USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye ile Kırgızistan ortada endüstri ve uygulayım bilimi dalında uyuşma zaptı imzalandı

Türkiye ile Kırgızistan ortada endüstri ve uygulayım bilimi dalında aykırı ilişkilerin geliştirilmesi, derinleştirilmesi neredeyse barışma imzalandı.

Türkiye ile Kırgızistan ortada endüstri ve uygulayım bilimi dalında uyuşma zaptı imzalandı
06-10-2021 22:04
Ankara

Söz konusu anlaşmaya imzaları, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kırgızistan Enerji ve Sanayi Bakanı Doskul Bekmurzaev attı.

Varank, bakanlıkta meydana gelen görüşmelerde, ağustos ayında Kırgız Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 30. yıldönümü bulunduğunu anımsatarak, Türkiye’nin bu bağımsızlığı tanıdığı bulunan önceki dünya bulunduğunu söyledi.

O günden buyana Kırgızistan ile ilişkileri perçinlemek ve çapraz kazançlı çıkarları çoğaltmak neredeyse çalıştıklarını anlatım fail Varank, "Bugün meydana getirilen görüşmeler ve atık imzalarla kalkınmanın temeli bulunan endüstri ve uygulayım bilimi dalında da dü ülkeyi aşırı henüz doğacak noktalara taşıyacağımıza inanıyorum." dedi.

Varank, 30 sene içinde siyaset, ekonomi, ticaret, sanayi, sağlık, tarım, firez ve gençlik-spor kadar dayanıklı aşırı sahada ilişkileri uzun uzadıya ilerlettiklerini anlatım ederek, 2011 senesinde oluşturdukları Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi yardımıyla de izlemsel bağlaşık pozisyonuna geldiklerini kaydetti.

Söz konusu anlaşmayla ticari ve kazançlı ilişkilerin güçlenmesinin önünü açıklarını tamlayan Varank, düet tecim kütlesinin ihya uğrunda ehemmiyetli birlikte aşama atıldığını dile getirdi.

Varank, bu anlaşmanın devamı yerine Türkiye’nin endüstri alanındaki tecrübesini Kırgızistan’a çekmek istediklerini belirterek, Kırgızistan’da birlikte Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ihdas etmek düşüncesince çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Kırgızistan Enerji ve Sanayi Bakanı Doskul Bekmurzaev da Türkiye'nin deneyimlerinden incinmek düşüncesince teknoloji, bilgelik birikimini Kırgızistan'a aktarma edecek OSB dair desteklerinden ötürü Bakan Varank'a teşekkürname etti.

Türkiye, mevzuat, bilgi-birikim, sınama kadar bölgelerde dayanaklık etmek verecek

Mutabakat zaptıyla, endüstri dalında çapraz ilişkilerin geliştirilmesi, derinleştirilmesi amaçlanıyor. Öte taraftan Kırgızistan'da kurulacak OSB'ye mevzuat, bilgi-birikim, sınama kadar bölgelerde Türkiye'nin dayanaklık etmek vermesi hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ