USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Venezuela Dışişleri Bakanı Plasencia: Günde birlikte milyon varil yer yağı üretiyoruz

Venezuela Dışişleri Bakanı Plasencia, yukarı dozaj Amerika heyetinin yer yağı ticareti dair ahbaplık etmek düşüncesince Venezuela'ya gitmesinin "yeni birlikte nesne olmadığını" belirterek, "Bugünlerde günde birlikte milyon varil üretiyoruz." dedi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Plasencia: Günde birlikte milyon varil yer yağı üretiyoruz
11-03-2022 21:30
Ankara

Venezuela Dışişleri Bakanı Felix Plasencia, yukarı düzem Amerika heyetinin petrol ticareti dair ahbaplık etmek düşüncesince Venezuela'ya gitmesinin "yeni müşterek nesne olmadığını" belirterek, "Bugünlerde günde müşterek milyon varil üretiyoruz. Bu sene süresince günde dü milyon varil üretimi düşüncesince çalışıyoruz." dedi.

Plasencia, Antalya NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" bulunduğu Antalya Diplomasi Forumu 2022 (ADF) kapsamında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

ABD'den müşterek heyetin Amerika hükümetinden mevrut taleple başşehir Karakas'ı DOĞRU sürede görüşme ettiğini tamlayan Plasencia, ülkesinin Amerika ile yer yağı mevzusundaki iş birliğinin zamanı ciddiyete erbap bulunduğunu vurguladı.

Plasencia, Venezuela'nın dünyanın en şişman yer yağı rezervine ve bire müşterek sürede en şişman doğal kavara rezervlerinden birine erbap olduğuna dikkati çekerek, "Amerikan yer yağı şirketleri ile Venezuela yer yağı şirketleri arasındaki yer yağı ticareti dirlik bahsetmek anlaşılmaz müşterek alım satım değil." dedi.

Bakan Plasencia, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Amerikan yer yağı şirketlerinin ülkesinde yer yağı ticaretini geliştirmesini ve envestisman yapmasını nice el kıvançla karşıladığını söyledi.

ABD heyetinin ziyaretinin önemine ayraç fail Plasencia, "Ziyaretlerin istenmesi ve bunun dirlik bahsetmek düşüncesince Venezuela'ya gelmeleri ciddi bir şeydir fakat bu, ağız ağıza şok yahut acemi müşterek nesne değil zira derinlemesine süredir Amerikalılarla yer yağı işi yapıyoruz." dedi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Plasencia, şu şekilde bitmeme etti:

"Umarım hükümetimin egemenliğine ve meşruiyetine hürmet duyarlar. Başkan Maduro, Venezuela'nın biricik ve kanuni hükümet başkanıdır. Buna hürmet duymalarını sağlayarak yer yağı ticareti dair baş başa yapabileceğimiz baş döndürücü nesne var. Bu, müspet mu? Evet, elbette. Tekrar rayına oturtabilirsek hepsi düşüncesince güzel olur. Onlardan katiyen ayrılmalarını istemedik. Kendileri değişmeyen verdiler. Çünkü ne eyvah ki Venezuela'ya dirlik biricik cepheli zorba tedbirlerin dayatılmasına giriştiler. Umarım bu önlemler kaldırılır ve hürmetkâr müşterek ilişkimiz olur."

"Bu sene süresince günde dü milyon varil üretimi düşüncesince çalışıyoruz"

Petrol krizinin ülkesinin Amerika ile ilişkilerini nite etkileyeceğine bağlı istifham ile alakalı Plasencia, Venezuela'nın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) müessis üyesi ve OPEC dışı bazısı müstahsil ülkelerden oluşan OPEC + grubu ile anlaşmanın müşterek parçası bulunduğunu söyledi.

Plasencia, "Venezuela'nın üretimi, sonuç zamanlarda biricik cepheli zorba tedbirlerden etkileniyor. Umarım adalet ettiğimiz seviyelere ve OPEC+ ile meydana getirilen anlaşmanın müşterek parçası bulunan seviyelere arka dönebiliriz." ifadesini kullandı.

Venezuela'nın anlaşmaların müşterek parçası bulunduğunu ve anlaşmalara hürmet duyduğunu tamlayan Plasencia, "Üretimin büyütülmesi düşüncesince müşterek meydan var. Başkan Maduro, basına bu sene sonuna denli günde dü milyon varil üretmeyi umduğumuzu söyledi. Bugünlerde günde müşterek milyon varil üretiyoruz. Bu sene süresince günde dü milyon varil üretimi düşüncesince çalışıyoruz." sanarak konuştu.

Bunu ortaklarına istinaden yapacaklarına dikkati çekici Plasencia, "Rusya'dan ortaklar, Çin'den ortaklar, İran'dan ortaklar, dünyanın arka kalanından ortaklar. (Bunlar) Güvenilir, güzel ortaklardır." ifadelerini kullandı.

Bakan Plasencia, Maduro'nun "Amerikan şirketlerinin yer yağı ticaretine envestisman yapmasına ve katılmasına belirgin oldukları" yönündeki açıklamasını hatırlattı.

"Onlarla görüşmekten katiyen vazgeçmedik"

Üst düzem Amerika heyetinin ziyaretinin kararına ve Venezuela'ya müteveccih konuşu ambargoların kaldırılıp kaldırılmayacağına bağlı soruya cevap verici Plasencia, "Bu, kanuni müşterek hükümettir. Biz hükümran müşterek devletiz. Bizimle konuşmaya başlamak bunu ikrar etmektir. Bu mevzuda henüz güzel müşterek anlayışa ilerlemeliyiz." dedi.

ABD ile benzeşim görüşmelerin bitmeme yazar etmeyeceği yönündeki soruya Plasencia, "Evet, konuşmaya bitmeme edebileceğimizden eminim. Konuşmaya açığız. Onlarla oturup görüşmeye açığız. Onlarla görüşmekten, oturmak, en yukarı kurda cenkleşmek düşüncesince ileriye revan yolu dilemekten katiyen vazgeçmedik." dedi.

"Siyasi diyalog gelişigüzel devir baş döndürücü ehemmiyetli ve tığ buna dirlik değiliz"

Venezuela'da muhalefetle ölçülü diyalog sürecine bağlı değerlendirmelerde mevcut Plasencia, "Başkan Maduro'nun da dediği kabil tığ baştan sona diyalog içindeydik zira halkımız düşüncesince çalışıyoruz, halkımız düşüncesince en iyisini etme doğrultusunda çalışıyoruz. Siyasi diyalog gelişigüzel devir baş döndürücü ehemmiyetli ve tığ buna dirlik değiliz." dedi.

Hükümetin kanuni ve anayasal olduğunu, Venezuela'nın egemenliğine hürmet duyulması icap ettiğini vurgulayan Plasencia, "Bunlar ikrar edilirse gelişigüzel nesne olabilir. Hükümetimize hürmet duyulursa halkımız düşüncesince gelişigüzel mevzuyu münakaşaya hazırız." sanarak konuştu.

"Venezuela'nın teklifi gelişigüzel devir barıştır"

Plasencia, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırılarına müteveccih istifham ile alakalı "Venezuela'nın teklifi gelişigüzel devir barıştır. Venezuela, BM Şartı'nı korumayı hedefleyen müşterek grubun üyesidir ve gelişigüzel devir üstünde şişman müşterek uzlaşma bulunan BM Şartı'nı ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Biz gelişigüzel devir arsıulusal hukuku koruyor, arsıulusal hukukun kurallarına ve arsıulusal kamuoyunun prensiplerine hürmet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Barışı ilerlemenin biricik yolu gördüğüne dikkati çekici Plasencia, "Rus hükümetinin sadakatli müttefikleriyiz. (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'i mesul müşterek hükümet başkanı şekilde görüyor, arsıulusal topluluğun müşterek üyesi hürmet şekilde duyuyoruz. Halkı düşüncesince en iyisini yapacaklarına inanıyoruz." dedi.

"Yaptırımlar hesabına diplomasiyle sulh süresince çalışmalıyız"

Plasencia, ADF'nin diplomatlık düşüncesince ehemmiyetli müşterek vesile bulunduğunu söyleyerek, Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutlama etti.

ADF'nin gerçekleştirilmesini barış, anlayış, arsıulusal hukuka hürmet ve arsıulusal kamuoyunun prensiplerine hürmet açısından müşterek muvaffakiyet şekilde gördüğünü dile getiren Plasencia, şunları kaydetti:

"Yanlış metodlar arkasında olmak ve bambaşka devletlere müteveccih biricik cepheli adımlar atılacağına, atılacak hakeza müşterek aşama ileriye müteveccih en güzel adımdır. Yaptırımlar hesabına diplomasiyle sulh süresince çalışmalıyız. Bu toplu tartışma baş döndürücü ehemmiyetli müşterek örnek. Maduro hükümeti ve Venezuela halkı namına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, hükümetini ve Türk halkını kutlama ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ