USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk üreticileri tedariğini CIS pazarına açıyor

WORLDEF International çeşidinden Rusça mütekellim devletlere müteveccih yaşama geçirilen SNG E-commerce Club ile, devletler Türk tedarikçilerden mahsul alarak, Türkiye üstünden CIS pazarına satacak.

Türk üreticileri tedariğini CIS pazarına açıyor
21-12-2022 11:09

SNG E-commerce Club kabilinden Networking İstanbul aranjman partnerliği ve ShopiVerse sponsorluğunda Hilton Double Tree'de CIS ülkelerinden 300 satıcı, Türk tedbir markaları ile ortak araya geldi. E-ticaretin aceleci gelişme ivmesi yakaladığı CIS devletlerinde çalışkanlık yayınlayan satıcılar, verim tedariki düşüncesince rotasını Türkiye'ye çevirirken, Türkiye'nin istihsal kalitesi ve önemli konumundan yararlanmak talip semt satıcıları, e-ticaret hacimlerini abartmak düşüncesince Türkiye'den verim tedbir etmeye çalışıyor. Türk üreticilerin emlak dışı pazarlara açılmalarını sağlayıcı aktiflik çerçevesinde, Türkiye'den tedbir gelmek talip CIS devletleri (Azerbaycan, Rusya, Belarus, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan ) satıcıları ile alana tedbir gelmek talip Türk üreticiler, e-ticaret hacmini artırmaya müteveccih geri hizmet ve bütünleşme hal süreçlerini ele aldı.

Etkinlikte kürevi B2B e-ticaret düşüncesince iri ortak okazyon sunan 50 B2B masasında, bin 200'den ortak tomar B2B ortaklaşa iş gerçekleştirildi.

ShopiVerse ile kürevi e-ticaret

Etkinliğin açılışında mütekellim ShopiVerse CEO'su Orxan Isayev meydana getirdiği keynote sunumla ShopiVerse'ün sunmuş olduğu hizmetler karşı bilgiler verdi. Herkesin ürününü yurtdışına satmaya çalıştığını ve bu hedefte olduğuna ilgi çekici Isayev, “Genelde konuştuğum hacısı hocası ‘Türkiye'den bu firması elbette açarız ve elbette satarız' niteleyerek soruyor. Ben de diyorum ki Türkiye'nin indinde adanmış kütlesi bulunan devletlere harcamak hâlâ önemli. Özellikle adanmış kütlesi bulunan devletlere satmalısınız. Şöyle ortak mukayese var. Sonuçta ne derece dirimsel elde edeceğinizi göreceksiniz. Ürünün maliyeti ve benzerleri alıyorsunuz, adanmış fiyatı 300 diyelim, yurtiçine sattığınızda toplamda elde ettiğimiz kar yüzdelik 7'den ortak tomar değil. Ancak bire ortak ürünü elektronik dış satım ile satarsanız 3 katına ortak tomar satıyorsunuz. Sevkiyat ile maliyet artıyor kabil düşünebilirsiniz fakat KDV iadesi alıyorsunuz. Diğer maliyetleri de hesaplayınca yüzdelik 20 kar ediyorsunuz. İhracatta da yüzdelik 33 kar elde ediyorsunuz. Bazı teslimat maliyetleri sakıt oluyor” dedi.

“E-ticaret, ticaretin yüzdelik 80'i olacak”

Her yıl elektronik tecim kütlesinin artmaya bitmeme ettiğine ayraç fail Orxan Isayev, “Elektronik ticaretin 2030'a derece artmaya bitmeme edeceği ve yekûn tecim kütlesinin de yüzdelik 80'den fazlasını oluşturacağına ilişkin ortak öngörü var. ilk şekilde pazar içindeki elektronik ticareti öğrenmemiz gerekiyor. Çünkü e ticareti hazırlamaya başladığınızda birtakımı yanlışlar yapıyorsunuz. Bu hatalardan depar belgesi bulmanız gerekiyor. İlk evvela özlük devletimizde bulunuyoruz ve yurtdışına satıyoruz. Daha sonradan ne ülkelerden hâlâ aşırı arzu bulunduğunu belirleme ettiğimizde, geri hizmet sıkıntı ortaya çıkıyor. Burada maliyetler aşırı iri ve bu noktada bunları çözüyoruz. mesela ürünlerinizi konteynerlarla götürü nakliyesini sağlayacağız ve hazne mevcut bölgelere götüreceğiz. Yerel depolara evvela dış satım yapacağız ve alıcıları bu depolardan tedbir edeceğiz. Bunları tamamladığınızda Amazon kabil kürevi ortak markete dönüşüyorsunuz. Özellikle ihracatın e evresine geçince ürünlerinizi rahatlıkla tedbir edebilirsiniz. Burada geri hizmet teslimat maliyetleri düşüyor ve devletten de muafiyetler sağlıyorsunuz” niteleyerek konuştu.

Isayev, Shopiverse şekilde bütünleşmiş halde 20'den ortak tomar ülkede 30'dan ortak tomar kürevi marketplace ile çalıştıklarını ve ayrışık devletlerde 50'den ortak tomar hazne ile işbirlikleri bulunduğunu ve ortak tane hemen buradaki adanmış dönemini yürüttüklerini söyledi.

ShopiVerse Uluslararası Satış ve İş Geliştirme Müdürü Alina Mendoza ise ayrımlı metropoller ve ülkelerden mevrut katılımcılarla ortak arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Ne derece hareketli olmanız ve iş geliştirmeye açıkça olmalısınız ki ortak verim düşüncesince ortak bilet alarak ayrımlı ülkeye gelebilmelisiniz ve dünkü bilgiler alabilmelisiniz. Bu emniyetsiz ortak şey. Buradaki eylem atmosferini ve enerjiyi hissetmenizi istiyorum” dedi.

“Taleplere Türkiye'den yanıt hasretmek istiyoruz”

Networking Istanbul Kurucusu Alla Stankova da möble sektörüne girerek Türkiye'den Rusya'ya götürü ortak halde verim gönderirken tecrübeleri oluştuğunu ve böylece Networking İstanbul'u kurduğunu söyledi. Stankova, “Biz Rusça mütekellim firmaların, geri hizmet ve verim tedariki ile ilgilendiren isteklerine Türkiye'den yanıt hasretmek istiyoruz. Türkiye ile iş yapmaktan sevinme duyuyoruz” dedi.

“Türk satıcılarla satışlarımız 17 kıvrım arttı”

Ozon Global Türkiye Ülke Müdürü Hazal Maraş, meydana getirdiği keynote sunumla Rusya'nın en iri pazaryerlerinden Ozon Global'in anne yapısı, kuruluşu ve nereye geldiğine ilişkin ortak lokma gerçekleştirdi. Hazal Maraş, Ozon Global'in Rusya'da en aşırı kategorili pazaryerlerinden evvela üçte, evren listesinde evvela 20'de arazi aldığını söyledi. Rusya'da önder pazar oyuncusu şekilde bellik bilinirliğinde Ozon'un ortak numara tam arazi aldığını ve akıbet 5 yılda 25 kıvrım büyüdüğünü tabir fail Hazal Maraş, Ozon'un Türk satıcılarla baş başa büyüdüğünü tabir ederek, “Türkiye'deki satıcılarımız yahut Türk bağış levhasına eş bulunan satıcılarımızı ozona karışma ettik ve satışlarımız 17 kıvrım arttı. Tek gerekliliğimiz Türkiye'de bağış levhasına eş olmanız doğrusu ortak müşareket sahibi olmanız. Bunu yaptıktan sonradan ortak tane ihtiyacımız bulunan mahsulat ve sistemin anne gereklerini alegori getirmek. Her şeyi tığ size sunuyoruz. İstediğiniz ürünleri dilediğiniz fiyattan bizim aracılığımızla satmış kalıyorsunuz ve aradaki etraflı sorunları Ozon Global şekilde tığ üstleniyoruz. Çok saydam ve açıkça ortak düzene sahibiz” niteleyerek konuştu.

“Dünya ne istiyor ve tığ bunun neresindeyiz”

WORLDEF International Takım Lideri Faruk Canseven ise WORLDEF şekilde ekosistemi nice yönden destekleyen ortak yapıda olduklarını belirterek laflarına başladı.

Yapılan hepsi aktivitelerin ortak algoritma çerçevesinde eşleştiğini tamlayan Canseven, şunları söyledi:

“Özellikle bitim ötesi e-ticaret dalında eş olduğumuz networkü paydaşlarımızla büzüşmek namına herhangi ortak devir ortak meal üzerinde düz yazı ederiz ve algoritma sunuyoruz. Bu algoritmalardan ortak tanesi bugün burada CİS bölgesinde akıbet zamanlarda tedbir sorunu dolayısıyla Türk üreticilerle ortak araya vürut fırsatı. Türkiye'nin bulunmuş olduğu lokasyon, lojistik, ürünlerinin kalitesi ve ehven iş gücünden ötürü Türkiye herhangi ortak devir düşüncesince ortak öncelik. Özellikle CIS bölgesi için. Bizler burada, bu açığa çıkmak ilginin karşılığını hasretmek neredeyse akıntı ediyoruz. Bugün burada CIS alanından gelen, totalde 500 katılımdan ortak tomar bireyleri ortak araya getirerek Türk üreticilere ortak bap açmış oluyoruz. Süreçlerimiz aşırı koyu şekilde bitmeme ediyor, 2023 takvimimiz aşırı yoğun. Bizler Dubai'de olacağız. Dubai'den sonradan Amerika'da olacağız. Amerika'dan sonradan İngiltere'de olacağız. Yine senkronik şekilde lokalde de nice etkinliğimiz olacak. Ben burada herhangi ortak refleksimizde bizleri bekâr bırakmayan paydaşlarımıza da teşekkürname ediyorum. Küçük ıvır zıvır etkinliklerle haziran ayında gerçekleşecek 100 bin nefis etkinliğimize esasta iştirak desteği elde etmiş oluyoruz.”

“Kulübümüzle hepsi şirketlere erişebilirsiniz”

WORLDEF International Uluslararası Satış ve İş Geliştirme Uzmanı Yuliya Khalmatova da SNG E-commerce Club karşı bilgiler paylaştı. Khalmatova, “Sizler düşüncesince hayır olacağını umuyoruz. Buradan bavulunuz kartvizitler ile meşbu halde ayrılacaksınız. Hem üreticiler hem satıcılar hem geri hizmet şirketleri bu kulübe karışma kabil ve hepinizin bu şirketlere erişimi olabilir. Üyelik ile üreticiler ile hem online hem offline halde aracısız B2B görüşmeler yapabilirsiniz. Kulübümüzde B2B görüşmeler haricinde ön gösterim geceleri, konferanslar yapılacak ve üyelikle bunlara erişiminiz olabilecek” dedi.

SNG E-commerce Club'a ayrışık üyelik paketleri bulunduğunu kail Yuliya, bire ortak sürede WORLDEF'in hareketli networking uygulaması Deal Maker ile online ve beniz yüze görüşmelerin gerçekleştirilebileceğini ve uygulamayı indirerek işbirliklerini artırabileceklerini tabir etti.

SNG E-commerce Club hakkında

SNG E-commerce Club, başta bitim ötesi e-ticaret dalında iş ihya odaklı müheyya ortak iş acı sunan ve içerisinde; çelimli iş birlikleri, hal partnerleri, prestijli kurumlar, e-ticaret yöneticileri, tedbir ve geri hizmet çözümleri özetle ekosistemin aktörlerini barından ortak business club'dır.

B2B eşleştirme sistemi ve özelleştirilmiş toplantılarla, iştirakçilerin işini geliştirmesini ve dal önderi ile tanışmasını sağlayıcı SNG E-commerce Club, bitim ötesi e-ticaret ve Türk üreticilerden tedbir düşüncesince ayrımlı sektörlerden akıllıca temaslar kurmaya olanak tanıyor. Saygın ve prestijli kurumların temsilcileri ve e-ticaret yöneticileri ile ortak araya gelmeyi sağlayıcı SNG; ayrıca, akıbet kürevi tahminler, kalburüstü iç görüler, dal ve diyar raporları sunuyor.

Ahmet Emin Şentürk - Metin Başar - Ömer Karaoğlu
 

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ