USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Vodafone Business, OSBÜK ile küresel rekabet stratejilerini masaya yatırdı

Vodafone Business, sponsorluğunu üstlendiği ‘OSB'lerde Küresel Rekabet Stratejileri' kuma bellek toplantısında düzenleme uran bölgelerinin küresel rekabet stratejilerini Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu ile beraberce masaya yatırdı.

Vodafone Business, OSBÜK ile küresel rekabet stratejilerini masaya yatırdı
11-10-2021 14:00

İşletmelerin sayısal iş ortağı Vodafone Business, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu(OSBÜK) ile başlatmış olduğu teşrikimesai çerçevesinde birleştirme endüstri bölgelerinin kâffesi gereksinimlerine kulak veriyor. İlki ‘OSB'lerde Dijital Dönüşüm Stratejileri' başlığı altında meydana gelen toplantıların ikincisi ‘OSB'lerde Küresel Rekabet Stratejileri' yerine düzenlendi. Moderatörlüğünü Hakan Güldağ'ın icra ettiği kuma bellek toplantısına OSBÜK Başkan Yardımcısı Bekir Sütcü, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı hasret Kestioğlu ve OSBÜK temsilcilerinin yanı esna Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Ankara Sanayi Odası 1'inci Organize Sanayi Bölgesi, Denizli Organize Sanayi Bölgesi, Ergene 2 Organize Sanayi Bölgesi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, İTOB Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nin temsilcileri katıldı.

Verilen bilgiye göre, OSB'lerde Küresel Rekabet Stratejileri'nin konuşulmuş olduğu kuma bellek toplantısında, birleştirme endüstri bölgelerinin rüçhan sorunları ve hal önerileri, birleştirme endüstri bölgelerinde sürdürülebilir endüstri düşüncesince gereksinimlerin neler olduğu, AB Yeşil Mutabakata ahenk düşüncesince nelerin yapılması gerektiği, sayısal dünyada sayısal OSB'ler düşüncesince gereksinimler ve hal önerileri, OSB'lerdeki şirketlerin ihracatlarını tasarruf etmek düşüncesince yapılması gerekenler, OSB'lerdeki şirketlerin Ar-Ge'de yolun neresinde oldukları ve yatırımlarının artarak çoğalması düşüncesince yapılması gerekenler, OSB'lerde amme ve endüstri iş birliğinin elan çalışan bir vaziyete getirilmesi düşüncesince nelerin yapılması gerektiği, OSB'lerde ve OSB'lerdeki şirketlerin insanoğlu kaynakları bulunan gidişat ve gerekseme analizi ile OSB'lerin emlak dışı ve emlak zarfında markalaşma stratejilerinin kesinlikle olması gerektiği mevzuları tartışıldı.

“OSB'lerimiz Türkiye'nin endüstri üretimine lokomotiflik yapıyor”
OSBÜK Başkan Yardımcısı Bekir Sütcü, birleştirme endüstri bölgelerinin Türkiye'nin düzenlenen sanayileşmesinde aşırı ehemmiyetli roller üstlendiğinin altını çizerek, OSB'si sıfır kent kalmadığını, şu anda 81 kentte 352 birleştirme endüstri bölgesi bulunduğunu vurguladı. OSBÜK yerine birleştirme endüstri bölgelerinin küresel rekabet güçlerinin artarak çoğalması düşüncesince dijitalleşme, lojistik, mesleksel eğitim, enerji, yeşil inkılap kabil sağlam aşırı başlıkta çalışan icraat yürüttüklerini aktaran Sütcü, “Türkiye'nin ciharıyek indinde istihsal özne birleştirme endüstri bölgelerimizle, bu bölgelerimizdeki 67 bin pres ile ülkemizin endüstri üretimine lokomotiflik ediyoruz. Şu anda elbette ki evren da dijitalleşmenin başı çekmiş olduğu iri yan yana inkılap sürecinde. OSBÜK olarak, OSB'lerimizin bu inkılap sürecinde de Türk endüstrisine lokomotiflik etmesi düşüncesince Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla ve gayrı hissedar kuruluşlarımızla ortaklık şeklinde çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Ortak Akıl Toplantılarının, KOBİ'lerin büyümesinde ehemmiyetli yan yana gösteriş oynayacağına inanıyoruz”
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı hasret Kestioğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Ülkemizin kalkınmasında ehemmiyetli role cemaat birleştirme endüstri bölgelerinin gereksinimleri ve sunulabilecek hal önerilerinin tartışıldığı Ortak Akıl Toplantılarını cerrah yerine desteklemekten iri talih duyuyoruz. Organize endüstri bölgelerindeki şirketlerin ihracatlarını çoğaltması düşüncesince yapılması gerekenlerin tartışıldığı, onların emlak dışı ve emlak zarfında markalaşma stratejilerinin kesinlikle olması gerektiği kabil konuların masaya yatırılmış olduğu bu toplantıların, KOBİ'lerin büyümesinde ehemmiyetli yan yana gösteriş oynayacağına inancımız sonsuz. Artan rekabet ve dijitalleşme çağında, ekonominin lokomotifi bulunan birleştirme endüstri bölgelerinde çalışkanlık yayınlayan firmaların, dünkü evren düzeninde yenilikçi teknolojileri iş yapış şekillerine uyarlanmış etmesi iri ehemmiyet sunma ediyor. Üretilen mamüllerin kalitesinde kompetitif iktisap etmek ve bunu kanıtlamak düşüncesince de sertifikalarla desteklenmesi gerekli. Rekabette müşteriyi tanımak, tanıdığınız alıcıya en akilane hizmeti götürebilmek ve uçtan pöç dobra yan yana repertuvar oluşturabilmek ince ehemmiyet kazandı. Tabii kâffesi bu saydıklarımın yenilikçi teknolojilerle beraberce beklenen bulunduğunun önemle altını çizmemiz gerekiyor. Dijitalleşme iş yapış yöntemlerini baştan şekillendirirken dünkü teknolojiler ve alışkanlıkları en akilane halde uygulayıcı firmalar yan yana aşama öne geçecekler.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ