USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı, Mariupol'un tahliyesi düşüncesince BM'nin Rusya'ya bası yapmasını

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Birleşmiş Milletleri (BM) Mariupol Limanı'nın tahliyesi düşüncesince Rusya'ya bası hazırlamaya çağırdı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı, Mariupol'un tahliyesi düşüncesince BM'nin Rusya'ya bası yapmasını
26-04-2022 00:08
Ankara

Dmitro Kuleba, Associated Press'e (AP) verdiği röportajda, BM Genel Sekreteri Antonio Gueterres'in Kiev ziyaretinden ilkin Moskova'ya gitmesinden ve Gueterres'in muharebede birlikte Rusya "tuzağı"na düşmeye gönül rahatlığı savunmasız olabileceğinden endişelendiğini söyledi.

Ukrayna: Mariupol'deki sivillerin tahliyesi düşüncesince bugün de barışma sağlanamadıRusya'nın Ukrayna'ya gönül rahatlığı başlatmış bulunduğu harp dü aydır bitmeme ediyorZelenskiy: İşgal altındaki alanlarda neymiş referandumlar yapılırsa Ukrayna müzakereden çekilecekAB'den Rusya'ya Mariupol'den sivillerin tahliyesine İmkan vermesi düşüncesince çağrı

Birçok yetkilinin Moskova ziyaretinde tuzağa düştüğünü tamlayan Kuleba, "Gueterres, rüçhan kendisine birlikte tane birlikte mevzuya odaklanmalı, o da Mariupol'un tahliyesi." dedi.

Kuleba, "Bu hakkıyla BM'nin yapabileceği birlikte şey. Eğer siyasal irade, cibilliyet ve gerçek gösterilirse umuyorum ki bu bizim ilerlememize imkân sağlar." niteleyerek konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'in nazik devirde gerçekleştirdiği Ukrayna ziyaretini sitayişkâr Kuleba, onları, Ukrayna düşüncesince "dünyadaki rastgele birlikte ülkeden elan fazlasını eden ülkenin" temsilcileri kendisine nitelendirdi.

Kuleba, acemi gelişmelerin ehliyetli olup bulunmadığı konusunda, "Rus askerleri Ukrayna'da bulunmaya bitmeme etmiş bulunduğu sürece uğur boncuğu obje ehliyetli değil." açıklamasında bulundu.

Yapılanları ölçüm ettiklerini fakat harp bitmeme ettikçe bunların ehliyetli olmadığını tamlayan Kuleba, "Ukraynalılar doymaz bulunduğu için değil. Fırsatları değerlendirip istediğimiz rastgele şeyi onama eylemek düşüncesince değil. Bu mücadelesi kazanmamız gerektiği için." biçiminde konuştu.

"Düşünmek devir almaktadır güçlükle dava şu ki bu tam burada harp bitmeme ediyor"

Savaşı yöneltmek ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Avrupa’nın derinliklerine" inmesini engel olmak düşüncesince Batı'nın, Ukrayna'nın gerekseme duyduğu silahları çabucak sağlaması gerektiğine dikkati çekici Kuleba, "Biliyorsunuz, silahlarla ilişik rastgele musahabe bizim 'buna ihtiyacımız var' dememizle başlıyor. Cevap 'Tam kendisine buna ihtiyacınız bulunduğunu düşünmüyoruz. Üzerinde düşünelim' oluyor. Düşünmek devir almaktadır güçlükle dava şu ki bu tam burada harp bitmeme ediyor." ifadesini kullandı.

Kuleba, "Sonunda ihtiyacımız olanı alıyoruz ve sonraları ehliyetli oranda almaya başlıyoruz. Ama devir kaybedildi. Bu ele katılması müstelzim esas mesele, başta Amerikalı mevkidaşlarımıza ve gayrı devletlere gönül rahatlığı bu mevzuda ince belirgin konuştuk. İşleri hızlandırın." değerlendirmesini yaptı.

Ukrayna ve Rusya'nın savaşın önceki günlerinden buyana mücadelesi sona erdirmek düşüncesince görüşmelerde bulunduğunu fakat Putin ve Vladimir Zelenskiy arasındaki birlikte görüşmeden elan azının hal getirmede çıtırbom kalacağını tamlayan Kuleba, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov gönül rahatlığı "Ciddi birlikte görüşmeye anık bulunduğunu düşünmüyorum." dedi.

Kuleba ayrımsız biçimde Rusya'nın da "müzakere kanalıyla hal bulmaya" anık olmadığını düşündüğünü aktararak, "Bu tavrı değiştirdiklerini ve çapraz onama edilmektedir analizör aramaya anık olduklarını görürsem, istikrah duygumun üstesinden geleceğim ve onunla konuşacağım." ifadesini kullandı.

Putin'in, Zelenskiy ile görüşmeyi ne denli er onama ederse savaşın finiş olasılığının o denli efdal olacağını vurgulayan Kuleba, "(Savaşın biteceğine) Yüzde beniz güvence veremiyorum güçlükle Başkanıma güveniyorum. Bu konuşmaya anık bulunduğunu ve nite etüt etmesi icap ettiğini bildiğini görüyorum. Başkan Putin bu görüşmeden kaçtıkça onun da hemen harp senaryosuna odaklanması (daha) muhtemel." niteleyerek konuştu.

Mariupol'deki huzursuzluğun artmasının Rusya ile etüt şansını ortadan kaldıracağını kaydeden Kuleba, şunları kaydetti:

"Biz baş döndürücü belirgin birlikte ileti gönderdik: Eğer o müşterilerini gebertmek yada köle yazar küçük görmek istiyorsanız, bu müzakerelerin sonu olur. Bu al çizgimiz olacak. Durumu bulunduğu kabil tasarruf eylemek da ehliyetli değil. Oradaki herkesi kurtarmak, boşaltma eylemek hakkıyla baş döndürücü önemli."

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, sabahleyin saatlerinde Mariupol dalında mevcut Azovstal fabrikasındaki sivillerin tahliyesinin bugün de gerçekleştirilemediğini bildirmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ