USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna'da Rus saldırısında evsiz küsurat Nadya, eşiyle bitişik apartmanın bodrumuna sığındı

Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Çasov Yar şehrine güzeşte hafta Rus güçlerince planlı roket saldırıları kararı evi kullanılamaz duruma mevrut 52 yaşındaki Nadya, komşusunun kendilerine ayarladığı bodrum katında yaralı eşine kısıtlanmış imkanlarla bakıyor.

Ukrayna'da Rus saldırısında evsiz küsurat Nadya, eşiyle bitişik apartmanın bodrumuna sığındı
18-07-2022 13:06
Donetsk

Şehrin güneyindeki "Pivdeniy" yerleşimine Rus güçlerince 9 Temmuz gecesi planlı saldırıda hasara uğrayan konutlarda tevakkuf edenlerden birileri tehlikesiz bölgelere taşınırken, gidecek noktayı olmayanlar apartmanların bodrum katlarına sığınıyor.

Onlarca bireyin yaşamını kaybetmesine hastalık bulunan bahis konusu saldırıda enkaza dönen bölgedeki konutlarda canlı birtakım aileler, bundan sonraları cehennem olmak kıl payı bulunan evlerinden kurtardıkları eşyalarını toplayıp konutların depolarına taşıdı.

Evi yaşanmaz bir duruma geldiği düşüncesince eşiyle bodrum katında kalıyor

Rusya'nın düzenlemiş olduğu roket saldırıları kararı başlıca dokunca gören evinden ayrılarak eşiyle erinç apartmanın bodrum katına sığınan, düzenlilik zımnında soyadını belirtmeyen Nadya, saldırı gecesi yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Saldırının yaşandığı devir 21.00 sularında önceki füzenin yaşadıkları konutun yakınındaki öteki apartmana vurma ettiğini tamlayan Nadya, "10 çağ sonraları ikinci roket bizim yaşadığımız konutunun çatısına vurma etti." dedi.

Apartmanın müşterek numara katında yaşadıkları düşüncesince yaşamda kalabildiklerini kail Nadya, "İlk saldırının arkası sıra eşimle, habbe tuvaletine sığındık. İkinci saldırı olduğunda ise duvardaki vakit ve öteki eşyalar bölgelere düştü. Eşimle kanlar süresince kalmıştık. Etrafa fırlayan eşyalardan çevre eşim aslında yaralandı. Biz sığınağa inmeye çalıştık güçlükle yetişemedik." ifadelerini kullandı.

İkinci füzenin yaşadıkları konuta vurma etmesinin arkası sıra evden çıkmayı başardıklarını ve elan tehlikesiz yere koşmaya başladıklarını özetleyen Nadya, şunları kaydetti:

"Bu kez 3. roket gine o önceki yaralanan apartmana vurma etti ve kılıç patlama zımnında beniz üstü yere düştük. Saldırı zımnında çevredeki konutlardan fırlayan tuğlalar da üzerimize geldi. Böylece 3. roket saldırısına da dışarıda yakalandık. Eşimin aslında kanlar akıyordu. Eşim başkaca ayaklarından ve göğüsten de vuruş aldı. İlk katkısı ego yaptım."

Yaralı eşinin askerler çeşidinden hastaneye götürüldüğünü kail Nadya, "Eşimin yanı sıra ne telefonu ne de parası vardı. Sonra tarafındaki askerlerden birine telefon ettirerek bana nerede bulunduğunu bildirdi." diyerek konuştu.

Eşinin çelimsiz müddet ilkin hastaneden taburcu edildiğini ve bundan sonraları ona özlük olanaklarıyla baktığını aktaran Nadya, "Çok şişman giriş ağrıları var. Sürekli başı dönüyor. İlaç alarak genel anlamda uyuyor." dedi.

"Gidecek tek yerimiz yok"

Patlama zımnında evlerinin gözenek ve kapılarının yıkıldığını, apartmanın genelinin ise yaşanmaz bir duruma geldiğini dile getiren Nadya, devrisi devir gine eve girdiğini güçlükle fenomen durumunda etkin şehremaneti yetkililerinin, başlıca dokunca gören binada bundan sonraları kişilerin yaşamasına müsaade vermediğini aktardı.

Saldırı kararı konutun hamal sisteminin başlıca hasara uğradığını tamlayan Nadya, "Apartman o derece biçimsiz halde ki rastgele tün alana müteveccih saldırılar yapıldığında hasar elan da artıyor. Her patlama sesi kararı müşterek nesne düşüyor." diyerek konuştu.

Yaşadıkları habbe karşısındaki, saldırı kararı minimum hasar düzlük apartmanda müşterek komşusunun kendilerine bodrum katını ayarladığını ve eşiyle bundan sonraları burada kaldıklarını kaydeden Nadya, evde berk artan eşyalarını da buraya taşıdıklarını söyledi.

Eşiyle bu semtte 1982'den buyana yaşadıklarını, evlerinde en sonuç değişiklikler ve tamir çalışmalarını bu yıl, savaş başlamadan ilkin yaptıklarını fakat şimdilik duracak bölgeleri olmadığını dile getiren Nadya, "Gidecek tek yerimiz kalmadı. Her yerde saldırı var." ifadesini kullandı.

Nadya, gönüllülerin kendilerine sağladıkları yardımlarla burada kalmaya bitmeme edeceklerini belirterek, "Gerekirse kışın da burada kalacağız. Başka müşterek seçeneğimiz yok." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ