USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk Telekom 'yüzde 90 fiberleşme' hedefine sene bitmeden ulaştı

Türk Telekom CEO'su Önal, "2021 senesinde yapacağımız yatırımlarla Türkiye'nin altyapıdaki fiberleşme oranını sene sonuna denli yüzdelik 90'lar seviyesine ulaştırmayı hedeflediğimizi söylemiştik. Henüz yılı bitirmeden bu amaca kazanmış durumdayız." dedi.

Türk Telekom 'yüzde 90 fiberleşme' hedefine sene bitmeden ulaştı
28-12-2021 11:29
İstanbul

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal meydana getirdiği açıklamada, 2021 yılı çalışmaları, sene sonu hedeflerindeki gelinen benek ve 2022 öngörülerini paylaştı.

Türkiye'nin sayısal dönüşümüne önderlik ettiklerini dile getiren Önal, bu sorumlulukla değişen teknolojinin esenlik ve faydaya dokunduğu işleri yaşama geçirmeyi sürdürdüklerini söyledi.

Önal, Türkiye'nin ciharıyek yanını çabuk internetle tanıtmak ve umumi ağ kullanımını arsıulusal gelişmişlik seviyesine boşaltmak hedefiyle çalışmalarına bitmeme ettiklerine ayraç ederek, Türk Telekom'un 2005’ten beri Türkiye'nin sayısal dönüşümüne meydana getirdiği envestisman miktarının, 2021 yılı 3. çeyrek bakımından 18,1 bilyon doları aştığını anımsattı.

Türkiye'nin teknolojik ve sayısal dönüşümüne odaklandıkları bu süreçte çakılı tarafta bilhassa fiber, mobilde LTE ve enfrastrüktür ilkin iktisap etmek az daha tamamı iş kolları düşüncesince icra ettikleri yatırımları 10 yılda dü kattan borda bordaya tomar artırdıklarını tamlayan Önal, şunları kaydetti:

"2021 yılı 3. çeyreği bakımından baz istasyonlarımızın tahminî yüzdelik 45'i fiberle ilişkin durumda. Türkiye'nin ciharıyek yanını fiber ağlarla ördük. 2021 senesinde yapacağımız yatırımlarla Türkiye'nin altyapıdaki fiberleşme oranını sene sonuna denli yüzdelik 90'lar seviyesine ulaştırmayı hedeflediğimizi söylemiştik. Gururla söyleyebilirim ki, daha yılı bitirmeden bu maksata kazanmış durumdayız. 5G düşüncesince taşınabilir teknolojilere bulunduğu denli fiber yatırımlarına da gece gündüz bitmeme ediyoruz.İnsanı merkeze meydan yaklaşımımızla herkesi 'Değerli Hissettirmek' amacıyla hizmetlerimizi sürdürürken, Sayın Cumhurbaşkanımızın umumi ağ hızlarının çoğalması ve fiberin yaygınlaştırılması düşüncesince koyduğu amacı vazife namına üstleniyor, küsurat yatırımlarımızı gayret kesmeden sürdürüyoruz.

Bu yaklaşımla fiber altyapımızı Türkiye'nin değme köşesine taşıyarak, 2021 Eylül sonu itibarı ile fiber ağımızı 353 bin kilometreye çıkardık. Hızla yaygınlaşan fiber altyapımız ile birlikte, güzeşte senenin 3. çeyreğinde 25 milyon bulunan fiber bölük kapsamamız da 2021'in 3. çeyreği bakımından 28,9 milyonu geçti. "

Ümit Önal, fiber yaygınlığı artırıp 5G yolculuğunda Türkiye'yi kılavuz gemisi suni kararlılığıyla akım ettiklerini dile getirdi.

"Dünyaya uygulayım bilimi ihraç ika mevzusundaki kararlığımızı sürdürüyoruz"

Önal, uygulayım bilimi ihracatı dalında icra ettikleri çalışmalardan da bahsetti.

5G mevzusundaki Ar-Ge çalışmalarının, Argela ve Netsia az daha kol şirketleri tarafından sene boyu tamamı hızıyla bitmeme ettiğini aktaran Önal, Silikon Vadisi'nde dünyanın mahdut uygulayım bilimi şirketlerinden Juniper Networks ile ehemmiyetli iş donanmasına imza attıklarını hatırlattı.

Argela ve Netsia ile birlikte, 5G, lağım döşemi dilimleme, fiber optikçi ağlar, blockzincir, data analizi ve radyo muvasala şebekesini havi bölgelerde dünyaca ikrar görmüş 56 nüsha patentleri bulunduğunu bildiren Önal, "Ayrıca endamsız müddet önceki dünyanın önde mevrut uygulayım bilimi çözümleri şirketlerinden Net Insight ile 5G'de hayat anahtar borda bordaya iş donanmasına imza attık. Bu teşrikimesai ile taşınabilir operatörler, 5G’nin gerekseme duyduğu, envestisman maliyetlerini ehemmiyetli miktarda düşürecek ve servis sürekliliğini artıracak borda bordaya ‘zaman ve kelime sıklığı senkronizasyonu çözümü’ elde edecekler. Türk Telekom namına dünyaya uygulayım bilimi ihraç ika mevzusundaki kararlığımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

"2021, dijitalleşmenin hızlanarak sürdüğü, 5G ve dünkü evlat teknolojilerin konuşulmuş bulunduğu sene oldu"

Telekom piyasasının yılı elbette geçirdiğine de yer veren Önal, geride bırakmakta olduğumuz 2021 yılı ve andıran 2022 yılı düşüncesince şu değerlendirmelerde bulundu: "2021, dijitalleşmenin hızlanarak sürdüğü, 5G ve dünkü evlat teknolojilerin konuşulmuş bulunduğu borda bordaya sene oldu. 2020 yılının yılgı özelliklerinden sonra, 2021 senesinde dallar düşüncesince terbiye fiziki namına başlasa da evlerde bağlanak gereksinimi sürdü. Yazlık mekanlardaki dünkü bağlanak taleplerinin yanı esna tedricen daha borda bordaya tomar firmanın benimsediği melez emek vermek modeli de bağlanak ihtiyacının devamlılığını destekledi. Dijitalleşme, uygulayım bilimi ve haberleşme hizmetlerine bulunan talebi körükleyerek, mahveden davranışlarında temelli borda bordaya dönüşüme defa açtı.

3. çeyrekte yaşanmış bulunan normalleşme ile baş başa küsurat çabukluk daha devim bilimi borda bordaya taşınabilir alışveriş sunarken, taşınabilir sürdürümcü tabanımız da 2019 1. çeyrekten beri en faziletli çeyreklik artışa ulaştı. Bütün Türkiye’ye münteşir organizasyonel yapımız ve müstevli öncesinde atom çekirdeği şebekemize yapmış olduğumuz ağır miktardaki yetenek yatırımlarımız sebebiyle alıcı isteklerini enerjik borda bordaya halde karşıladık. Artan bu talep, sektördeki büyümenin de en şişman etkenlerinden bir tanesi oldu."

"5G, çokbilmiş bağlanak devrinin esas direği olacak"

Ümit Önal, 2022 senesinde bu sektörün önündeki en ehemmiyetli konuların, çokbilmiş bağlanak devrinin esas direği 5G ve onu destekleyecek fiber altyapıyı yaygınlaştırmak, siber düzenlilik ve sürdürülebilirlik bulunduğunu söyledi.

Yakın devirde yaşama girmesi muhtemel 5G ve beraberindeki dünkü teknolojilerin, daha borda bordaya tomar sayıda cihazın birbirine bağlanmasını, daha faziletli gayret sebebiyle bugüne uyarınca milyonlarca kıvrım şişman verinin üretilmesini ve işlenmesini sağlayacağını anımsatan Önal, şunları söyledi:

"4G'den tahminî 20 kıvrım çabuk bulunan 5G’ye geçişle baş başa haberleşme servis sağlayıcılarının görevi daha da ehemmiyet kazanacak. Bilişim teknolojilerindeki yenilikler, kazançlı büyümeyi destekleme, işletmeleri tahvil ve yenilikçi hizmetler arz yönünde ayırt yaratacak borda bordaya devri de indinde getirecek. Tüm bu teknolojik transformasyon süreci, üretkenliği, sürdürülebilirliği, verimliliği ve umumi bolluk seviyesini artırarak sosyo-ekonomik kuru güçlendirmede ehemmiyetli borda bordaya gösteriş oynayacak. 5G, çokbilmiş bağlanak devrinin esas direği olacak.

2022’de de Türk Telekom olarak, Türkiye’nin dijitalleşme yolculuğuna kösemenlik etmeyi sürdüreceğiz. Savunmadan sağlığa, tahsilden enerjiye, sanayiden siber güvenliğe, ayrımlı bölgelerde dışa bağımlılığı yıpratan evcil ve millî teknolojilerimizle KOBİ’lerden ülkemizin en şişman şirketlerine denli tamamı kurumların indinde olacağız."

Önal, sürdürülebilir sürdürümcü kazanımı ve alıcı deneyimini önde tutarga hem çakılı aynı zamanda taşınabilir tarafta büyümeye bitmeme ika hedefinde olduklarını belirterek, "Bizi 5G ve ötesi teknolojilerin, sayısal servislerin ve uygulayım bilimi girişimlerinin daha aşırı konuşulacağı borda bordaya sene bekliyor. Türkiye'nin en borda bordaya tomar envestisman işleyen uygulayım bilimi şirketlerinden bir tanesi namına iklim ekonomisine ve istihdama katkıda bulunmayı sürdürecek, 51 milyonu aşan abonelerimizin değme bir tanesini ‘değerli hissettirmek’ düşüncesince çalışacağız." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ