USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye Vodafone Vakfı’ndan kadın odaklı projelere 11 yılda 8,7 milyon TL yatırım

Vodafone, Türkiye'de 2025 yılına denli kadın etkin oranını yüzdelik 44'ten yüzdelik 50'ye çıkarmayı hedefliyor. Türkiye Vodafone Vakfı'da bayanların giderek güçlenmesi neredeyse yaşama geçirdiği projelerle akıbet 11 yılda 61 bine benzeyen hanıma ulaşırken, hep 8,7 milyon

Türkiye Vodafone Vakfı’ndan kadın odaklı projelere 11 yılda 8,7 milyon TL yatırım
04-03-2022 19:00

Vodafone, bayanların konuşu ve içtimai yaşama katılımını heveslendirme fail projeler geliştirmeye bitmeme ediyor. Hem Vodafone Türkiye tıpkı zamanda Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında icra ettiği çalışmalarla bayanların destekçilerinden birisi bulunan şirket, 2025 yılına derece ortaklık genelindeki kadın etkin oranını yüzdelik 44'ten yüzdelik 50'ye çıkarmayı hedefliyor. Diğer yandan, vakıf çeşidinden bayanların giderek güçlenmesi amacıyla yaşama geçirilen projelerle akıbet 11 yılda 61 bine benzeyen hanıma ulaşıldı ve mecmu 8,7 milyon TL'lik yatırım yapıldı.
Şirketin hanımlara müteveccih projeleri ve doğacak hedefleri, Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Hasan Süel, Meltem Bakiler Şahin, Ayşegül Arıcan Şeker'in katılımıyla meydana gelen görüşmede paylaşıldı.

“Dünyada kadın istihdamının yüzdelik 1 artarak çoğalması Gayri Safi Milli Hasıla'yı 80 bilyon dolar artırıyor”

Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle planlı toplantının açma konuşmasını karşıcı Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, “Şirket olarak, yaptığımız gelişigüzel işin birlikte gayeye fariza etmesi gerektiğine inanıyoruz. En ehemmiyetli amacımız, sunmuş bulunduğu mahsul ve hizmetlerle topluluğun gelişigüzel kesimine yapışık birlikte ortaklık olarak, maşeri dönüşüme ulama sağlamak. Bu dönüşümde, nüfusumuzun yarısını gerçekleştiren bayanların ehemmiyetli birlikte görevi var. Araştırmalara göre, dünyada kadın istihdamının yüzdelik 1 artarak çoğalması Gayri Safi Milli Hasıla'yı 80 bilyon dolar artırıyor. 2025 yılına derece dört dörtlük eşey eşitliği sağlanırsa, evren ekonomisine 28 trilyon dolarlık ek ulama getirmek mümkün. Bu veriler, bayanların konuşu ve içtimai yaşama katılımının heveslendirme edilmesine bulunan gereksinimi açıkça ve kupkuru birlikte biçimde ortaya koyuyor. Toplumsal hayatta eşitliğin sağlanmasını ve yanında kadın istihdamının yoğunlaştırılmasını ‘akıllı iktisat modeli' adına kabullenmek icap ettiğini düşünüyoruz. Bu düşünceyle, bayanların kuvvetlenmesine müteveccih projeler geliştirmeye bitmeme ediyoruz” şeklinde konuştu.

“50-50 kadın-erkek eşitliği gözetiyoruz”

Şirket siyasa ve stratejilerinde eşey eşitliğini asliye aldıklarını tamlayan Aksoy, “Şirketimizde her insanın denk olanaklardan faydalanabildiği birlikte büyüklenme kültürü oluşturulmasına ehemmiyet veriyoruz. Bunun düşüncesince hem ortaklık zarfında tıpkı zamanda ortaklık haricinde katı aşırı çalışmamız var. Örneğin, ortaklık içinde, işe alımlarda ayrımsız vaziyet düşüncesince namzet olan, denk mükemmeliyet ve nitelikteki namzet havuzunda yüzdelik 50-50 kadın-erkek eşitliği gözetiyoruz. Üst ve mutedil yönetimden ayrılan yada görevi mütebeddil yöneticilerin hesabına kadın adayların yerleştirilmesini hedefliyoruz. Bugün Vodafone Grubu adına direkt istihdam ettiğimiz kadın etkin sayısı topu topu dünyada 36 bin 500'ün üzerinde. Bununla birlikte, küresel hazırlık zincirimiz genelinde beniz binlerce hanıma henüz endirekt adına istihdam sağlıyoruz. Türkiye'deki etkimize baktığımızda ise telekom sektöründe kadın etkin payı yüzdelik 30 iken, Vodafone'da bu miktar yüzdelik 44. Orta ve yukarı düzem pozisyonlarda kadın etkin oranımız yüzdelik 41. Bayilerdeki kadın etkin oranımız yüzdelik 40. Çağrı merkezlerimizde kadın etkin oranımız yüzdelik 72. Bugüne derece yurtdışına para aktarımı ettiğimiz 169 çalışanımızın ½ si kadın. Vodafone Grubu olarak, 2025'e derece hanımlar düşüncesince dünyanın en güzel işvereni olmayı, 2030 yılına derece da yönetimde ve önderlik rollerinde kadın oranının yüzdelik 40'a çıkarılmasını hedefliyoruz. Bu küresel hedefin birlikte uzantısı olarak, kendimize Türkiye'de de birlikte maksat belirledik. 2025 yılına derece ortaklık genelindeki kadın etkin oranımızın yüzdelik 50 olmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kadın çalışanlara destek

Vodafone'un dünyada ve Türkiye'de bayanların desteklenmesine müteveccih katı aşırı projesi bulunuyor. Örneğin, kariyerine açıklık vermiş mutedil ve yukarı düzem tutumlu pozisyonundaki hanımları iş yaşamına art vermek az daha Vodafone Grubu çeşidinden 2017'de başlatılan “ReConnect” işe alıntı programından Türkiye'de bugüne derece kısaca 30 etkin yararlandı. Vodafone Grubu zarfında geçmiş kere Vodafone Türkiye çeşidinden yaşama geçirilen Global Ebeveyn İzni politikasıyla, benzeri mevlit karşıcı yahut soy sop edinerek anne-baba bulunan topu topu çalışanlar, geçmiş 18 ay zarfında istedikleri birlikte gün aralığında 16 haftaya derece ücretli müsaade kullanırken, işe döndükleri tarihten ahir geçmiş 6 ayda ise haftada 4 güneş çalışıp dört dörtlük ücretini alabiliyor. Diğer yandan, Vodafone'un Türkiye karışma çalışkanlık gösterdiği topu topu devletlerde yayınladığı Ev İçi Şiddet Prosedürü kapsamında, şiddete gönül rahatlığı dayanak arzu etmeleri şeklinde çalışanlara danışmanlık, manipülasyon ve dayanak hizmetleri sunuluyor. Şiddete maruz küsurat çalışanlara 10 güne derece ek müsaade ve mali dayanak verilirken, sertlik mağduru arkadaşına arkalamak talip etkin da 2 güne derece müsaade alabiliyor.

Kadınlara evden düzentileme imkânı

Şirket, Müşteri Hizmetleri içerisinde yaşama geçirdiği ve evden düzentileme esasına ait acemi kuşak düzentileme sistemiyle, düzentileme hayatından birlikte nedenle ırak artmış şahıslara mekan hür fiilen dirimsel elde ika imkânı da sunuyor. Kişilerin sayısal teknolojiler yardımıyla istedikleri yerden, istedikleri biçimde ve istedikleri derece çalışabildiği sistemde, ev kadınları, mânialı erler ve darülfünun öğrencileri önceliklendiriliyor. Vodafone'un bu sistemle istihdam etmiş bulunduğu ev hanımı sayısı 270'i aştı.

Vakıf projeleriyle kısaca 61 bin hanıma ulaşıldı

Türkiye Vodafone Vakfı da bayanların kuvvetlenmesine müteveccih projelerini 11 senedir başarıyla sürdürüyor. Bu süreçte sırası ile Teknolojide Kadın Hareketi, Soma'da evvel Kadın, Kırmızı Işık, Girişimcilikte evvel Kadın ve Dijital Benim İşim kabilinden ehemmiyetli çalışmalara imza atan Vakıf, bu projelerle 61 bine benzeyen hanıma ulaştı ve mecmu 8,7 milyon TL'lik yatırım yaptı. Vakfın halihazırda bitmeme etmekte bulunan Dijital Benim İşim projesiyle, 18 gözyaşı üstü hanımlara Milli Eğitim Bakanlığı'nın ahali eğitimi merkezlerinde derslik zarfında ve sayısal ortamda Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimleri veriliyor. Bugüne derece 13 ilde mecmu 5 bini hayli hanıma vasıl proje kapsamında, eğitimlerden izinli bulunan 63 kadın kursiyer Vodafone Müşteri Hizmetleri içerisinde istihdam edildi. Projenin içtimai el araştırmasına göre, maruz eğitimlerle 1 yılda 5 milyon TL'lik içtimai bedel elde edilirken, projeye meydana getirilen gelişigüzel 1 TL'lik yatırım düşüncesince 5 TL'lik bedel yaratıldı. Projeyle, önümüzdeki devirde 20 ilde mecmu 12 bin hanıma ulaşılması hedefleniyor.

Türkiye Vodafone Vakfı'nın 2014 senesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardımıyla yaşama geçirdiği Kırmızı Işık hareketli uygulaması da hanıma müteveccih hızlı mücadelede ehemmiyetli birlikte taşıt olmaya bitmeme ediyor. Kadınların şiddete maruz kalmış bulunduğu anlarda manşet kuvvetleri yada yakınlarına rahatlıkla bilgi verebilmesini sağlayıcı Kırmızı Işık, bugüne derece mecmu 371 bin kere indirildi ve 1,031 maaş çalışkan kullanıcı sayısına ulaştı.

“Her bölgede ego varım” diyen bayanların yanında

Vodafone, “Ben Varım” hareketiyle, çoğu kere erkeklerle özdeşleştirilen, eş egemenliğinde bulunduğu melhuz bölgelerde bayanların da mevcut bulunduğunu göstermeyi ve cinsiyetçi algıyı kırmayı hedefleyerek bayanların kendilerine yakıştırdıkları gelişigüzel bölgede ego varım demelerini heveslendirme ediyor. Bu mevzuda birlikte bildiri da gösteren şirket, “Her bölgede yüzdelik 100 akreditasyon düşüncesince Ben Varım” anlayışıyla icra ettiği çalışmalarla 3 ay kabilinden endamsız birlikte müddette yüzdelik 33 “Ben Varım” bilinirlik skoru elde etti. Diğer yandan, akıbet 10 senedir Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı'na dayanak verici Vodafone, döş ve ad sponsorluğunu içeren bu destekle kadın futboluna müteveccih farkındalığı artırmayı hedefliyor. Vodafone'un akıbet adına Beşiktaşlı kadın futbolcuların hikâyelerine arazi verdiği “Ben Varım” belgeseli, YouTube'da 3,3 milyonu hayli izlenmeye ulaşarak ehemmiyetli birlikte başarıya imza attı. Şirket ayrıca, 10'uncu yıl düşüncesince hususi adına tasarlayıp ürettiği formaların satışından elde edilecek gelirle mecmu 200 kız çocuğunun ayak topu eğitimine katkıda bulunacak.

Yatırımcısı karışma topu topu personelleri bayanlardan oluşan mağazalar

Şirket, bayi kanalında da kadın istihdamının artmasını destekliyor. Yatırımcısı karışma topu topu personellerinin bayanlardan oluştuğu Vodafone'da Kadın Emeği mağazalarıyla, hanımlara dirimsel fırsatlarını artırma, teknolojiye ihraz ve müteşebbis olma fırsatı sunuyor. Proje kapsamında halihazırda 9 ilde 13 mağazada mecmu 55 kadın istihdam ediliyor. Projeye karışma kazanmak talip kadın yatırımcılardan minimal 1 yıl süresince elden kadın personel çalıştırmaları arzu edilirken, gelişigüzel yatırımcıya maaş personel başına bin 500 TL'lik sigorta prim desteği sağlanıyor.

Teknolojide kadın istihdamına destek

Şirket, gelişigüzel bölgede bulunduğu kabilinden uygulayım bilimi rollerinde de kadın istihdamını bırakmak düşüncesince çalışıyor. Şirket, uygulayım bilimi fonksiyonunda kadın etkin oranını bırakmak amacıyla Teknolojide Kadın Staj Programı'nı ve uygulayım bilimi sektöründe adanmış dalında kariyerini ilerletmek talip 4. derslik kadın öğrenciler düşüncesince Satışta Kadın Staj Programı'nı yaşama geçirdi. Bu yıl Şubat'ta süregelen yetişim programlarıyla mecmu 74 can işe alınırken, bu sayının yüzdelik 61'i kadın oldu. Diğer yandan, darülfünun 4. derslik öğrencileri, acemi mezunlar ve en birlikte tomar birlikte yıl dört dörtlük zamanlı iş tecrübesi bulunanlara müteveccih Vodafone Discover Genç Yetenek işe alıntı programı kapsamında teknolojide yüzdelik 60, mecmu işe alımlarda yüzdelik 50 kadın payı hedefiyle istihdam emekleri yürütülüyor.

Uğur Çetin - Muhammed Fırat Aksoy

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ