USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye’de İş Dünyası dergisinden Bahar Korçan'a özel sayfa

Geçtiğimiz günlerde yaşamını kaybeden moda tasar çizimci Bahar Korçan Türkiye'de İş Dünyası dergisinde anıldı.

Türkiye’de İş Dünyası dergisinden Bahar Korçan'a özel sayfa
01-12-2021 18:35
İhlas Medya Grubu içinde geçtiğimiz ay neşriyat dünyasına süregelen Türkiye'de İş Dünyası dergisinin ikinci sayısı okuyucularıyla buluştu. Derginin acemi sayısı geçtiğimiz günlerde dokunmabana zımnında 57 yaşlarında yaşamını kaybeden moda tasarımcısı Bahar Korçan'a adandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde (TİM) planlı programa TİM Başkanı İsmail Gülle İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçılari Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz Türkiye'de İş Dünyası Genel Yayın Yönetmeni Celal Toprak, Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü Yücel Koç, Türkiye Gazetesi Ekonomi Haberleri Müdürü Canan Eraslan katıldı.

"Tasarım yarışmaları birincileri bellik kişi oldu"

Programda mütekellim TİM Başkanı İsmail Gülle, Bahar Korçan ile baş başa bu sektörün gelişigüzel sene planlı dizayn yarışmasında ortak numara bulunan adların bellik olduklarını vurguladı. Gülle, “Bahar Korçan Hanımefendiyi yitirmiş olmanın hüznünü yaşıyoruz. Tasarım kültürünü yaygınlaştırmak bu şeklinde sektörlerimiz yarışmalara başladılar. 90'lı yılların başlangıcında müheyya giysi sektörümüzün başlattığı önce müsabakada Bahar Hanım ortak numara ha ve ondan sonradan planlı gelişigüzel müsabakanın birincileri zaman bellik kişi oldular. Sektörün büyümesine ve değerinin artmasına, gençlerin bu işe yönelmesine ulama verdiler” dedi.

“İhracatta beklentileri cevapsız bırakmayacağız”

İhracatta acemi ortak Cumhuriyet rekorunu belirtmek istediklerini tamlayan Gülle, “90'larda ihracatımız 13-15 bilyon dolarlık hariç satım ekonomisi vardı bunun yüzdelik 40'ı nesiç ve müheyya giyimdi. O devirde memleketimiz ne verilirse onu dikip hariç satım yapıyordu. O gündüz memleketimiz görülenin yapıldığı ortak ülkeydi, zaman yaptıklarıyla tanıdık ortak iklim biçimine geldi. Ülkemizin ışıntı ışıklarının yöneldiği kasıntı burasıdır. Art arda 20 bilyon doları aşan ihracatlar gerçekleştiriyoruz inşallah ortak Cumhuriyet zamanı rekorunu da belirtmek en şişman gururumuz olacak. Beklentileri cevapsız bırakmayacağız. Hedefimiz aut tecim dahası verici Türkiye hedefine baş döndürücü yaklaştık. Bunu gerçekleştirdikten sonradan gelişigüzel şeyimiz hâlâ manalı ve çelimli olacak” dedi.

“İş dünyasındaki gelişimleri bu dergiden izlem edeceğiz”

İsmail Gülle Türkiye'de İş Dünyası dergisinin sektörde pınar özelliği taşıyacağını söyleyerek “Biz bu dergiye kişi dergimiz kabil bakıyoruz içinde kendimizi görüyoruz. İş dünyasındaki gelişimleri bu dergiden izlem edeceğiz” diyerek konuştu.

İHKİB Mustafa Gültepe de Türkiye'de İş Dünyası dergisinin ayrımlı ortak sağ açıklık göstererek halis muhlis sahası aydınlatacağına inandığını belirtti.

Bahar Korçan'ın ortak numara olmasıyla süregelen konkur serüvenleriyle ait mütekellim Gültepe, “Yıl 1992 önce dizayn yarışmasında Bahar Korçan Hanım ortak numara oldu. Sektörde onunla baş başa bu insan yarışmalar okul oldu. Amaç burada ayrımlı dizayn düşüncesinde bulunan kullanıcılarını fiziki şekilde yarıştırarak becerileriyle sektörlere asistan olmalarını sağlamaktır. Bahar hatun bizim ve evlatların sabah yeli almış bulunduğu kişiydi. Sektör yerine baş döndürücü gailesiz yaşta kaybettik. Allahtan yağmur diliyorum” dedi.

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz ise Bahar Korçan'ı dualarla andıklarını anlatım ederek, “Tasarımın altını yemek lazım. Tasarım olgusu hem nesiç sektöründe minimum müheyya giysi sektöründe bulunduğu derece önemlidir. Tasarımın önemini ilkin gençlerimize ne derece vurgularsak o derece ehemmiyetli ortak iş yapmış oluruz” laflarını kullandı.

“Derginin ikinci sayısını Bahar Korçan'a adadık”

İHA'ya açıklamalarda mevcut derginin umumi neşriyat yönetmeni Celal Toprak, “Dergimizin önce sayısını geçtiğimiz ay yayınlamıştık. Bu ayki sayıda Tuncay Özilhan kap sayfasında toprak alıyor. Bu derginin ortak belgelik dergisi olmasını istek ediyoruz. Bu sayıda ayrımlı ortak nesne yaptık, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz moda tasar çizimci Bahar Korçan anısına dizayn sayfası düzenledik. Derginin ikinci sayısını Bahar Korçan'a adadık. Korçan tasarımın en önde mevrut isimlerindendi, baş döndürücü er kaybettik. Tasarım ek bedel demek, tasarımla tekstili birleştirebilirsek dünyada ayrımlı ortak noktaya ulaşabiliriz” ifadelerini kullandı.

Program TİM Başkanı İsmail Gülle'nin Bahar Korçan'ın kızı Lal Korçan'ın yerine Osmanbey Tekstil İşadamları Derneği (OTİAD) Başkanı Eda Arpacı'ya onurluk takdimiyle sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ