USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye-AB ortada erke diyaloğu çağrısı

Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Bozay, enerjinin değme devir Türkiye ve AB ortada yukarı kurda ele katılması müstelzim ortak bap bulunduğunu belirtti.

Türkiye-AB ortada erke diyaloğu çağrısı
28-04-2022 20:05
Brüksel

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, enerjinin rastgele devir Türkiye ve AB ortada yukarı kurda ele katılması müstelzim birlikte özellik bulunduğunu belirterek, "Türkiye ve AB ortada birlikte an ilk yukarı düzem birlikte erke diyaloğu toplantısı olmalıdır." dedi.

​​​​​​​Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda (AP) "Çalkantılı Zamanlarda Enerji Güvenliği" başlıklı birlikte aktiflik düzenlendi.

AB-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı AP Milletvekili Ryszard Czarnecki'nin ev sahipliğinde meydana getirilen programın moderatörlüğünü İletişim ve Politika Danışmanı İpek Tekdemir gerçekleştirdi.

Etkinlikte mütekellim Büyükelçi Bozay, bu günlerde erke sistemlerinin birbirine rastgele zamankinden şimdi birlikte tomar basıcı ve irtibatlı olduğunu, bundan dolayı devletler ortada teşrikimesai yapmanın önemini vurguladı.

Kovid-19 salgınının erke talebini bozduğunu, Rusya-Ukrayna savaşının da global birlikte jeopolitik bunalım ortaya çıkardığını anımsatan Bozay, bunların erke sistemlerine eleştiri tesirleri bulunduğunu anlattı.

Bozay, "Enerji sektöründe aynısı benzer yepyeni tektonik hareketler içeren dehşet birlikte burgaç yaşıyoruz. Geçmişin girintisiz çıkıntısız çözümleri bundan sonra işe yaramıyor." ifadesini kullandı.

"Özellikle Avrupa'da erke ekosisteminin eksiksiz katmanlarında ehemmiyetli tesiri bulunan eksiksiz devletleri birlikte araya getiren bariz ve transparan birlikte diyaloğa rastgele zamankinden şimdi birlikte tomar ihtiyacımız var." diyen Bozay, erke sistemlerinin yaşanmış bulunan şoklara nite uyarlanmış edileceğinin tartışılması, bu diyaloğun Türkiye ile AB ortada danışma ve iş birliğini de içermesi icap ettiğini söyledi.

Bozay, "Türkiye, AB'ye namzet ve bire birlikte sürede ciddi birlikte kuma adına ehemmiyetli birlikte gösteriş oynayabilir. Ukrayna'daki savaş, Türkiye'nin birlikte ayırt yaratabileceğini birlikte el şimdi kanıtladı." sanarak konuştu.

Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye ve AB ortada bildirme güvenliği, eder ve bedel zinciri kadar ehemmiyetli bölgelerde teşrikimesai imkanını ortaya koyduğunu özetleyen Bozay, Türkiye ve AB ortada sağlık, göç, ekincilik ulaşım, terörle savaşım ve hava kadar türlü bölgelerde efdal düzeyli diyalog toplantıları yapıldığını hatırlattı.

Bozay, "Mevcut erke ortamı, erke dönüşümü konusu ve ilkin önümüzdeki sezonda safi taş yağı lambası arzında yaşanacak müşkülat delik önüne alındığında, enerjinin rastgele devir Türkiye ve AB ortada yukarı kurda ele katılması gerekmektedir. Türkiye ve AB ortada birlikte an ilk yukarı düzem birlikte erke diyaloğu toplantısı olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Türkiye emin ortak

Programa videoteyp konferansla eklenen SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran da, Hazar gazının AB'nin Rusya'ya bulunan bağımlılığını azaltmaya ve katıksız safi taş yağı lambası bildirme güvenliğini artırmaya ulama sağlayacağını belirterek, "Türkiye, banko emin birlikte kuma adına Avrupa'nın erke güvenliğine katkıda bulunmaya hazırdır." dedi.

AB ve Türkiye ortada eskiden birtakımı krizler yaşanmış bulunmasına karşın Rusya-Ukrayna savaşının ortaya çıkardığı toy durumun ortalık arasındaki ilişkileri pekitmek düşüncesince fırsatlar sunduğunu anlatım fail Duran, "Türkiye, alanda hem Ukrayna hem de Rusya ile dobra ilişkilere eş beş altı ülkeden bir tanesi konumunda bulunuyor." dedi.

Duran, Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya ortada sulh görüşmeleri düşüncesince diplomatik girişimlerde de bulunduğunu anımsatarak, Ankara'nın Kiev ve Moskova ile DOĞRU bağlarının Türkiye'nin AB ve organ devletlerin güvenliğindeki eleştiri rolünü ortaya koyduğunu vurguladı.

Güvenlik, defans ve erke dalında potansiyel

AB'nin sonuç devirde defans ve erke güvenliği dalında adımlar attığına ayraç fail Duran, "Türkiye ve AB, toy jeopolitik pozisyon ve kabiliyetleri sebebiyle güvenlik, defans ve erke kadar eleştiri bölgelerde birbirini şimdi da ihya potansiyeline sahiptir." değerlendirmesinde bulundu.

Duran, çabucak mütebeddil global ve lehçe dinamiklerin AB açısından toy sınamalar ortaya çıkardığını anımsatarak. "Türkiye'nin AB üyeliği bugün eskisinden baş döndürücü şimdi önemli." dedi.

Avrupa'nın makul pahalı ve sürdürülebilir birlikte erke dönüşümünü yapmak düşüncesince Türkiye, Azerbaycan ve öbür ülkelerle teşrikimesai yapmasının önemine ayraç fail Duran, AB'nin toy erke tedarikçileri araması ve toy ittifaklar oluşturması icap ettiğini söyledi.

Duran, Avrupa devletleri açısından sıvılaştırılmış katıksız gazın (LNG) borazan hatlarının yerini alamayacağına dikkati çekerek, Katar ve Avustralya'dan sağlanacak LNG'nin etraflıca devre sözleşmelere ilişkin olduğunu, ABD'nin de hudutlu kapasitesi bulunduğunu anımsattı.

Güney Gaz Koridoru'nun AB'nin sonuç beş altı yıldaki en ehemmiyetli projelerinden bir tanesi bulunduğunu anlatım fail Duran, bunun Türkiye ile Azerbaycan arasındaki etraflıca mütemadi dostluktan kaynaklandığını hatırlattı.

Duran, Güney Gaz Koridoru'nun TANAP ve TAP'ı da kapsadığını hatırlatarak, "Bunun direkt kararı adına Türkiye'nin AB'nin bildirme güvenliğinde emin birlikte kuma adına görevi arttı." dedi.

Programa baş döndürücü sayıda AP milletvekili, aralarında Azerbaycan'ın AB Büyükelçisi Vagif Sadigov'un da bulunmuş olduğu diplomatlar, çıplak maşer kuruluşu temsilcileri ve erke uzmanları katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ