USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye merakı pozitif

Doğan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Çağlar Göğüş, Almanya'da şişman grupların fevk dozaj yöneticilerini birlikte araya getiren toplantıya katıldığını belirterek, "Türkiye'ye dikkat aşırı yüksek, onu hala görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye merakı pozitif
13-10-2021 15:49
İstanbul

Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ kabilinden 200 milyon TL giriş sermayesi ile kurulan Doğan Yatırım Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) muktezi izinleri alarak faaliyetlerine başladı.

Doğan Holding Üst Yöneticisi Çağlar Göğüş ve Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü Hulusi Horozoğlu, devre içi planlı görüşmede matbuat mensuplarıyla birlikte araya geldi.

Göğüş, icra ettiği konuşmada, 62 sene süresince Türkiye’den kazandığını gine Türkiye düşüncesince yatırıma muhavvil Doğan Grubu olarak, sabık sene da müstevli şartlarına karşın Türkiye'ye bedel katmaya bitmeme ettiklerini, "Türkiye güzel ise, kılıç de güzel oluruz" inancıyla 2020 senesinde da faaliyetlerini uzun uzadıya 1,5 bilyon TL’lik toy envestisman yaptıklarını söyledi.

Türkiye’ye kazandırdıkları alanlardan birinin de iyice tecrübe ve repertuvar sahibi oldukları bankacılık sektöründe faaliyetlerine süregelen Doğan Yatırım Bankası bulunduğunu tamlayan Göğüş, şunları kaydetti:

"Salgın şartlarının birlikte taraftan kazançlı teessürat yarattığı birlikte taraftan da dönüşüme zorladığı toy devirde işletmelerin anadan görme finansman şekillerinin birlikte baş döndürücü hâlâ birlikte tomar seçenek seçeneklere gereksinimi bulunduğunu gördük. Bu noktada çabucak başvuru vermekle kalmayıp elimizi taşın dibine sokmaya kararlıyız.

Yatırım bankacılığı dalında grubumuzun deneyim, repertuvar ve toptan bağlantılarının sağlayacağı avantajlar, öz yapacağımız fonlamalar ve bankacılık dalında en iyilerden oluşan ekibimizle Türkiye’de ayırt yaratacağımızı düşünüyoruz. Ülkemizde ölçeğinden bağımsız, hariç satım potansiyeli erdemli ve ek altın ürünleri bulunan firmalara hem finansman hem de fariza çözümleri götürmeyi planlıyoruz. Son devirde vatanımızda çabucak gelişen girişimcilik sermayesine müteveccih mali vasıtalar oluşturma konusu daha emekleme aşamasında, bu bap da gündemimizde olacak."

"Müşterilerin aklına önceki mevrut envestisman bankası olacağız"

Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü Hulusi Horozoğlu, Doğan Yatırım Bankası namına kurumsal ve ticari bankacılık müşterilerine, yapılandırılmış finansman, envestisman bankacılığı, hazine, akçe yönetimi, aut tecim finansmanı birlikte sayısal finansman ve başka bankacılık çözümleri kabil mahsul ve hizmetler sunacaklarını söyledi.

Doğan Holding’in esaslı geçmişinin, bedel oluşturma kültürünün ve sektördeki deneyimlerinin sağlamış olduğu avantajların birlikte çelimli ve alanlarının en mükemmel ekibiyle firmaların gereksinimlerine özel, ek altın mahsul ve hizmetleri birlikte arada sunarak "tek banka" yaklaşımıyla sektörde ayırt yaratmayı amaçladıklarını tabir fail Horozoğlu, evren genelinde envestisman bankacılığına müteveccih talebin artmasına benzeşim halde Türkiye'de de envestisman bankacılığının ağırbaşlı faiz oranlarına ulaştığını belirtti.

Horozoğlu, Türkiye'de envestisman bankacılığı faaliyetlerinin, kapital piyasalarının da gelişimine koşut yükseliş trendi bünyesinde olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bankamızın rüçhan stratejisi, kurumsal ve ticari bankacılık müşterilerine gereksinimlerine hususi namına mutasavver envestisman bankacılığı ve yapılandırılmış finansman mahsul ve hizmetlerinin birlikte muamelat bankacılığı ve hazne çözümleri de beyan etmek olacak. Yatırım bankacılığı dalında amacımız, müşterilerimizin izlemsel hedeflerine intikal etmeleri düşüncesince gerekseme duyacakları ortaklık satın kabul etme ve toplaşma danışmanlığı, bölüt arzlar ile kapital irtibatlı ek altın mahsul ve hizmetleri sunmaktır. Yapılandırılmış finansman dalında ise, misyonumuz mıhlı ve sürdürülebilir büyümeyi esasi almış firmalar düşüncesince ölçün emniyet ile fonlanabilir gereksinimler dışındaki hepsi yapılandırılmış finansman gereksinimlerine hal iletmek olacaktır.

Bu noktada, önümüzdeki devirde yapılandırılmış finansman mahsul ve fariza yelpazesinde; mali danışmanlık, hususi plasman kredileri, pakt ve sendikasyon kredileri, sürdürülebilir fonlama kaynakları, akçe akışına ilgili plan finansmanı, İslami finansman ürünleri, diyar kredileri, dernekevi çevre istikraz araçları ve baş döndürücü uluslu kalkınma bankalarından sağlanacak kaynakların arazi almasını hedefliyoruz. Vizyonumuz, envestisman bankacılığı ve yapılandırılmış finansman alanlarında, en güzel uygulamaları esasi edinmiş, etkin, mükemmel ve deneyimli ekibimizle müşterilerimizin aklına önceki mevrut envestisman bankası olmaktır."

Hulusi Horozoğlu, Doğan Yatırım Bankası olarak, Doğan Grubu’nun e-ticaret ve sayısal deneyiminden faydalanarak, sayısal teknolojilerle donatılan birlikte yapıyla, e-ticaret şirketlerinin tedarikçisi bulunan KOBİ’lerin de finansman ihtiyacına hal olacak ve bireşimli zekaya raci değişmeyen dayanaklık etmek modelleri bazlı sayısal platformlar oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

"2022 senesinde planladığımız bölüt bildirme yok"

Doğan Holding CEO'su Çağlar Göğüş ve Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü Hulusi Horozoğlu, toplantının peşi esna matbuat personellerinin sorularını yanıtladı.

Göğüş, bankanın kapital artırımına bağlı istifham üstüne "Grubumuz, kapital artırılması noktasında sermayeyi artıracaktır. Bunda tereddüdümüz yok. Aynı sürede kapital sektörü araçlarını kullanacağız. Alternatif kaynakları da Türkiye'ye iletmek ve taşınmazlar süresince bu kaynakları gerçekleştirmek düşüncesince dip çapa sarfiyat edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye müteveccih gözlemleri nasıl?" sorusuna Göğüş, "2-3 hafta evvela Almanya'da şişman grupların fevk düzem yöneticilerini birlikte araya getiren toplantıya katıldım. Orada da Türkiye'ye nazarıitibar baş döndürücü yüksek, onu hala görüyoruz. Kurdaki hareketlenme bazı bazı ecnebi yatırımcıyı ürkütmekle beraber, Çin oluşan riskten çevre hazırlık zincirlerinin birlikte kısmının Avrupa'ya takarrüp zarureti Türkiye'ye ağırbaşlı birlikte okazyon yaratıyor. Açıkçası orada baş döndürücü zait birlikte talebin bitmeme ettiğini gördüm." biçiminde karşılık verdi.

Göğüş, çelimsiz devirde 2022 yılı süresince planladıkları birlikte bölüt bildirme olmadığını laflarına ekledi.

"Orta vadede arsıulusal kapital piyasalarında eurobond ihracı ika planımız var"

Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü Hulusi Horozoğlu, "Önümüzdeki devirde kapital artırımı yapmayı planlıyor musunuz?" sorusunu, "Amacımız, envestisman bankacılığına önderlik etmek. Bu açıdan Türkiye'de tamamlanması müstelzim mahsul gamının da bulunduğunu düşünüyoruz. Kredi ve finansman tarafında bilançomuzu ölçeklendirirken ve büyütürken, sermayemizin bu evreden hâlâ değişik birlikte etaba gelmesi düşünülebilir. Sermaye piyasalarının danışmanlıkla birlikte araya geldiği, arsıulusal yatırımcıları da Türkiye'ye hâlâ birlikte tomar getirdiğimiz birlikte takip kurguluyoruz. İlk aşamada bu stratejimizi yaşama geçirecek halde yola çıkıyoruz. Doğan Holding kabil çelimli birlikte grubun yardımı ile yola çıktığımız düşüncesince ölçeğimiz büyüdükçe kapital artırımı gerektikçe o İhtiyaç sağlanacaktır." biçiminde yanıtladı.

Bankanın ek fonlama gereksinimi ve borçlanmasında kere haritasının ne olacağına müteveccih istifham üstüne Horozoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İki aydır müşterilerimize emniyet kullandırıyoruz. Öncelikli fonlama alternatifimiz dü tane. Birincisi, Türk bankalarından ve taşınmazlar dışındaki bankalardan çıkaracağımız emniyet limitleri. İkincisi, temel misyonumuz evcil piyasada fonlama sağlamak, Türk lirası tahrif piyasasında emre muharrer senet ihracı yapmak. Bunun düşüncesince SPK'dan muktezi izinleri aldıktan sonradan önceki aşamada hep kapital tutarımız derece tahrif ihracı yapmayı planlıyoruz. Daha sonradan ölçeğimiz ve bilançomuzun büyümesiyle akıllıca uygun namına bu piyasada ihracatçı olmayı planlıyoruz.

Sendikasyon tarafında kendimize 3-5 sene bandında birlikte gaye koyduk. İlk aşamada evcil piyasada tahrif ve emre muharrer senet ihraçları yapmak. Ulusal ve arsıulusal bankalarla uygun limitler üstünde çalışmak. Uluslararası kalkınma bankaları ile sınır üstünden çalışmak. Banka anlaşılan birlikte ölçeğe geldikten sonradan evvela pakt kredisi, sonradan sendikasyon kredisiyle arsıulusal piyasalara açılmasını, peşi esna da arsıulusal kapital piyasalarında birlikte eurobond ihracı yapacağı halde birlikte stratejimiz var. Kısa vadeli değil, itidalli vadeli birlikte plan."

Horozoğlu, faiz hedeflerini yaşama geçirdiklerinde 10 bilyon liralık bandında birlikte enerjik büyüklüğe ulaşabileceklerini ve hedeflerinin de bu yönde bulunduğunu söyledi.

"Uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye müteveccih gözlemleri nasıl?" sorusu üstüne Horozoğlu, "Faaliyet geçtiğimiz günden buyana 100'ün üstünde arsıulusal yatırımcı ile baş döndürücü andıran temastayız. Türkiye'ye hepsinin merakı pozitif. Burada çabucak bankamızın fonlaması açısından birlikte musahabe yapmıyoruz. Aynı sürede Türk şirketlerinin çabucak burada değil ayrımsız sürede taşınmazlar haricinde yapacağı değişik yatırımları da doğrulamak düşüncesince görüşüyoruz. Her ecnebi yatırımcı ile dü üç bacaklı takip görüşmesi yapıyoruz. Uluslararası birlikte fonla birlikte barışma etabına geldik. KOBİ finansmanında evleviyet iktisap etmek kıl payı sayısal kredilendirme projemiz giriş iktisap etmek kaydıyla birlikte teşrikimesai anlaşmasına gidiyor olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ