USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Uluslararası öğrenciler, Türkiye’nin ihracatına ulama sağlamayı amaçlıyor

Bursa’daki üniversitelerde okuyan uluslararası öğrenciler, "Genç Ticaret Köprüsü" projesi ile Türkiye’nin ve öz ülkelerinin aut ticaretinin çoğalması düşüncesince ayrışık eğitimler alıyor.

Uluslararası öğrenciler, Türkiye’nin ihracatına ulama sağlamayı amaçlıyor
29-01-2022 14:41
Bursa

Bursa’daki üniversitelerde okuyan uluslararası öğrenciler, "Genç Ticaret Köprüsü" projesi ile Türkiye’nin ve öz ülkelerinin aut ticaretinin çoğalması düşüncesince efor sarfiyat ediyor.

Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (Genç MÜSİAD) Bursa Şubesi'nin düzenlemiş olduğu "Genç Ticaret Köprüsü" projesine dahil bulunan uluslararası öğrenciler, Türkiye’nin ve gayrı devletler arasındaki aut ticaretin artmasına müteveccih eğitimler alıyor.

Uluslararası öğrenciler, projenin finalinde planlı dünya banak yarışmasında, devletleri ve Türkiye ile bulunan tecim fırsatlarına ilişikli bilgi, repertuvar ve projelerini paylaşıyor.

Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı ve Genç Ticaret Köprüsü Komisyon Başkanı Ahmet Tahir Deker, AA muhabirine, uluslararası öğrencilerin nice şehirdeki üniversitelerde edep bilimi bilimi gördüğünü hatırlattı.

Genç MÜSİAD Bursa Şubesi ve Uluslararası İpekyolu Öğrenci Derneği ile "Genç Ticaret Köprüsü" projesini yaşama geçirdiklerini tamlayan Deker, projenin hem uygulanabilir aynı sürede sürdürülebilir birlikte düzentileme bulunduğunu aktardı.

Projenin bu sene ikincisini gerçekleştirdiklerini anlatım fail Deker, "Proje kapsamında dalında bilirkişi şahıslar çeşidinden eğitimler, workshoplar, etkinlikler ve deneyim paylaşımı programları düzenleniyor. Genç Ticaret Köprüsü projesine uluslararası öğrenciler katılıyor. Proje kapsamında edep bilimi bilimi düzlük uluslararası öğrenciler, şimdi müteşebbis şimdi özgüvenli şimdi baş döndürücü meydan tecrübesi bulunan ve darülfünun bittikten sonraları ne yapacakları üzerine düşün sahibi olabiliyor." dedi.

Deker, projenin dışarı satım karşıcı firmalara da katkısının bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Aynı sürede projemiz, dışarı satım gerçekleştirmek isteyen, dışarı satım yeteneğini yükseltmek talip ve toy ortalık arayışlarında bulunan nice kuruluşa görev sunmaktadır. Bu yılki eğitimlere 26 değişik ülkeden 41 uluslararası öğrenci katılıyor. Proje kapsamında dalında bilirkişi şahıslar edep bilimi bilimi verdikten sonraları edep bilimi bilimi süreci tamamlanıyor ve ödüllü dünya banak yarışması düzenliyoruz. Bu müsabakada da öğrenime dahil bulunan uluslararası öğrenciler öz ülkeleriyle ait yapılabilirlik emek harcaması yapıyor. Sunumda 'Benim ülkemden bu verim alınır, benim ülkeme bu verim satılır, en baş döndürücü bu verim arzu ediliyor' kadar net, konkre veriler toprak alıyor. Yeni envestisman gerçekleştirmek isteyen, o devletlerde mevcut olup yatırımını yönlendirmek talip nice kuruluşa defa haritası olabilecek bilgelik paylaşımı oluyor."

"Girişimcilik üzerine düşün sahibi oluyoruz"

Genç Ticaret Köprüsü projesi kapsamında planlı eğitimlere dahil bulunan ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Gıda Mühendisliği kısmı 4. derslik talebesi Suriyeli Rudaına Kadı, eğitimler kapsamında ticarete başladıklarında elbette etap atacaklarına ilişikli baş döndürücü elleme deneyimler elde ettiklerini söyledi.

Kadı, "İhracat, tecim ve e-ticaret hikayelerinde eğitimler alıyoruz. Ürün tedariki ve elbette yarar elde edebileceğimize bağlı sunumlar yapılıyor, bilgiler ediniyoruz. Eğitimler baş döndürücü dörtköşe geçiyor. Eğitimler kapsamında kimi yarışmalar üstelik yapılıyor. Girişimcilik üzerine düşün sahibi oluyoruz. Nasıl birlikte verim üretebileceğimizi yahut birlikte ürünü satabilmek düşüncesince ne noktalara ilgi etmemiz icap ettiğini öğreniyoruz. Türkiye’den gayrı devletlere yahut gayrı ülkelerden Türkiye’ye elbette dışarı satım yapılabileceğini öğreniyoruz. Türkiye’de olup gayrimenkul haricinde sıfır yahut gayrimenkul haricinde olup Türkiye’de sıfır ürünün elbette tedbir edilebileceğini anlatıyorlar." diyerek konuştu.

"Projenin meyvelerini ilerleyici senelerde alabileceğimizi düşünüyoruz"

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Ziraat Mühendisliği bölümünden izinli ve Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret ve Lojistik bölümünde okuyan Somalili İsmail İbrahim de eğitimlerin baş döndürücü elleme geçtiğini anlatım etti.

Genç MÜSİAD ve Uluslararası İpekyolu Öğrenci Derneğine baş döndürücü teşekkürname fail İbrahim, şu şekilde konuştu:

"Bu plan gençlere seslenme ediyor. Projenin Türkiye’de edep bilimi bilimi gören ecnebi öğrencilere müteveccih olması da baş döndürücü faydalı. İyi ki bu projeye katıldım. Genç Ticaret Köprüsü, devletler arasındaki ticareti gençlerin aracılığıyla şimdi da pekiştirmek, pekiştirmek namına baş döndürücü elleme birlikte proje. Bu programın yararlı olacağını ve meyvelerini de ilerleyici senelerde alabileceğimizi düşünüyoruz. Dünyanın nice ülkesinden buraya okumaya mevrut arkadaşlarımız bu öğrenime katabiliyor. Bu arkadaşlarımızın hem Türkiye ile aynı sürede öz devletleri arasındaki köprüyü, ticareti ve ekonomiyi ihya namına şimdi doğurgan ve avantajlı olacağını düşünüyorum."

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık kısmı sonuç derslik talebesi Türkmenistanlı Dovran Gazakov ise plan kapsamında sunulan eğitimlerin doğurgan geçtiğini aktararak, "Gelişen dünyada uluslararası öğrenciler şekilde tecim üzerine kendimizi geliştirebilmemiz ve yolumuzu ayırmak düşüncesince himmet ediyorlar. Çok teşekkürname ederim. Ayrıca devletler arasındaki ticaretin de artmasına fırsat olunuyor." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ