USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yabancı gezgin rezervasyonundaki artım 2022'de yüzdelik 100 doluluğa cezaevi kırpıyor

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, "2022 yılı hakkıyla dobra geliyor, ilkin dünya dışından mevrut rezervasyonlarda ağır çoğalma var. Ana pazarlarımızın beraberinde Latin devletleri üzere seçenek pazarlarda da yükseliş bulunuyor." dedi.

Yabancı gezgin rezervasyonundaki artım 2022'de yüzdelik 100 doluluğa cezaevi kırpıyor
24-12-2021 11:59
İstanbul

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, 2022 yılının dobra geldiğini, ilkin diyar dışı rezervasyonlarında ağır artım bulunduğunu belirterek, "Ana pazarlarımızın yanı esna Latin devletleri kabil seçenek pazarlarda da yükseliş bulunuyor. Yabancı misafirlerin ülkemize merakı dinlence beldelerinde doluluğun yüzdelik 100’leri bulacağını gösteriyor. Yerli gezgin düşüncesince hem akla yatkın fiyata tıpkı zamanda istedikleri destinasyonda, istedikleri otelde dinlence yapmanın yolunun er ayırtma bulunduğu görülüyor." dedi.

Bağlıkaya, turizm alanının 2021 değerlendirmesi ve 2022 beklentilerine bağlı AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, bu yılı dü devre biçiminde değerlendirdiklerini, ortak numara çağda ilkah çalışmalarının bitmeme ettiğini, ikinci çağda ise şişman ortak çabucak tozlaşma oranlarının arttığını anımsattı.

Turizm hareketlerinin yılın ikinci devrinde başladığını, arkası esna Avrupa Birliği ülkelerinin telkih pasaportu uygulamasını yaşama geçirdiğini anlatım fail Bağlıkaya, şimdi sonraları anne pazarların, zerre lime gezinsel seyahatlere açıldığını, yaşanmış bulunan bu hareketliliğin piyasaya ortak nebze de olsa soluk aldırdığını dile getirdi.

Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı çeşidinden açıklayan teşrinievvel kocaoğlan münteha antre istatistiklerine göre, bu yılın ocak-ekim aylarını havi 10 maaş çağda Türkiye'ye mevrut ecnebi ziyaretçi sayısında, 2020 yılının bire ortak zamanına uyarınca yüzdelik 88 artım yaşandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yabancı ziyaretçi sayısı, önceki 10 maaş çağda 21 milyonu aştı. Sadece teşrinievvel kocaoğlan temel alındığında ecnebi ziyaretçideki artım payı yüzdelik 99 oldu. İlk 9 ay bakımından diyar haricinde canlı Türk vatandaşlarını havi ziyaretçi sayısı yüzdelik 65 artarak 3,9 milyon olurken, bu ziyaretçiler eklendiğine önceki 10 maaş ziyaretçi sayısı 25 milyona yaklaşmaktadır. Ocak-ekim devrinde İstanbul’a mevrut ecnebi ziyaretçi sayısı sabık yılın bire ortak zamanına uyarınca kestirmece yüzdelik 68,1, Antalya’ya gelenler ise yüzdelik 168,2 artım gösterdi. 2021 yılına bağlı öngörülerimizi bu yılın başlangıcında açıklamıştık. Turizm hareketlerinin seyri bizim tahminlerimiz çerçevesinde gelişti. Bu durum, bu piyasanın önünü görebilmesi ve önümüzdeki yılı planlaması açısından elleme ortak evolüsyon oldu. 2021 yılını kestirmece 24 milyon ecnebi ziyaretçi ve 20 bilyon doları fazla turizm geliri ile kapatmayı hedefliyoruz."

"2022 yılının önceki aylarından itibaren turizm sektöründe çabukluk artacak"

Firuz Bağlıkaya, bu sene en dobra ve en aşırı gezgin ağırladıkları dinlence beldeleri Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Manavgat’ta yaşanmış bulunan yangınların turizmi etkilediğini anımsatarak, ilkin TÜRSAB’ın "Yeniden Yeşert" kampanyasının tesiri ile beraberce bu sezonun beklenenden şimdi derinlemesine geçmesinin müspet bulunduğunu belirtti.

Gelecek mevsim düşüncesince ayrı ortak istimara yapılmasının önemine ayraç fail Bağlıkaya, laflarını şöyleki sürdürdü:

"İnsanlar tatili, ortak arada olmayı aşırı özledi, bu hırslı ülkemizin gezgin sayısı bakımından aşırı ehemmiyetli sayılara ulaşacağını gösteriyor. Rekorlarla kapattığımız 2019 yılındaki gezgin sayısına ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bu açıdan geçtiğimiz günlerde Antalya’da birincisini düzenlediğimiz hem hummalı katılımın bulunduğu tıpkı zamanda şişman nağme getiren turizm kongremizde er ayırtma kampanyası başlatmıştık. Vatandaşlarımızın bu çağrımızı dikkate alması aşırı önemli. Yabancı misafirlerin ülkemize merakı dinlence beldelerinde doluluğun yüzdelik 100’leri bulacağını gösteriyor. Yerli gezgin düşüncesince hem akla yatkın fiyata tıpkı zamanda istedikleri destinasyonda, istedikleri otelde dinlence yapmanın yolunun er ayırtma bulunduğu görülüyor."

Bağlıkaya, turizmde 2022 yılının, 2019'u soruşturma ihtimalinin bulunduğunu vurgulayarak, bugüne kadarki verilerin de onu gösterdiğini dile getirdi.

"2022 yılı hakkıyla dobra geliyor, ilkin diyar dışından mevrut rezervasyonlarda ağır artım var" diyen Bağlıkaya, "Ana pazarlarımızın yanı esna Latin devletleri kabil seçenek pazarlarda da yükseliş bulunuyor. Kovid-19 sürecindeki emniyetli turizm dair çapkın adımlar atılması Türk turizmini rakip pazarlara nazaran ön sıraya taşıdı." yorumunu yaptı.

Bağlıkaya, 2022 yılının önceki aylarından itibaren turizm sektöründe hareketliliğin artacağına ayraç ederek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Yurt dışından mevrut talepler ince yüksek. 2022 bizim düşüncesince elleme zamanın başlangıcı olacak. Yılbaşında ski ve firez turlarında Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Kapadokya düşüncesince ağır talepler var. Şubat ayından itibaren de diyar dışından turizm hareketi başlayacak. 2022'yi umutla umuyoruz ve aşırı hazırlıklıyız. Güzel ortak sene bizi bekliyor. İnşallah 2019'dan ahir en elleme yılımızı yaşayacağız. İspanya, İtalya, Mısır kabil rakipleri ile karşılaştırma edildiğinde Türkiye çapkın akım etti. Türkiye'nin turizm potansiyelinin en ehemmiyetli özelliği, toy vaziyetlere aşırı tez ahenk sağlayabilmesi. Ne genişliğinde çapkın uyarlanmış olunursa o genişliğinde çapkın gezgin almaya başlanıyor."

"Vatandaşlarımız er rezervasyona hummalı özen gösteriyor"

Firuz Bağlıkaya, acentelerden önceki tahsil edilen bilgilerin, yerel turistlerin er rezervasyona hummalı özen gösterdiği anlamında bulunduğunu vurgulayarak, "Vatandaşlarımıza önerimiz ellerini tez tutmaları." dedi.

Kartepe ve Sapanca’ya hummalı ortak arzu bulunduğunu aktaran Bağlıkaya, salgında evinde sıkılan, doğayla koçuşmak isteyenlerin bu yerlere akış ettiğini, kar yağışı ile beraberce ilginin aşırı çapkın katlanacağını söyledi.

Bağlıkaya, mevrut taleplerden şita periyodunu aşırı hummalı geçireceklerini kestirim ettiklerini anlatarak, "Kasımdan itibaren yerli-yabancı 200’e benzeyen yolculuk acentesinin alana turlar düzenlemeye başladığını, yaşanmış bulunan çokluk ve beklentiyi düşününce sabık çağda ağırlık canlı turizm alanının şen ortak soluk alacağını aktardı.

"Alınan tedbirler diyar haricinde Türkiye'nin imajına müspet katkılarda bulundu"

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, müstevli sürecinin, her insanın hayatında aşırı hummalı izler bıraktığını belirterek, bu piyasanın ayakta kalabilmesi düşüncesince insanoğlu üstü ortak uğraş verdiklerini ve buna bitmeme ettiklerini dile getirdi.

Turizmde kalınan yerden başlanmayacağını, doğacak çağda bundan böyle görülmemiş kurallar, beklentiler, mahveden davranışları ve deneyimlerin karşılarına çıkacağını özetleyen Bağlıkaya, "Salgın sürecinde, Türkiye genelindeki eksiksiz otellerimiz ‘Güvenli Turizm Belgesi’ne başvurdu. Bu er tahsil edilen tedbirler, diyar haricinde Türkiye'nin imajına akıbet basamak müspet yardım sağladı. Biz de TÜRSAB adına diyar dışından mevrut tur operatörü ve yolculuk acentelerine İzmir ve Antalya'nın salgına gönül rahatlığı almış bulunduğu önlemlerle ilişik tanıtımlarını yaptık. Bu önlemler ile icap aktarma araçlarındaki icap de yeme-içme sektöründeki ağır önlemler yardımıyla ecnebi misafirlerimizden aşırı müspet dönüşler aldık." sanarak konuştu.

Bağlıkaya, bu müspet ayn ve Türkiye'de dinlence yapmış olup dönenlerin zait düşüncelerinin doğacak günlerde Türkiye'ye bulunan talebi artıracağını vurgulayarak, Sağlık Bakanlığı ve ilişik tamamı birimlerin müstevli sürecinde almış bulunduğu sansasyonel tedbirlerin aşırı ehemmiyetli olduğunu, bu tedbirlerin de diyar haricinde Türkiye'nin imajına akıbet basamak müspet katkılarda bulunduğunu kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ