USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Venezuela Devlet Başkanı Maduro aykırılık ile dünkü ortak sahife açtıklarını söyledi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ihtilaf ile Meksika'da baştan süregelen diyalog görüşmelerinin ülkesi namına "yeni birlikte sahife açtığını" duyurdu.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro aykırılık ile dünkü ortak sahife açtıklarını söyledi
27-11-2022 09:06
Bogota

Twitter hesabından muhalefetle imzalanan bölümsel anlaşmayı paylaşan Maduro, "Başkanlığını yaptığım Bolivarcı Hükûmet ile muhalefetin oluşturduğu Üniter Platform arasındaki etüt döneminin baştan başlaması, AB'ye akla yatkın genişlemek düşüncesince acemi birlikte sahife açtı. Bu anlaşma, Venezuelalıların sulh ve esenliği içindir." ifadesini kullandı.

Meksika'nın başkenti Meksiko'daki Sofitel Oteli'nde, nüfuz ile aykırılık temsilcileri, Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard ve Norveç'in arabulucu mümessili Dag Nylander uğrunda bölümsel geçim imzalamıştı.

Anlaşma ile tarafların, yoksullar düşüncesince sağlık, besin ve yetişek programlarını akçalanmış kılmak düşüncesince BM kabilinden yönetilen birlikte görüntü tekvin dair uzlaştıkları kaydedilmişti.

Anlaşmaya Maduro, aykırılık önderi Juan Guaido ve Amerika tarafı temsilcilerinin imza attığı anlatım edilmişti.

Öte yandan, Joe Biden yönetiminin de etraf ortada baştan başlatılan acemi müzakereleri kamçılamak şartıyla Venezuela’ya müteveccih birtakım yer yağı yaptırımlarını hafiflettiği açıklanmıştı.

Hükumet ile aykırılık temsilcilerinin 17 Ekim 2021'de baştan birlikte araya gelmesi beklenirken Venezuelalı Alex Saab'ın ABD'ye konfirmasyon edilmesi ilişkin nüfuz görüşmelerden çekme sonucu almıştı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ