USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye-Malta ilişkileri iş müşterilerini düşüncesince değişik bölgelerde fırsatlar sunuyor

Malta Ticaret Odası Başkanı Marisa Xuereb, Türkiye ve Malta arasındaki ticaretin sonuç devirde arttığını, üçüncü devletlerde de Türk ve Maltalı şirketlere müteveccih teşrikimesai potansiyeli gördüklerini belirtti.

Türkiye-Malta ilişkileri iş müşterilerini düşüncesince değişik bölgelerde fırsatlar sunuyor
01-10-2021 14:01
Malta

Malta Ticaret Odası Başkanı Xuereb ve Malta-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ezgi Harmancı ilişkileri elleme bulunan Türkiye ile Malta arasındaki ticaret, teşrikimesai ve envestisman yapılabilecek alanları, AA muhabirine değerlendirdi.

Xuereb, iki abuhava ortada kalan ivmeyle gelişen ilişkilere değinerek, "Malta ve Türkiye arasındaki ticaret akıbet zamanlarda ehemmiyetli seviyede artmıştır. Belirli sektörlerde yoğunlaşmıştır: Çoğunlukla denizcilik ve inşaat. Tabii ki bunlar Türkiye'nin, başta şimdi iri projelerde, sert aşırı beceri bilim birikimi getirmiş olduğu açık şümullü sektörler." dedi.

Malta ve Türkiye ortada iş ilişkisini kolaylaştıran birtakım kültürel benzerlikler olduğu için yalan fail Xuereb, "Malta'ya mevrut Türk yatırımcılar, Maltalılarla çalışabileceklerini görüyorlar. Maltalı yatırımcıların da bundan böyle Türkiye sanayisine yaklaşmaya çalışacaklarını, orada envestisman hazırlamaya başlayacaklarını ve benzeşim müspet deneyimler yaşayacaklarını umuyoruz." sanarak konuştu.

Xuereb, Malta'nın, değme ülkenin beraberce iş gerçekleştirmek dair kendini şen hissettiği yanında abuhava bulunduğunu anlatım ederek, "Üçüncü devletlerde Türk ve Maltalı firmalar ortada aşırı yanında tomar teşrikimesai potansiyeli görüyoruz. Çünkü Malta'nın yanında 'hub' olma ve kullanmakta olanları yanında araya getirme geleneği var. Buraya mevrut hepsi yanında şeylerde kimliğinin yanında parçasını bulur. Yani her insanın kendini evinde algılayabileceği yanında yer." ifadelerini kullandı.

Malta'nın kuzeyinde Avrupa, güneyinde Afrika olduğunu, kültürel ve zamanı linkler ile gönül ve coğrafi hususiyet hasebiyle Afrika ile sert aşırı benzeşim noktaları bulunduğunu dile getiren Xuereb, "Türkiye'nin de Kuzey Afrika'ya aşırı nazarıitibar duyduğunu biliyoruz. Yani, orada aşırı yanında tomar gizil bulunduğunu düşünüyorum." sanarak konuştu.

İki abuhava düşüncesince üçüncü devletlerde ticaret imkanı

Marisa Xuereb, iki ülkenin beraberce üçüncü devletlerde ticaret yapmasıyla ilgilendiren olarak, "Kesinlikle. Bu gidilmesi müstelzim yol. Malta, AB düşüncesince yanında sabır noktası noktası ve bu Malta düşüncesince ehemmiyetli yanında şey. Malta, hem AB üyesi namına AB ülkeleriyle elleme ilişkilere ehil olmaktan mutlu hem de İngiliz Milletler Topluluğu üyesi. Aslında bu unutulan yanında durumdu ancak Brexit’ten sonraları ehemmiyetli yanında bedel biçimine geldi. Malta, akıbet zamanlarda baştan sona tarafsız. Tarafsız olması Malta’yı iş ika dair şimdi da çeken yanında duruma getiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Son çağda aut politikada Türkiye, Malta ve Libya ortada üçgen temasların da gözlendiği hatırlatılan ve üçgen yanında ticaret olup olmayacağı sorulan Xuereb, "Malta, komşusu Libya'nın kararlı olmasını değme devir desteklemiştir. Malta ayrımsız sürede seneler sonraları bu ülkeye elden pervaz başlatan evvel ülke. Bu ayrımsız zamanda, Türk iş kullanmakta olanları düşüncesince de nazarıitibar çeken yanında gelişme. THY ile Malta'ya gelip buradan Trablus'a geçilebilir. Mesafeler ince kısa. Maltalı ve Libyalı yetkililer ortada akıbet basamak elleme yanında teşrikimesai mevcut ki bu da Malta'nın bu elden uçuşlara baştan başlamasında anne unsuru yapılanma ediyor. Bu ehemmiyetli yanında değer." cevabını verdi.

THY'nin ülkedeki çelimli varlığına övgü

Malta Ticaret Odası Başkanı Xuereb, ikili ticarette THY etkisine ayraç ederek, "Bir maada ehemmiyetli benek ise THY'nin Malta'daki çelimli varlığı bulunduğunu söyleyebilirim. Onlar İstanbul'a günde 1'den yanında tomar elden defa yapıyorlar. İstanbul, yolculuk terminolojisinde söylendiği az daha dünyaya ferahlamak düşüncesince yanında hub. Dünyanın değme kısmına Asya da müdahale peyda etmek az daha uçabiliyorsunuz. Malta'nın bağlantısı açısından aşırı önemli. Buna ehil olduğumuz düşüncesince akıbet basamak gururluyuz." yorumunu yaptı.

THY'nin arsıulusal namı bulunduğunu anlatım fail Xuereb, şunları kaydetti:

"Harikulade yanında fariza sunuyorlar elden geçici trafiği itibarıyla değil, ayrımsız sürede başta kargo açısından. Kargoda iklim bağlantısı sağlamaktadırlar ki bu yanında ada açısından aşırı aşkın önemli. THY'nin varlığı, iki abuhava ortada şimdi aşırı iş ve şimdi aşırı turizmi promosyon edecektir. Bunlar düşüncesince aşırı yanında tomar gizil mevcut başta de gönül okulu turizmi için. Malta’nın İngilizce gönül eğitimi dair ehemmiyetli yanında deneyimi var. Tarih ve kültürel gezim açısından iki abuhava de bu açıdan, medeniyetlerin gelişmesinde merkezi konumda olmaları hasebiyle akıbet basamak zengin. Birbirimizden öğreneceğimiz, paylaşacağımız ve yapacağımız aşırı obje var."

Harmancı: "Birçok sektörde Türkler aşırı çelimli durumda"

Malta-Türkiye İş Konseyi Başkanı Harmancı da Malta ile Türkiye'nin çelimli yanında birlikteliği olduğuna dikkati çekerek, "Hiçbir siyasal problemimiz bulunmadığı düşüncesince büyükelçilik, iş konseyi, hususi kesim kabilinden değme kanaldan etraflı enerjimizi ticaret ve iktisadi ilişkilere verdik diyebilirim." dedi.

Malta'da, Türklerin yatırımlarının anadan görme sektörlerde başladığını özetleyen Harmancı, "Denizcilik, inşaat, prodüksiyon, ticaret, ithalat, ihracat, aklınıza gelebilecek nice sektörde Türkler aşırı çelimli vaziyette şu anda." sanarak konuştu.

Türklerin, Malta'da başta yapım sektörünü domine ettiğini aktaran Harmancı, "Büyük ölçekli yapım projeleri, yolları, enfrastrüktür projeleri ağız ağıza Türkler kabilinden yapılmış oldu ve yapılmaya da bitmeme ediyor. Bu mevzuda hem Malta büyüklük erkanından hem de hususi sektörden ince elleme art dönüşler alıyoruz. Bu da bizlere güdeleme oluyor." ifadelerini kullandı.

"Malta, Avrupa'nın sayısal 'hub'ı diyebiliriz"

Geleneksel sektörler dışında Malta’nın blockchain, bireşimli zeka ve değişen teknolojinin nice alanında, teknolojiye yaslanan dünkü sektörlere bağlı icra ettiği türel düzenlemeleriyle doğacak vadettiğini özetleyen Harmancı, şunları kaydetti:

"Regülasyon yapılmaksızın yatırımların çekilmesi aşırı zor. Avrupa'da Malta, bu mevzuda önderlik etmiş olduğu için, aşırı çabuk halde etraflı prosedürleri regüle etti. Sonrasında da devletin sunmuş olduğu ince avantajlı teşviklerle nice ülkeden evren devlerini, Uzak Doğu'dan, Avrupa'dan, Amerika'dan, Türkiye'den uygulayım bilimi şirketlerini buraya çekmeye başladı. Malta, Avrupa'nın sayısal 'hub'ı diyebiliriz."

Kripto yaratıklar dışında medikal, nano, robotik teknolojilerden mali enstrümanların teknolojilerine ve anadan görme sektörlerin dijitalleşmesine genişliğinde sert aşırı meydan olduğuna ayraç fail Harmancı, "Bunların tamamına Malta önderlik ediyor ve Türk şirketleri düşüncesince burada ağır yanında alışveriş mevcut diyebiliriz." dedi.

Türk şirketlerinin iş ve envestisman düşüncesince Malta'ya vürut süreçlerine bağlı Harmancı, şu halde bitmeme etti:

"Her şirket, bambaşka yanında ülkede envestisman icra ettiği devir bürokraside ve uygulamada birtakım problemlerle karşılaşabilir. Fakat, şunun gururla altını resmetmek istiyorum ki; şirketlerimizin hem büyüklük gözetiminde hem hususi sektörde bildirme edilişi ve desteklenmesi bizi gururlandırıyor. Bürokratik engelleri de bu halde hem iş konseyimiz açısından hem de büyükelçiliğimizin yardımı ile elimizden geldiğince hızlıca aşmaya çalışıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ