USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Uzmanlar, Rusya-Ukrayna savaşının Suriye'deki askeri dengeleri değiştireceğini düşünüyor

Uzmanlar, Suriye mücadelesi 11. yılını geride bırakırken Rusya ve İran'ın dayanak verdiği Esed diyetinin politik çözümü tıkadığını, Ukrayna'daki harp üstünden aut faktörler arasındaki birlikteliğin kilidi açabilecek ortak noktaya taşınabileceğini belirtiyor.

Uzmanlar, Rusya-Ukrayna savaşının Suriye'deki askeri dengeleri değiştireceğini düşünüyor
16-03-2022 12:16
Tel Abyad

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) Levant Çalışmaları Koordinatörü Oytun Orhan ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Dış Politika Araştırmacısı Can Acun, Suriye gelişmelerinde varılan akıbet nokta, Ukrayna üstünden Batı bloku devletleri ile Rus ve Türk ilişkilerinin Suriye'ye yansımalarını AA muhabirine değerlendirdi.

Suriye'deki iç harp 11. yılını geride bıraktı

Acun, Suriye'deki iç savaşı ve çatışmaları bitirecek, esas sorunlara çözüm sunacak müşterek politikacı sürecin işlemesi düşüncesince Astana ve Cenevre'de 2 ayrı politikacı girişimin bulunduğunu söyledi.

Astana bağlamında Türkiye'nin Rusya ve İran ile görüşerek acemi Anayasa inşası ile baş başa Suriye muhalefetinin bütünleşmiş olabildiği müşterek intikal hükümetinin oluşturulmasını hedeflendiğini tamlayan Acun, "Ancak şimdiye denli rejim, Rusya ve İran'ın Suriye’de esas amacı, politikacı çözüm değil askeri müşterek çözümdür." dedi.