USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna’dan Rusya’ya yalanlama: 'Rusya saldırılarında can kaybı yok'

Rusya'nın Kramatorsk kentine düzenledikleri roket saldırılarında 600'den çok can kaybı olduğuna müteveccih açıklaması Ukrayna çeşidinden yalanlanarak, saldırılarda can kaybı bulunmadığı anlatım edildi.

Ukrayna’dan Rusya’ya yalanlama: 'Rusya saldırılarında can kaybı yok'
08-01-2023 21:09

Rusya'nın Ukrayna'nın Kramatorsk kentine düzenledikleri roket saldırısında 600'den çok Ukrayna askerinin öldürülmüş olduğu yönündeki açıklaması Ukrayna kabilinden yalanlandı. Kramatorsk Belediye Başkanı Oleksandr Honcharenko toplumsal iletişim araçları hesabından icra ettiği açıklamada Rus saldırılarında okulların erek alındığını ve bu saldırılarda can kaybının olmadığını belirterek, "Rusya'nın geceleyin süresince gerçekleştirdiği roket saldırılarında 2 okul, 8 apartman ve 1 otoparkta hasar oluştu. Hiçbir can kaybı olmadı" dedi.

Ukrayna'nın Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko ise icra ettiği açıklamada, Kramatorsk kentine planlı saldırılarda can kaybı olmadığını anlatım ederek, "7 Ocak gecesi Ruslar, Kramatorsk'a 7 roket saldırısı gerçekleştirdi. Bir pedagoji bilimi kurumunun binaları, uran tesisine ilgilendiren yapılar ve müşterek park yeri hasar gördü. Ön bilgilere mucibince bu saldırılarda can kaybı olmadı" dedi.

Rusya, Kramatorsk kentine öç saldırısı düzenlemişti

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus istihbaratının desteği ile Ukrayna askerlerinin konuşlandığı noktanın belirlendiğini belirterek, "Rus his araçları, Kramatorsk kentinde Ukrayna ordusu askerlerine ilgilendiren arızi konuşlanma noktalarını buldu ve teslim etti. Bu noktalara müteveccih derin roket atışları kararında 600'den çok Ukrayna askeri öldürüldü" demişti.
Konaşenkov, toy senenin geçmiş gününde Ukrayna ordusunun Makiivka kentine icra ettiği roket saldırısında 89 Rus askerinin yaşamını kaybettiğini ve buna dişe diş adına Kramatorsk kentine saldırı gerçekleştirdiklerini açıklamıştı.

Erhan Altıparmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ