USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna'da gerilim tırmanıyor!

Ukrayna'nın doğusunda yaşanmış olan gerilim tedricen tırmanıyor. Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donbass dalında arazi meydan Luhansk kentindeki doğalgaz borazan hatlarında geceleyin saatlerinde patlamalar meydana geldi. 1 Ukrayna askerinin ise Rusya yanlısı ayrılık

Ukrayna'da gerilim tırmanıyor!
19-02-2022 13:21
Ukrayna-Rusya krizinde yunak gelişmeler yaşanıyor. Dün geceleyin saatlerinde şehir merkezine DOĞRU noktadaki Druzhba doğalgaz borazan hattında meydana mevrut patlamaya bölgedeki istirdat ekipleri karışma ederken, çıkan düşkün kısaca 1 vakit içre söndürüldü. Patlamanın elden arkası sıra ayrımsız borazan hattının ayrımlı noktasında toy ortak patlama meydana geldi. İkinci patlamaya da çabucak karışma edilmiş bulunduğu duyurulurken, yangının arama altında bulunduğu ve soğutma emek harcamaları yürütülmüş bulunduğu belirtildi.

1 UKRAYNA ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna askerleri ortada çatışmalar yoğunlaştı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri kabilinden meydana getirilen açıklamada, ayrılıkçıların 19 el mütareke ihlali icra ettiği bildirildi. Donbass'ın ayrımlı noktalarında oluşturulan acı neticesinde 1 Ukrayna askerinin yaşamını kaybetmiş bulunduğu bildirildi. Ayrılıkçıların futbolcu sistemleri havan topu topu topları kullanıldığı anlatım edildi.

Kiev yönetiminden Donbass'ta atak iddiasına tepki

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı kabilinden Rusya'nın Ukrayna'yı Donbass'ta silahlı saldırıya hazırlandığı iddiasıyla suçlamasına müteveccih esbak meydana getirilen açıklamada, "Ukrayna vatandaşları, dek hattının rastgele ortak dü tarafında da durma ediyor. Onların barışı, güvenliği ve esenliği Ukrayna düşüncesince kesin ortak önceliktir. Ukrayna hükümetinin arızi yerine karışma edilen Donetsk ve Luhansk bölgelerinde ortak atak operasyonu başlatmayı planladığına müteallik iddialar hakkıyla baş döndürücü uzak. Ukrayna başkaca Donbass'ta rastgele ortak baltalama eylemi gerçekleştirmiyor ve gerçekleştirmeyi planlamıyor" ifadeleri kullanılmıştı.

Açıklama şöyle sürdürülmüştü:

"Rusya'nın doğrusu bozuk bulunan asayiş halini kışkırtı girişimlerini banko reddediyoruz. Siyasi-diplomatik çözüme düzen bağı sıkıya bağlıyız ve ortaklarımızla baş başa gerilimi dökmek ve vaziyeti diplomatik diyalogla ahenkli avlamak düşüncesince çabalarımızı en yukarı düzeye çıkarıyoruz. Buna karşılık, Rusya Federasyonu'nun kitlesel dezenformasyon ifşa kampanyasını başlattığını, Ukrayna mevzilerini ve çıplak altyapıyı Minsk Anlaşmalarınca yasaklı bulunan silahları kullanarak bombardıman sayısını artırdığını ve asayiş halini tırmandırdığını görüyoruz. Başta ecnebi ülkeler ve arsıulusal kurumlar iktisap etmek az daha arsıulusal toplumu, Rusya Federasyonu ve Donbass'taki işgalci idarelerinin gerçekleştirdiği siyasi-diplomatik hal dönemini baltalayan provokasyonları derhal kınamaya çağırıyoruz. Uygun tepkinin olmaması yahut etkisiz ortak duruşun sergilenmesi, Rusya'nın vaziyeti elan ortak tomar tırmandırmasına işlev edecektir."

PUTİN VE MACRON TELEFONDA GÖRÜŞECEK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov icra ettiği açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bölgedeki gelişimleri ele kabul etmek düşüncesince erte telefon görüşmesi yapacağını duyurdu. Rus gazetecilere mütekellim Peskov, "Evet, Başkan'ın programında hakeza ortak mülakat var" dedi.

BİDEN'DAN KRİZE İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ!

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği matbuat toplantısında Rusya-Ukrayna krizine müteallik ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Biden, "Son beş altı gündür Donbass'ta Ukrayna'yı kışkırtmaya etkin Rus destekli güçlerin mütareke ihlallerinde şişman ortak artma bulunduğunu gördük" diye Donbass'ta Rus destekli ayrılıkçılar kabilinden ortak anaokulunun vurulmuş bulunduğu saldırının suçunun Ukrayna'ya atıldığını belirtti. Ayrıca Ukrayna'nın Donbass'ta şişman ortak atak başlatmayı planladığını kanıt fail Rus destekli ayrılıkçılar da karışma iktisap etmek az daha Rus tarafının elan ortak tomar dezenformasyon kampanyasına başvurduğunu tamlayan Biden, Rusya'nın sınırlarına 150 binden ortak tomar er yığdığını söyledi.

"Rus kuvvetlerinin önümüzdeki günlerde, gelecek hafta Ukrayna'ya saldırmayı planladıklarına emin kızarmak düşüncesince nedenlerimiz var"

Biden, "Bütün bunlar, Rusların elan ilk kullandıkları taktiklerle tutarlıdır, Ukrayna'ya huzur harekete devrolmak düşüncesince esassız ortak esbabımucibe oluşturmak. Bu ayrımsız sürede ABD'nin, müttefiklerimizin ve ortaklarımızın haftalardır uyardığı mazeret senaryolarıyla da uyumludur" dedi. Rus birliklerinin şu anda Ukrayna'yı Belarus'tan, Ukrayna sınırından ve Karadeniz'den kuşatmış halde bulunduğunu vurgulayan Biden, "Rus kuvvetlerinin önümüzdeki günlerde, gelecek hafta Ukrayna'ya saldırmayı planladıklarına emin kızarmak düşüncesince nedenlerimiz var. Ukrayna'nın başkenti Kiev'i, 2.8 milyon bigünah kişiden oluşan ortak şehri maksat alacaklarına inanıyoruz" dedi.

"Ukrayna'da harbe er göndermeyeceğiz, fakat Ukrayna halkını desteklemeye bitmeme edeceğiz"

Biden, "Rusya'nın planlarını erdemli sesle ve defaatle dile getiriyoruz, ortak arbede istediğimiz düşüncesince değil, Rusya'nın Ukrayna'yı karışma etmeyi DOĞRU boşaltmak ve akım etmelerini karşılamak düşüncesince sunabileceği rastgele ortak sebebi ortadan feshetmek düşüncesince elimizden mevrut rastgele ortak şeyi yapıyoruz. Rusya planlarını sürdürürse savaştan mesul olacak" ifadelerini kullandı. "ABD ve müttefiklerimiz NATO topraklarının rastgele ortak santimetresini ortaklaşa güvenliğimize müteveccih rastgele ortak çeşitli tehdide huzur da savunmaya hazırlar" diyen Biden, "Ukrayna'da harbe er göndermeyeceğiz, fakat Ukrayna halkını desteklemeye bitmeme edeceğiz" biçiminde konuştu. Geçtiğimiz sene ABD'nin Javelin füzelerinden cephaneye denli defans yeteneğini pekiştirmek düşüncesince Ukrayna'ya 650 milyon dolar kabilinden üstün dereceli oranda asayiş katkısı sağladığını dile getiren Biden, "Ayrıca elan ilk Ukrayna'ya insanca iane ve iktisadi dayanaklık etmek yerine da 500 milyon dolar sağladık ve bu haftanın başlarında Ukrayna'nın iktisadi direncini pekiştirmek düşüncesince 1 bilyon dolara denli ek ortak mevki kredisi garantisi de açıkladık" dedi.

"Müzakere masasına fark etmek düşüncesince baş döndürücü geç değil"

Biden, "Ancak akıbet şudur, Amerika ve müttefiklerimiz ile ortaklarımız Ukrayna halkını destekleyecektir. Rusya'yı eylemlerinden mesul tutacağız. Batı birleşti ve kararlı. Rusya'ya Ukrayna'yı elan ortak tomar karışma ederse ağırbaşlı yaptırımlar uygulamaya hazırız" biçiminde konuşarak ortak el elan müeyyide vurgusu yaptı. Biden, "Ancak yeniden söylüyorum, Rusya hala diplomasiyi seçebilir. Müzakere masasına fark etmek düşüncesince baş döndürücü geç değil" ifadelerini kullandı. Dün Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un 24 Şubat'ta Avrupa'da ortak araya hulul hesabına anlaştığını tamlayan Biden, "Ancak Rusya bu tarihten ilk Ukrayna'yı karışma ederse diplomasinin kapısını kapattıkları açık açık görülecektir. Savaşı seçmiş olacaklar ve anlam ortak değer ödeyecekler. Sadece bizim ve müttefiklerimizin yaptırımları değil, dünyanın geri kalanının da tepkisiyle karşılaşacaklar" dedi. Biden, "Biliyorsunuz, milletimizi ve dünyamızı yarıcı nice husus var, fakat Rus saldırganlığına huzur ara vermek bunlardan birisi değil. Amerikan halkı birleşti. Avrupa birleşti. Transatlantik birleşti. Bu ülkedeki politik partilerimiz birleşti. Rusya, harp ile getireceği kâffesi ıstıraplar veya geleceği hacısı hocası düşüncesince elan tehlikesiz bir vaziyete getirecek diplomatlık ortada ortak seçeneğe sahip" biçiminde konuştu.

"Zelenskiy'in kararı"

Bir gazetecinin, "Bir karışma ABD'nin dediği denli yakınsa, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin Ukrayna'yı ayrılma etmesinin (Almanya'da başlamış bulunan Münih Güvenlik Konferansı için) akla yatkın bulunduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu Biden, "Bu onun vermesi müstelzim ortak karar" biçiminde yanıtladı.

"Putin'in karışma neticesinde verdiğine inanıyorum"

Biden, "Başkan Putin'in (Ukrayna'nın) işgale değişmeyen verip vermediğine müteallik ortak fikriniz mevcut mı?" problemi ise, "Şu andan itibaren neticesinde verdiğine inanıyorum. Buna emin kızarmak düşüncesince nedenlerimiz var" biçiminde yanıtladı.

Gazetecinin, "Başkan Putin bu hafta sonu bazısı çekirdeksel tatbikatları denetleyecek. Bunu muhakkak görüyorsunuz?" sorusuna müteveccih Biden, "Nükleer tabanca kullanmayı düşündüğünü sanmıyorum" dedi. Biden, "Başkan Putin'in Ukrayna'yı karışma edeceğine kandırma oldunuz mu? Birkaç dakika ilk söylediğiniz nesne bu mu?" sorusunu ise, "Evet" biçiminde yanıtladı. Biden, gazetecinin "Öyleyse diplomatlık masadan kalktı mı?" sorusuna müteveccih ise, "Hayır. Her devir var" dedi. "Bu seçeneği düşündüğüne emin kızarmak düşüncesince ne nedeniniz var?" sorusu üzerinde Biden, "Önemli ortak duyum yeteneğimiz var. Çok teşekkürler" diye matbuat toplantısını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ