USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Twitter dosyaları 8: Pentagon hesaplarına Twitter koruması

Elon Musk'ın iştirak emektar yönetiminin uygulamalarına müteveccih icra ettiği sekizinci ifşaatında, Twitter'ın ABD ordusunun talebi hakkında Orta Doğu'daki ruh bilimsel savaş operasyonları hesaplarına dahili dulda sağlamış olduğu ortaya çıktı.

Twitter dosyaları 8: Pentagon hesaplarına Twitter koruması
21-12-2022 02:06
Washington

Twitter'ın dünkü sahibi Elon Musk'ın şeriklik emektar yönetiminin uygulamalarına müteveccih icra ettiği sekizinci ifşaatında, Twitter'ın ABD ordusunun talebi üstüne Orta Doğu'daki ruhsal savaş operasyonları hesaplarına dahili siper sağlamış bulunduğu ve bunlara musaddak aritmetik (mavi tik) ayrıcalığı verdiği ortaya çıktı.

Elon Musk’tan Twitter ifşalarıTwitter Dosyaları, FBI'ın Hunter Biden dair Twitter'a bası yaptığını gösterdiElon Musk'ın anketine katılanların yarısından dahası Twitter yöneticiliğini bırakmasını istediMusk: Hükümet halktan mevrut detayları sansürlemek düşüncesince Twitter'a milyonlarca dolar ödedi

Musk, kısaca dü haftadır Twitter Dosyaları adıyla sürdürdüğü ifşaatların 8'incisini Intercept sav sitesinin muhabiri Lee Fang üstünden yaptı.

Fang, Twitter hesabından icra ettiği paylaşım dizisinde, Twitter ile ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ortada CENTCOM'un ruhsal harekatlarının parçası bulunan hesapların yakınma derece vaziyetlere huzur siper listesine (beyaz liste) alınmasını ve bu hesaplara musaddak aritmetik göstergesi verilmesine bağlı yazışmaları yayma etti.

Twitter yöneticilerinin senelerce firmanın platformunda hükümet destekli duyurulmayan yaymaca kampanyalarını belirleme eylemek ve engel kazanmak düşüncesince efor harcama ettiğini tez ettiğini fakat engel arkasında, firmanın ABD ordusunun talebi üstüne bazısı ruhsal harekat hesaplarını alkan listeye alarak dahili siper sağladığını yazan Fang, CENTCOM’un, Yemen, Suriye, Irak, Kuveyt ve Orta Doğu'nun genelinde kişilerin fikirlerini biçimlendirmek düşüncesince imal edilen içerikleri aksettirmek düşüncesince Twitter’ın korumaya almış bulunduğu bu hesapları kullandığını kaydetti.

Fang, CENTCOM'un ilk bu hesaplarla aracısız bağlantısını kamuya açıkça müşterek biçimde gösterdiğini fakat giderek taktik değiştirerek bu hesaplarla ilişkisini gizlemeye başladığını aktardı.

Bunun platformu aracısız istismar ika anlamına mevrut müşterek akıntı olması durumunda Twitter’ın bu hesaplara tek biçimde karışma etmediğini tamlayan Fang, Twitter ile ABD ordusu ilişkisinin 5 sene öncesine gittiğini yazdı.

Fang’ın paylaşmış bulunduğu CENTCOM’da işyar Nathaniel Kahler’a ait, 26 Temmuz 2017 günlü yazışmada, Kahler firmanın amme politikası kadrosundan müşterek merciye "ABD’in belli başlı mesajları hâlâ çelimli aksettirmek düşüncesince kullandığı" müşterek Arapça aritmetik listesini ileterek bunlardan birine "onaylı aritmetik işareti" verilmesini ve öbür hesaplara ise "beyaz liste" kendisine aşina yakınma ve siber müdahalelere huzur siper sağlaması talebinde bulunuyor.

Kahler, Twitter yetkilisine "Hashtag'leri endekslemeyen bazısı hesaplarımız mevcut - ihtimal de bot kendisine işaretlendiler. Bunlardan birkaçı esas müşterek takipçi kitlesi oluşturdu ve demin bunları kurtarmayı umuyoruz." niteleyerek yazdı.

CENTCOM görevlisi, icabında CENTCOM ve hususi Kuvvetler Komutanlığından ek belge getirebileceğini iletti.

Fang, o çağda Twitter’ın DEAŞ ve Orta Doğu'da çalışkanlık yayınlayan öbür yıldırı örgütleriyle dayalı biçimsiz oruçlu faaliyetleri belirleme etmeyi amaçlayan esnetilmiş müşterek kötüye kullanma belirleme sistemi oluşturduğunu ve bunun endirekt müşterek kararı kendisine ABD ordusu çeşidinden arama edilen ve yıldırı yanlısı gruplarla yoğun pıtrak angaje bulunan hesapların bizatihi kendisine "spam" kendisine işaretlendiğini kaydetti.

Fang, Kahler’in o yazışmadan sonradan bire müşterek güneş ilettiği müşterek e-mailde 52 hesabı içeren müşterek resim gönderdiğini, Yemen'deki ABD dron saldırılarıyla dayalı açıklamaları aksettirmek düşüncesince beğenilen "@yemencurrent" hesabı da karışma kazanmak az daha altı aritmetik düşüncesince rüçhan fariza istediğini belirtti.

O tam askıya kırgın bulunan "@yemencurrent" hesabının ABD dron saldırılarının "doğru" bulunduğunu ve sivilleri değil teröristleri öldürdüğünü vurguladığını tabir fail Fang, paylaşımında, listedeki öbür hesapların, Suriye'de ABD destekli YPG/PKK yıldırı örgütünün tanıtımına ve Irak'ta İran karşıtı mesajlara odaklandığına toprak verdi.

Fang, apayrı müşterek hesabın ise aritmetik Kuveyt'teki kanuncu mevzuları gündeme taşıdığını paylaştı.

CENTCOM’un Yemen’de "@dala2el" anlı şanlı hesabı Suriye diyetine müteveccih paylaşımlarda kullanmaya başladığı sırada, komutanlığın talebi üstüne Twitter’ın bu hesaplara hâlâ ilk uygulanmamış müşterek siper ve bağışıklık etiketi eklediğini yayma fail Fang, böylecene bu hesaplara spam yahut kötüye kullanıma huzur bot hesaplara geçerli askıya kabul ika yahut görünürlüğünü azaltmaya hadim müşterek otomasyona huzur siper sağlandığını tabir etti.

Fang, CENTCOM irtibatlı hesapların çoğu kez ABD’nin Orta Doğu’daki faaliyetlerini destekleyen ve İran karşıtı müsvedde kampanyalarına katıldığını yazdı.

Pentagon’un bu enli faaliyetinden Twitter’ın yukarı yönetiminin de bilgili bulunduğunu tamlayan Fang, Twitter’dan Lisa Roman anlı şanlı müşterek yetkilinin müşterek Pentagon yetkilisine gönderilmiş bulunduğu e-maili paylaştı.

Paylaşımda, Twitter yetkilisi Pentagon yetkilisine, müşterek resim göndererek bu tabloda toprak düzlük hesapların ABD ordusu ile ilişkisini tasdik edemediklerini ve bu hesaplar düşüncesince tasdik talebinde bulunduğunu yazdı.

Fang, bu hesapların birçoğunun mayıs ayına denli paylaşımlarına bitmeme ettiğini belirtti.

Ağustos ayında Stanford Internet Gözlem Merkezinin çalışmasında ABD’nin ruhsal harekat düşüncesince Facebook, Twitter ve Telegram'da kullandığı ve çarpıtılmış yanay fotoğrafları ile dezenformasyon önleyen Pentagon münasebetli hesaplardan bazılarının Twitter’ın siper sağlamış bulunduğu hesaplar bulunduğunu yazan Fang, Twitter’ın hâlâ sonradan bu hesapları askıya alarak gösteri icra ettiği görüşünü paylaştı.

150'den aşkın aritmetik askıya alınmıştı

Twitter ve Facebook ağustos ayında ABD lehine arsıulusal bölgede dezenformasyon önleyen müşterek ağabey ilgilendiren bulunduğu belirlenen 150’den aşkın hesabı askıya aldığını açıklamıştı.

Pentagon’un Savunma Politikalarından Sorumlu Müsteşarı Colin Kahl, askeri bilim operasyonları tay tay arabası hepsi birimlerin faaliyetlerine bağlı tetkik başlatmıştı.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Facebook ve Twitter’ın mülga hesaplarla dayalı Pentagon’a rastgele müşterek bilim vermediğini tez etmişti.

Psikolojik savaş faaliyetleri kendisine da “askeri bilim dayanaklık eylemek operasyonlarını” tay tay arabası birimlerin iş masnu biçimlerinin gözden geçirileceğini kail Ryder, ruhsal savaş faaliyetlerinin ABD ordusunun halkla münasebat birimince yürütülmediğini, bunun kalabalık içinde ve haricen istihdam etmiş bulunduğu birimler çeşidinden yürütüldüğünü anlatmıştı.

Ryder, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Daha ilk ruhsal operasyonlar kendisine aşina askeri bilim dayanaklık eylemek operasyonları, Savunma Bakanlığının elindeki müşterek kabiliyet. En az savaşın kendisi denli emektar müşterek savaş unsurudur. Bu operasyonları arsıulusal önceliklerimiz bağlamında devreye sokarız. Burada bunların ABD yasalarına akla yatkın ve Savunma Bakanlığı politikalarına akla yatkın müşterek biçimde yürütüldüğünü ve bunun temini düşüncesince nezaret eylemek mekanizmasının bulunduğunu vurgulamalıyım.”

Twitter Dosyaları

Elon Musk sonuç dü haftadır, Twitter'in büyüklenme içi belgelerini araştıran ve Twitter'da paylaşan müşterek kadro gazetecinin ifşalarını destekliyor.

Twitter'in dünkü yöneticisi ve özgür gazetecilerin "Twitter Dosyaları" kendisine isimlendirilen bu tweet dizileri, Twitter'ın emektar yönetiminin, siyasal görüşleri zımnında muhafazakarları isteyerek kendisine susturduğunu ispat çabası kendisine değerlendiriliyor.

Elon Musk'ın retweet icra ettiği özgür gazeteci Michael Shellenberger esbak Twitter Dosyaları 7. Kısım'da, FBI San Francisco hususi Ajanı Elvis Chan'ın, Twitter yöneticileri üstünde bası kurarak ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden dosyası özellikle kazanmak az daha bazısı mevzularda manipülasyon hazırlamaya çalışmış bulunduğu biçiminde paylaşımlarda bulunmuştu.

Musk, hâlâ önce, Twitter'ın umumi müşavir yardımcısı ve emektar FBI umumi danışmanı James Baker'ı "kamu diyaloğu düşüncesince ehemmiyetli bulunan bilgilerin bastırılmasındaki mümkün rolü" mevzusundaki endişelerini esbabımucibe göstererek görevden almıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ