USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Vladimir Putin: 'Rusya'nın güvenlik talepleri Batı tarafından görmezden gelindi'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika ve NATO'nun Rusya'nın güvenlik isteklerine verdiği cevaba yönelik, "Rusya'nın güvenlik garantileri mevzusundaki asliye talepleri Batı tarafından görmezden gelindi. NATO'nun genişlemesinin önlenmesi, Rus sınırları yakınlarına atak si

Vladimir Putin: 'Rusya'nın güvenlik talepleri Batı tarafından görmezden gelindi'
01-02-2022 22:06

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı'nda Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ı ağırladı. Ukrayna-Rusya sınırındaki gerilimi ele düzlük liderlerin görüşmesi kısaca 5 sayaç sürdü. Putin ve Orban, levent boylu devam eden görüşmenin peşi esna gazetecilerin karşısına geçerek görüşmeyi değerlendirdi ve gündeme müteallik soruları yanıtladı. Putin konuşmasında, “Macaristan'ın Rusya'nın Avrupa'daki ehemmiyetli birlikte ortağı bulunduğunu vurguluyorum. Korona virüs salgını ile ilgilendiren güç hale karşın aykırı tecim güzeşte senenin 11 ayında yüzdelik 30 artarak 5 buçuk bilyon dolara ulaştı” dedi.

Rusya'nın Macaristan ile doğal kavara transiti ilişkin iş birliğini artırmaya anık bulunduğunu anlatım fail Putin, “Macaristan, Rus gazının transit geçişinde emin birlikte eş ve bu konumunu değme devir doğruluyor. Elbette bu bölgede aykırı üstünlük sağlayıcı değme çeşitli iş birliğini geliştirmeye hazırız” halinde konuştu.
Putin, güneş tacı virüs salgınında Macaristan'ın mücadelesine yer vererek yaklaşan sürede Macaristan'ın Sputnik Light aşısını da satın alacağını ve başkaca Rus aşılarının Macaristan'da üretilmesi ilişkin rastgele birlikte siyasal engelin bulunmadığını belirtti.

“Rusya'nın güvenlik garantileri mevzusundaki asliye talepleri Batı tarafından görmezden gelindi”

Rusya'nın Avrupa'nın güvenliği ilişkin Amerika ve NATO'ya sunmuş olduğu güvenlik garantilerinin arazi almış olduğu geçim taslağına sunulan kayıtlı yanıtlara yer veren Putin, yanıtların çıkarlarını istiğna etmediğini ayraç etti. Macaristan Başbakanı Orban ile görüşmesinde Ukrayna meselesinin beraberinde kendilerinin sunmuş olduğu güvenlik garantileri konusunu da ele aldıklarını anlatım fail Putin, “26 Ocak'ta Amerika ve NATO'dan mevrut kayıtlı yanıtları cankulağı inceliyoruz. Ancak şu bariz ki Rusya'nın güvenlik garantileri mevzusundaki asliye talepleri Batı tarafından görmezden gelindi ve Sayın Orban'ı bu mevzuda bilgilendirdim. NATO'nun genişlemesinin önlenmesi, Rus sınırları yakınlarına hücum silahı sistemlerinin yerleştirilmemesi ve bloğun Avrupa'daki askeri altyapısının 1997'deki özelliğine art döndürülmesiyle ilgilendiren üç asliye talebimizin makul birlikte şekilde dikkate alındığını görmedik" dedi.

Putin'den hâlâ çok diyalog çağrısı

Moskova'nın Ukrayna üstünden yükselen gerilimi hafifleştirmek düşüncesince Batı ile hala hâlâ çok müzakereye bariz bulunduğunu da laflarına ekleyen Putin, Rusya'nın güvenlik endişeleri de müdahale iktisap etmek kabilinden kâffesi tarafların çıkarları dikkate alınırsa gerilimin düşürülmesine müteveccih müzakerenin kabil bulunduğunu dile getirdi.

Ukrayna'nın NATO'ya alınma ihtimali

Putin başkaca Ukrayna'nın NATO'ya katılmasının, Ukrayna yönetiminin Kırım'ın yahut ülkenin doğusundaki Rusya destekli ayrılıkçıların kontrolündeki alanlarda kontrolü art kabul etmek düşüncesince askeri harekat başlatabileceği birlikte hale defa açabileceğini anlatım etti. Putin, "Ukrayna'nın NATO üyesi bulunduğunu ve bu askeri operasyonları başlattığını düşünün. O devir NATO bloğuyla muharebeye girmemiz mi gerekiyor? Bunu düşünen mevcut mı? Görünüşe gereğince hayır" dedi.

Putin'den "Ukrayna'da insanoğlu hakları ihlali dizgesel bir hale geldi" değerlendirmesi

Putin, "Elbette Ukrayna ihtilafının çözümü ile ilgilendiren husus da tartışıldı, ihlali sistemik birlikte çözüm düzlük insanoğlu hakları sahası da müdahale iktisap etmek kabilinden Ukrayna'daki hali da görüştük” halinde konuştu. Güvenlik garantileri ilişkin Batılı liderlerle düşünüm alışverişinde bulunmaya bitmeme ettiklerinin de altını çizen Putin, yaklaşan sürede Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Moskova'yı görüşme edeceğini aktararak, “Dün Fransa Cumhurbaşkanı ile yaklaşan sürede Moskova'ya gelebileceği ilişkin anlaştık. Kendisiyle bu sorunları da görüşeceğiz” dedi.

“Avrupa'da Rusya ile çatışmaya tahavvül etmek talip yegâne birlikte reis yok”

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise Batılı devletler ile Rusya ortada yaşanmış olan gerilime değinerek, “Avrupa Birliği'nde Rusya ile çatışmaya tahavvül etmek talip yegâne birlikte reis fark yok. Batı ve Rusya arasındaki gerilimi düşürmek düşüncesince kâffesi diplomatik vasıtaların kullanılması önemlidir. Macaristan, Batılı devletler ve Rusya arasındaki gerilimin azaltılmasının beraberinde itici savaşın önlenmesi ile ilgileniyor” dedi.
Rus gazının Macar halkı düşüncesince önemine aksan karşıcı Orban, “Kullanım maliyetlerini düşürmek düşüncesince Rus gazına gerekseme var. Macaristan halkı açısından Rusya'dan salname doğal kavara arzını 1 bilyon metreküp arttırmamız iyice önemli” ifadelerini kullandı.

Erhan Altıparmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ