USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yabancı yatırımcılardan Türkiye'ye kamu-özel kol teşrikimesai övgüsü

Dünya Kamu Özel Sektör İşbirliği Uzmanları Birliği Başkanı Hayek, Türkiye'nin amme hususi teşrikimesai dalında cemaat bulunduğu tecrübelerle, ehemmiyetli ortak gösteriş manken bulunduğunu belirterek "Türkiye, nice sektörde hakkıyla tam tecrübelere sahip." dedi.

Yabancı yatırımcılardan Türkiye'ye kamu-özel kol teşrikimesai övgüsü
08-12-2021 16:19
Istanbul

İstanbul Kamu Özel Sektör İş Birliği Mükemmellik Merkezi'nin (PPPCOE), Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) iş birliğinde, 6'ncısını düzenlenmiş bulunduğu "İstanbul PPP Haftası" sürüyor.

Hafta kapsamında, kamu-özel teşrikimesai (KÖİ) modeli, KÖİ plan sorumluları, bürokratlar, mal kuruluşu temsilcileri ve arsıulusal yatırımcılara anlatılıyor.

Programda AA muhabirine izah özne PPPCOE Başkanı Eyüp Vural Aydın, KÖİ planlarına bağlı olarak, "Malumunuz Türkiye'de ehemmiyetli müşterek repertuvar var. Biz de bu deneyimleri iklim dışından mevrut yap-işlet devret mevzusundaki yöneticilerle pazarlık etmek az daha 6'ncı İstanbul PPP Haftası'nı yapıyoruz. Deneyimlerimizi aktarıyoruz ve iştirakçilerin deneyimlerinden müşterek şeyler öğreniyoruz." ifadelerini kullandı.

Programa 30'dan müşterek tomar ülkeden mevrut misafirlerin katıldığını tamlayan Aydın, "Bu devletlerin rastgele biri, bu amme hususi bölüm teşrikimesai tecrübesinde birbirinden ayrımlı seviyedeler. Burada, havalimanı, hastaneleri ve köprüleri konuşuyoruz. Deneyimlerimizi paylaşıyoruz, öğreniyoruz." halinde konuştu.

"Türkiye, KÖİ dalında ehemmiyetli müşterek gösteriş model"

Dünya Kamu Özel Sektör İşbirliği Uzmanları Birliği Başkanı Ziyad Alexender Hayek ise zirvenin İstanbul'da gerçekleşmesinden dolayı talih duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu zirve, sektörümüz açısından baş döndürücü ehemmiyetli müşterek toplantı. Zirve kapsamında burada bulunan hepsi Türkiye'nin amme hususi bölüm teşrikimesai mevzusundaki tecrübeleri üzerine bilim ediniyor. Buna ek yerine dünyanın ayrımlı ülkelerinden mevrut ve bu mevzuda bilirkişi bulunan esame tecrübelerini paylaşıyor."

Türkiye'nin KÖİ dalında cemaat bulunduğu tecrübelerle, ehemmiyetli müşterek gösteriş manken bulunduğunu tamlayan Hayek, "Türkiye, KÖİ açısından havalimanı, afiyet sistemi kabilinden nice sektörde hakkıyla kusursuz tecrübelere sahip." dedi.

Dünya PPP Uzmanları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi David Baxter de KÖİ projelerinin Türkiye'de etraflıca ve dikkati çeken müşterek zamanı olduğuna aksan yaparak, "Ne devir ayrımlı devletlere gitsem ve PPP projelerinden bahsetsem, rastgele devir Türkiye'de meydana getirilen PPP projelerini ve yapılmış yöntemlerini kip yerine gösteriyorum. Çünkü infaz açısından Türkiye dünyada müşterek numara sınıf. Gerçekten baş döndürücü iri müşterek bilim birikime ve tecrübeye sahip." ifadelerini kullandı.

Eski Dünya Bankası PPP uzmanı Mark Moseley ise iri planların KÖİ ile yapılmasında henüz iri müşterek bedel üretildiğine aksan yaparak, "KÖİ projeleri, hükümetler düşüncesince lojik bulunan seçenek." diyerek konuştu.

Moseley, salgının başlamasıyla beraberce önceki özellikle KÖİ projelerinin bu vaziyetten ağırbaşlı açıdan menfi etkileneceğinden çekindiklerini belirterek, "Çünkü arasında alengir ve etraflıca dönemli kontratlar vardı. Ancak amme ve hususi bölüm tarafları yapılması gerekeni yapmış oldu ve kuma müşterek biçimde akıntı etti. Salgınla, pandeminin ortaya çıkardığı durumla kuma uğraş ederek ve anlaşarak başa çıktılar." değerlendirmesinde bulundu.

Azerbeycan Bakü Hastanesi Başhekimi Dr. Azer İsmailyov da Türkiye'nin KÖİ dalında ağırbaşlı kere kaydettiğini ve deneme kazanılmış bulunduğu belirterek, "Bu planların Türkiye'de etraflıca senelerdir yapıldığını biliyoruz. Biz de buraya özlük deneyimlerimizi bırakmak düşüncesince geldik." halinde konuştu.

İcbari Sigorta Strateji Baskanı Araz Nasirov ise Türkiye'nin KÖİ mevzusundaki deneyimlerini yakından izlediklerini belirterek, "Türkiye'nin dünyada bunu en güzel uygulayıcı ülkelerden birisi olmasından dolayı hem alım çalım duyuyoruz karındaş memleketimiz yerine bununla beraber bu deneyimleri özlük vatanımızda infaz etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ