USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna'daki gönüllüler muharebede insancasına iane seferberliğinde

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki gönüllüler, Rusya ile bitmeme fail harpte insancasına iane seferberliğini sürdürüyor.

Ukrayna'daki gönüllüler muharebede insancasına iane seferberliğinde
27-04-2022 12:25
Kiev

Rusya'nın Ukrayna'ya açmış olduğu savaş sürerken, gönüllülerin çabalarıyla ortak araya getirilen yardımlar, evsiz küsurat ve sakıncalı bölgelerden huruç fail savaş mağdurlarına ulaştırılıyor.

Avrupa'nın ayrışık devletlerinde birleşen insanca yardımlar, Kiev'de mevcut ortak insanca iane merkezine getiriliyor. Bu merkezdeki gönüllüler de gıda, çul ve hıfzıssıhha ürünlerinin beraberinde ilaç, kollar düşüncesince oyuncaklar ve zooloji düşüncesince mamaları kutulara yerleştirerek ülkenin ayrışık bölgelerinde savaştan etkilenen gerekseme sahiplerine gönderiyor.

"Yaptığım işle halkıma ve ülkeme katkıda bulunuyorum"

Gönüllülerden Olga Klimenko, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, savaş evveliyat film ve temaşa yapımcısı kendisine çalıştığını ve savaş başladığından bu yana insanca iane merkezinde fariza aldığını anlattı.

İnsani iane malzemelerinin Avusturya, Polonya, İspanya ve İtalya'dan geldiğini kail Klimenko, "Ukraynalıların günce yaşamda geçer eşyalara gereksinimleri mevcut ve maatteessüf bu gereksinimler güneş geçtikçe artıyor ve işimiz zorlaşıyor." dedi.

Klimenko, halkın moralini faziletli avlamak neredeyse ülkedeki adlı sanlı şarkıcı, beyaz perde ve temaşa oyuncularından savaştaki er ve sivillere varakpare yazmalarını istediklerini dile getirerek mevrut mektupları insanca iane malzemeleriyle kolilere koyduklarını aktardı.

Savaşın ortak an evvel biteceği umudunu paylaşan Klimenko, "Savaş sona erdiğinde Ukrayna’nın esasen ayağa kalkacağına, baştan düz yazı edileceğine, aşırı kaslı ortak yurt olacağına ahbapça inanıyorum. Geleceğimiz temiz olacak. Bu sebeple burada kaldım, çocuğum burada. Bugün yaptığım işle halkıma ve ülkemin ortak an evvel utku kazanmasına katkıda bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

"Türk halkına ve Erdoğan’a destekleri düşüncesince minnettarız"

İnsani iane merkezi yöneticisi Sergey Buryak, Ukrayna halkının ağır dönemden geçtiğini ve savaş devrinde birbirilerini desteklemeye çalıştıklarını belirtti.

Savaş evveliyat Türkiye'yi defaatle görüşme ettiğini ve aşırı sevdiğini vurgulayan Buryak, "Dost bulunan Türk halkına ve başta de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu ağır çağda desteklerinden ötürü aşırı teşekkürname ediyoruz. Ukrayna’da Bayraktar (İHA) düşüncesince şarkılar üstelik yazılıyor, çalınıyor." sanarak konuştu.

"Elimize tabanca alamadığımız düşüncesince Ukraynalılara insanca iane sağlıyoruz"

Merkezde gönüllü kendisine etkin Yevdokiya Gusak, darülfünun talebesi bulunduğunu ve derslerin devir içi bitmeme ettiğini söyleyerek "Yaşımızdan ötürü elimize tabanca alamadığımız düşüncesince Ukraynalılara bu biçimde asistan olmaya çalışıyorum." dedi.

Üniversite öğrencilerinden Anna Maksimenko de insanca iane derç sürecine katkıda bulunmaya çalıştığını vurgulayarak "Hayatımız 24 Şubat’ta değişti. 21. yüzyılda savaşın yaşandığını, evlatların ateş çektiğini ve şahısların hayatını kaybettiğini kabullenemiyorum." ifadesini kullandı.

Gönüllülerden Vitaliy Halimançuk da harbe denli gezim firması işlettiğini ve Türkiye'ye turlar düzenlediğini, savaş başladığında ise gönüllü kendisine kargaşa düşüncesince insanca iane toplamaya başladığını anlattı.

"Hostomel'deki evim ve çalıştığım üretimevi bombalandı"

Merkeze materyal kabul buyurmak düşüncesince mevrut Hostomel göçmeni Aleksandr Vlasyuk, Kiev'e ortak müddet evvel geldiklerini belirterek "Hostomel'deki evimiz bombalandı ve çabucak kenti vazgeçme buyurmak mecburiyetinde kaldık. Üzerimde çabucak montgomer vardı. Çocuk düşüncesince kimi malzemeler alıp, otomobille Kiev'e geldik." dedi.

Hostomel'de çalışmış olduğu fabrikanın da bombalandığını özetleyen Sergey, Kiev'de ortak müddet akrabalarında kalacaklarını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ