın elan da çoğalması gerekiyor. 2021'de ihracatta rekorlar kırdıran iri talepleri karşılamada zorlanıyoruz. Bunu Amerika ile meydana getirilen ticari görüşmelerde de yaşamıştık. Gelen talepleri karşılamada zorlandık, kimilerini almakta duraksama bile ettik. Bundan ahir süreçte başta bu sene ve sonra ayrımlı müşterek yere gidiyoruz. Ciddi müşterek teveccühle dirlik karşıyayız. Mobilya sektöründe değil sadece, aşırı dip müşterek havale içindeyiz. Kapasitelerimiz dolu. Çok ehemmiyetli müşterek tedarikçi rolü görüyoruz. Sürecimizi on paralık kesintiye uğratmadık, tek siparişi cevapsız bırakmadık. Yeşil tutum devriminden de aşırı müşterek tomar etkilenecek ülkelerden değiliz. Şu an yakaladığımız görevdaşlık aşırı iri ve güzel okuyup değerlendirmeliyiz."

Hedef evren pazarında önce 5

F-TR Furniture Partners Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek ise TİM'in Türkiye'nin sürdürülebilir müstesna satım yolculuğunda bütün sektörleri bağrına basan yapısı, aut ticarete doğrultu sağlayan dayanaklık etmek ve katkılarının elde edilmiş bu başarıda iri gösteriş oynadığını vurguladı. Çilek, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu'nun kez göstericiliği ile süregelen bu yolculukta "yol göstericiliğin" iş dünyası düşüncesince ne derece kalburüstü bulunduğunu yaşayarak gördüklerini söyledi.

Türkiye'nin çelimli mobilya markaları olarak, sektördeki bu başarıyı sürdürülebilir geçirmek ve aşırı elan ileriye kullanmak fikrinden yola çıktıklarına ayraç fail Çilek, "İç pazarda rakiplik zarfında çalışmalarımıza bitmeme ederken, bire müşterek sürede da taşınmazlar dışı pazarlardaki zinde rekabeti bırakmak düşüncesince çelim donanması yaptık. Özellikle dünyanın iri ölçekli mobilya ithalatçıları bulunan Amerika, Almanya, İngiltere ve Fransa kabil zorlukları aşırı bulunan devletlerde AR-GE emek harcamaları ve alışveriş araştırmaları, onların kültürlerini ve tercihlerini, mahveden alışkanlıklarını anlamanın birlikte olması müstelzim mahsul ve ambalaj standartlarını soruşturma çalışmalarını yapacağız. Ortaklarımıza ve öteki Türk firmalarına müşavirlik vereceğiz." halinde konuştu.

Türk mobilya piyasasının evren pazarında önce 5'e yükselebilmesi düşüncesince alışılmışın haricinde ayrımlı stratejiler, acemi iş fikirleri, şirketler arası eş planlar geliştirilmesi ve ek kıymeti faziletkâr mahsulat üretilmesi icap ettiğini bildiren Çilek, F-TR Furniture Partners'ın 305 salname olumlu-olumsuz tecrübeler barındırdığını, grubun elden taşınmazlar haricinde toplanmış 550 skor mağazası olduğunu, toplanmış 530 milyon dolar cirosunun yüzdelik 20'sini ihracatın oluşturduğunu anlattı.

Grubun toplanmış 6 bin 400 kişiyi istihdam etmiş olduğu bildiren Çilek, üretim-depo alanlarının 750 bin metrekare bulunduğunu aktardı. Mobilya piyasasının istihdam dostu ve aut tecim akan açığına ehemmiyetli yardım sağladığını vurgulayan Çilek, sonuç zamanlarda mobilya piyasasının semt düşüncesince ehemmiyetli müşterek istihsal ve müstesna satım üssü olma uğrunda çabucak ilerlediğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ