USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Venezuela Dışişleri Bakanı Plasencia icra vekili olduktan sonradan geçmiş söyleşiyi AA'ya verdi

Bakan Plasencia, Türkiye ile ilişkilere ilişkin, "Ülkelerimiz arası ilişkiyi güçlendirmek, iş birliğini ve dayanışmayı bırakmak düşüncesince müşterek efor mevcut zira Erdoğan ve Maduro mesul dü reis ve değme devir halkının kendilerini önceliyor" dedi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Plasencia icra vekili olduktan sonradan geçmiş söyleşiyi AA'ya verdi
11-10-2021 11:19
Ankara

Venezuela Dışişleri Bakanı Felix Plasencia, ağustos ayında göreve geldikten sonraları millî ve arsıulusal basındaki ilkin söyleşisini AA’ya verdi.

İkili temaslarda mevcut olmak şartıyla ilkin emlak dışı ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirdiğini kaydeden Plasencia, Türkiye’de mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu haricinde Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yle görüştüğünü söyledi.

Plasencia, dü abuhava ilişkilerine ilişkin, “Türkiye’yle arsıulusal hukukun savunulması, arsıulusal camianın ilkelerine bağlılaşım ve İkinci Dünya Savaşı sonrası özgür devletlerin katılımıyla oluşan Birleşmiş Milletler (BM) sisteminin korunması çabalarına yaslanan ortak ilişkimiz var.” diyerek konuştu.

BM sisteminin baş döndürücü taraflılığı ortaya koyduğunu tamlayan Plasencia, düet ilişkileri ihya taahhüdünün şu anda hesabına getirildiğini tabir etti.

İki abuhava Cumhurbaşkanları arasındaki içtenlikli diyaloğun bu ilişkileri geliştirmede ehemmiyetli gösteriş oynadığına aksan önleyen Plasencia, “Bu ayrımsız sürede tarihî ortak sürece dayanıyor. Türkiye ile Venezuela’nın 70 yılı fazla ortak birlikteliği var. Ama Hugo Chavez ile süregelen ve demincek Nicolas Maduro hükümetinin iş birliği, envestisman ve tecim hikayelerinde hâlâ da derinleşiyor.” dedi.

"Yaptırımlar Venezuela halkını etkiliyor"

Ülkesinin evren gündemine de kesif pıtrak mevrut ekonomisiyle alakalı izahat da önleyen Plasencia, “Venezuela halkı, arsıulusal hukuka ve ABD’nin kimi müesseselerinin kararlarına karşıt namına geçerli biricik yönlü ve zorba yaptırımlardan banko etkileniyor. Bu ortak gerçek.” ifadelerini kullandı.

Bu yaptırımların amacının “Bolivarcı devrimin kökünü kazımak” bulunduğunu kaydeden Plasencia, yaptırımların arsıulusal camianın ilkelerini ihlal ettiğini vurguladı.

Plasencia, yaptırımlar zımnında ilaçlara ve ayrıca dünkü yüz koronavirüs (Kovid-19) aşılarına ulaşmakta bile ağırlık çektiklerine ayraç ederek “Ülkemizi istikrarsızlaştırma çabalarına, bu müdahaleci imparatorluğun yaptırım ve engellemelerine karşın Maduro hükümeti, halkın sağlığını güvence dibine ilişki aşılara ulaşmayı başardı fakat kısıtlamalar halkımızda nice acıya etken oldu.” diyerek konuştu.

Türkiye, Çin ve Rusya üzere devletlerin birlikte kimi semt ülkeleriyle kurulan esenlik alanındaki iş birliklerinin bu aşamada ehemmiyetli bulunduğunu kail Plasencia, “Çok biberli çektik. Aşılara erişmedeki zorluğu, Küba üzere ülkelerle ülfet ilişkilerimiz yardımıyla çözdük ve Soberana’yı aldık. Rusya’dan Sputnik alırken Çin’den de aşılar aldık.” dedi.

Salgının alanda ve kıtadaki tesirini de değerlendiren Plasencia, Venezuela’nın hadise ve ahiret yolculuğu sayılarında yandaki ülkelerden hâlâ güzel seviyelerde bulunduğunu vurguladı.

"Ürünlerimizi aut pazarlara ihraç ika zorluğu yaşıyoruz"

Yaptırımların esenlik dalında değil tecim dalında da ülkeye ağırlık ettiğini kaydeden Plasencia, “Ürünlerimizi aut pazarlara ihraç ika zorluğu yaşıyoruz. Çünkü ABD’nin ihracatımıza yönelik baskısı iri zararlar veriyor. Başkan Maduro, bu zorlukların çözülmesi düşüncesince tekraren davet cihazı yaptı fakat kimi domestik çıkarları olanlar, Caracas ile Washington ortada güzel ortak alışveriş ihdas girişimlerini etkiliyor.” ifadelerini kullandı.

Plasencia, Venezuela’nın, uğur boncuğu ülkenin seçme kararında tahsil edilen kararlarına alın çıkmadığını belirterek aynısının öz ülkesi düşüncesince de uygulanmasını istedi.

Ülkesinde doğacak ay yapılacak seçime bağlı de değerlendirmelerde mevcut Plasencia, sulh ve hayat süresince ortak seçme geçirmeyi arzuladığını söyledi.

Uluslararası toplumdan Venezuela halkının sonucuna hürmet duymasını talip Plasencia, “Tüm dünyadan gözlemciler çağırma edildi. Daha ilkin Carter Center’ı çağırma ettiğimiz üzere beceri ortak kol göndermesi düşüncesince BM’yi ve Avrupa Birliği’ni de çağırma ettik.” diyerek konuştu.

"Muhalifler, Başkan Maduro’nun yasal hükümetini tanıdı"

Plasencia, Venezuela’da aykırılık ile Meksika’da planlı diyaloğun ülkesi düşüncesince ehemmiyetli ortak proses bulunduğunu belirtti.

Muhalefetin bu süreçte Guyana ile bulunan yer anlaşmazlığında Venezuela'nın iddialarını ikrar ettiğini tamlayan Plasencia, “Aşırılıkçı muhalifler, Başkan Maduro’nun yasal hükümetini tanıdı ve Venezuelalıların geleceğini cedelleşmek düşüncesince mesul ortak halde Venezuela hükümeti ile masaya oturdu. Bu tam ortak sonuç. Biz Venezuelalılar, istek ettiğimiz değme şeyi, barışçıl ortak halde bu diyalogdan beklememiz icap ettiğini düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Sürecin muhalefeti, müdahaleci ve önleyici ortak yapıdan ülkeyi ve halkı önemseyen ortak dinamiğe dönüştürmeyi sağladığını kaydeden Plasencia, muhalefetin eskiden hatalar yapmasına karşın çapraz tatlı ülkenin hâlâ güzel ortak rotaya gireceğini söyledi.

"Halk Guaido'yu reis üzere davransın diyerek seçmedi"

Muhalefetin kimi ülkelerce Venezuela’nın yasal mümessili ikrar edilmesi de karışma nice madde zımnında ülkesine geçerli arsıulusal yaptırımların Venezuela’ya verdiği zarara da yer veren Plasencia, emlak dışındaki milyarlarca dolarlık Venezuela varlıklarının dondurulmasını sağlam gösterdi.

Venezuela’ya ilgilendiren altınlara el konulması, Venezuelalıların işlettiği kuruluşların faaliyetlerinin durdurulması ve aynasız liderlerin abuhava ekonomisine aut karışma arayışları üzere hastalıkların yaşandığına da ayraç fail Plasencia, bu durumun Venezuela halkını negatif etkilediğini belirtti.

Plasencia, kimi diplomatik temsilciliklerin de kendisini Venezuela’nın yasal mümessili anons edenlerce ele geçirildiğini belirterek “Washington’daki büyükelçiliğimiz alternatif, paralel, güya temsilciler kabilinden nehiy edildi. Biz bu binaların Venezuela’ya iadeli edilmesi ve Maduro hükümetinin, ülkenin yasal hükümeti namına tanınması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Maduro hükümeti temsilcilerinin BM’de ülkeyi anabolizma ettiğini hatırlatan Plasencia, kendisini “geçici cumhurbaşkanı” namına anons fail Juan Guaido’ya yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Maduro, halkın iri çoğunluğunun oyunu alarak baştan seçildi. Bu isim (Guaido) Caracas’ın 300-400 binlik ıvır zıvır ortak bölgesinin mümessili namına 80 binden az oy aldı. Çünkü onlar, meclise girsin, kanun yapsın, yasaları arama etsin diyerek oy verdi, reis üzere davransın diyerek değil. Bu durum, çağcıl Venezuela tarihinde ortak oyuncu ve ya güya oyuncu kabilinden oynanmış en iri düzen olabilir.”

Venezuela’ya geçerli biricik yönlü yaptırımların sona ermesi icap ettiğini tamlayan Plasencia, arsıulusal maşer açısından öz kurallarını ihlal fail ortak ülkeye yaptırım infaz yolunun da bu halde ortaya çıktığını söyledi.

Plasencia, söyleşinin böylece Türkiye ile ilişkilere gine yer vererek “Ülkelerimiz arası ilişkiyi güçlendirmek, iş birliğini ve dayanışmayı tasarruf etmek düşüncesince ortak güç mevcut zira (Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ve Maduro mesul dü önder ve değme devir halkının menfaatlerini önceliyor.” diyerek konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ