USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

Türk oyuncudan çarpıcı açıklama: 'Türkiye’deki oyunculuk gerçekçiliğini yitirdi'

Türkiye'deki oyunculuk yapanların ortak çoğunun karmaşık bulunduğunu tamlayan oyuncu Gürkan Arıkboğa, “Türkiye'deki oyunculuğun gerçekçiliğini yitirdiğini düşünüyorum. Eski Yeşilçam oyunculuğunun ağız ağıza yitirildi. Türkiye'de gerçekten oyunculuk işleyen şahısl

Türk oyuncudan çarpıcı açıklama: 'Türkiye’deki oyunculuk gerçekçiliğini yitirdi'
27-12-2021 16:44

Bayrampaşa 11 dizisinde Garanti Selahattin karakterini canlandıran oyuncu Gürkan Arıkboğa piyasaya bağlı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de oyunculuk yapabilen şahısların yanında elin parmaklarını geçmediğini anlatım fail Oyuncu Gürkan Arıkboğa, “Ben Yeşilçam ve Yılmaz Güney hayranıyım, beyaz perde oyunculuk dair kendisini kalıp alıyorum. Türkiye'deki oyunculuğun gerçekçiliğini yitirdiğini düşünüyorum. Eski Yeşilçam oyunculuğunun ağız ağıza yitirildi. Türkiye'de oyunculuk önleyen şahısların sayısı 5 yahut en aşkın 10 dur. Çünkü bu oyuncular bana sofistike geliyor, hatun oyuncuların botoks yaptırarak mimiklerini öldürdüğünü düşünüyorum. Erkek oyuncularda seki onama etmek derece şeyler yaptıktan sonraları ben izlediğim oyuncularda gerçekçiliği alamıyorum. Seyircilerinde benim derece realite duygusunu alamadıklarını düşünüyorum. Yurt haricinde çalıştığım arkadaşlarımda henüz dostça el değmemiş ben ile çalışıyorduk" ifadelerini kullandı.

Oyuncuların menfaatlerini yeteri denli geliştirmediğini korumak için çaba sarfeden Arıkboğa, "Bizde yanında dizide oyunculuk önleyen kendisini oldum zannediyor. Oyunculukta oldum kelimesini katiyen onama etmiyorum. Yılmaz Güney, Çetin Tekindor, Şener neşeli ve Kadir İnanır ile sallanmak isterdim. Nejat Uygur yaşamda olsa idi onunla ayrımsız sahnede peyda etmek en şişman hayalimdi. Bunlar bizlerin en şişman değerleridir" dedi.

“Dizi mükemmel mahalle kültürünü yansıtıyor”
Bayrampaşa 11 isminde dizide Garanti Selahattin karakterini canlandırdığını dile getiren Arıkboğa, “Oynadığım dizide benim düşüncesince en dobra yanı Wilma Elles ile beraberce oynamaktır. Dizide ayrımsız sürede Selahattin Taşdöğen ve umut Acar derece kıymetli ağabeylerimiz ile oynuyorum. Dizinin senaryosunu ise Mustafa Kabul üstlendi, yapımcılığını İlyas Çağlayan ve tatbikatçı yapımcılığını Kadir Balık icra ettiği dizi, mükemmel yanında mahalle kültürünü yansıtıyor. Şiddetin bulunmadığı komedinin bulunduğu yanında vakitler gösterilen Perihan Abla dizisine benziyor” diyerek konuştu.

Ahmet Faruk Sarıkoç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ