USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: 'Rusya'yı terör ülkesi ilan edin'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İngiltere parlamentosunun ast kanadı Avam Kamarası'na hitabında, "Rusya'yı terör ülkesi ilan edin" ifadelerini kullanarak, “Bedeli ne olursa olsun yurdumuz düşüncesince savaşacağız" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: 'Rusya'yı terör ülkesi ilan edin'
08-03-2022 22:13

Rusya-Ukrayna savaşının 13'üncü gününde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'nın başkenti Kiev'den videoteyp konferans kanalıyla İngiltere parlamentosunun ast kanadı Avam Kamarası'na seslenme etti. Zelenskiy, "Birleşik Krallık'ın kâffesi insanlarına, müşterek vatandaş olarak, müşterek apayrı iri ülkenin büyüklük başkanı adına sesleniyorum. Size 13 günce savaştan konuşmak istiyorum. Bizim başlatmadığımız ve istemediğimiz müşterek savaş. Elimizde olanı, bizim olanı, ülkemizi, Ukrayna'yı yitirmek istemedik. Tıpkı Naziler sizin ülkenizle savaşmaya başladığında ülkenizi kaybetmediğiniz gibi" dedi.

“Saldırıya uğradığımızdan buyana uyuyamıyoruz”

Zelenskiy, "13 güneş evvela sabahleyin sayaç 04.00'de füzeler kabilinden saldırıya uğradığımızdan buyana uyuyamıyoruz. Saldırının 2'inci gününde iklim saldırılarıyla savaştık. Rus güçleri bizi caydırmaya çalıştı fakat mücadelemize bitmeme ettik. Halkımız sonuna denli rakiple savaşacaktır" dedi.

“Rus roketi İkinci Dünya Savaşı esnasında Nazilerin binlerce insanı öldürmüş olduğu toprak bulunan Babi Yar'a düştü”

Savaşın 3'üncü gününe denli ne Rusların insaflı hangilerinin canavar bulunduğunu görebildiklerini tabir fail Zelenskiy, "5'inci günde bizlere müteveccih terör, çocuklara, şehirlere, ayrıca hastanelere akıllıca yöneldi. Bu da bizi yıldırmadı. 6'ncı günde, Rus roketi İkinci Dünya Savaşı esnasında Nazilerin binlerce insanı öldürmüş olduğu toprak bulunan Babi Yar'a düştü. 8'inci günde Rusların çekirdeksel santrale saldırdığını gördük. Bunun her insana işlenmiş müşterek atılım bulunduğunun anlaşılması gerekiyor" dedi.

Saldırıların 9'uncu gününde NATO'nun uçuşa haram alanı hayata geçirmeye araştırma görevlisi olmayacağını anladığını kail Zelenskiy, 11'inci günden buyana hastanelerin birlikte ayrıntılar ve vatandaşların zedelenmek edildiğini, saldırılar esnasında evlatların öldürüldüğünü açıkladı.

"Rusya'yı terör ülkesi ilan edin"

Zelenskiy, İngiltere ve öteki ülkelerden Rusya'ya dirlik yaptırımların yoğunlaştırılmasını ayrıca Rusya'nın terör ülkesi ilan edilmesini isteyerek, "Dünyanın en iri ordularından biriyle mücadele eylemek durumunda olmamıza karşın kullanmakta olanları kurtaran müşterek ülkeyiz, helikopterlerle, roketlerle mücadele eylemek zorundayız. Pes etmeyeceğiz ve kaybetmeyeceğiz. Denizde ve havada sonuna denli savaşacağız. Bedeli ne olursa olsun yurdumuz düşüncesince savaşacağız" dedi. Zelenskiy, "Medeni ülkelerden iane bekliyoruz. Lütfen Rusya'ya müteveccih yaptırımların baskısını artırın ve lütfen bu ülkeyi terör ülkesi ilan edin" ifadelerini kullandı.

"Putin yeteneksiz olana ve Ukrayna engellenmeyen olana denli elimizden mevrut değme yöntemi uygulayacağız”

Hitabının arkası esna milletvekilleri kabilinden ayakta alkışlanan Zelenskiy'nin arkası esna Avam Kamarası'nda yalan meydan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Meclis hâlâ evvela tek hakeza müşterek mülakat dinlememişti. Şimdi Rus saldırıları altında bulunan iri müşterek Avrupa başkenti, muhik savunmasıyla bu meclisteki herkesi harekete geçirdi. Şu anda Ukrayna'nın değme durumunda insanoğlu hayatları ve devletleri düşüncesince savaşıyorlar. İngiltere ve müttefiklerimiz, Ukraynalı dostlarımıza gerekseme duydukları tabanca ve malzemeleri hazırlık eylemek düşüncesince bası hazırlamaya kararlıdır. Vladimir Putin sıkıntı girişiminde yeteneksiz olana ve Ukrayna engellenmeyen olana denli elimizden mevrut değme yöntemi uygulayacağız" dedi.

Avam Kamarası Sözcüsü Lindsay Hoyle icra ettiği konuşmada, Zelenskiy'e konuşması düşüncesince teşekkürname ederek, "Bu biraz hafta içre Ukrayna'daki hali defaatle tartıştık ve çözmeye bitmeme edeceğiz" ifadelerinde bulundu.

İşçi Partisi önderi Keir Starmer ise icra ettiği konuşmada, "Putin rejimini felce düşürmek düşüncesince dünya içre ve dünya haricinde bütünlük kazanmak gerekiyor. İşçi Partisi, Devlet Başkanı Zelenskiy'nin, Ukrayna'nın ve demokrasinin yanındadır" dedi.

Zelenskiy, Avam Kamarası'nda milletvekillerine seslenme fail geçmiş ecnebi reis oldu.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ