USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yemen'de iç harp yurt içi ulaşımı çileye dönüştürdü

Ülkede, iç harp zımnında şehirlerarası anne yolların kapanması nedeniyle, halk, elan derinlemesine devam eden seçenek yollara başvuruyor.

Yemen'de iç harp yurt içi ulaşımı çileye dönüştürdü
21-01-2022 12:54
Yemen

Yemen'de kısaca 7 senedir bitmeme fail iç harp zımnında şehirlerarası anne yolların kapanması yahut dokunca görmesi, halkın seyahatlerde şişman başağrısı yaşamasına kere açıyor.

Bu kere 7-9 sayaç idame eden kısaca 400 kilometrelik müşterek resmiyet fakat şu an erişim düşüncesince elan levent boylu bulunan seçenek müşterek kere kullanılıyor. Üstelik dik dağlar ortada arazi alması ve namüsait olması zımnında bu yola büyümek tehlikeli.

En ehemmiyetli dü şehri birbirine bağlayan Sana-Aden anne yolu ülkedeki en dirimlik ve en ehemmiyetli kere namına ikrar ediliyor. Savaştan önce, erişim dolgun transfer yahut taksiler çeşidinden bu yolla yada dü ülke arasındaki gayrisıhhi saatlik uçuşlarla sağlanabiliyordu.

Aynı halde yolcular kayalık ve çukurlu bulunduğu düşüncesince Taiz-Aden yolunun da kazalı olduğundan yakınma ediyor.

Daha sakıncasız müşterek sefer yeğleme etmeye etkin Yemenliler, varacakları yere az elan dü sert müddette ulaşır bir duruma geldi. Başkent Sana ile Hadramevt'in merkezi Mukalla kenti arasındaki resmiyet normalde 10 saatte katediliyor. Ancak düzenlilik zımnında mecburi yeğleme biçimine mevrut eş değer yollarla bu müddet 20 saate derece çıkıyor.

Benzer boyut Hadremevt'in Seyun kenti düşüncesince de geçerli. Sana-Seyun arası kısaca 600 kilometre bulunan ve 8 saatte alınabilen resmiyet fakat 15 saatte tamamlanabiliyor.

Şehir içi ulaşımda yaşanmış bulunan sıkıntılar

Ulaşım dair yaşamış bulunduğu teessürat şehirlerarası yollarla sınırlanmış kalmayan Yemenliler, ayrımsız vilayetin içre de gezi dair zorluklarla huzur karşıya kalıyor.

Sana ve Aden arasındaki anne kere üstünde arazi meydan Ed-Dali vilayeti, semt sakinlerinin bu mevzuda sunulan kalmış bulunduğu sıkıntılara şahitlik ediyor. Dali'deki dü anne yol, İran destekli Husi milislerin silahlı çatışmaları zımnında trafiğe az elan boğunuk durumda.

Bu boyut vilayetin ikiye bölünmesine hastalık oluyor. Kuzey bölümü, Husilerin kontrolü altında iken vilayetin merkezini de içerisine meydan lodos kısmı ise hükümet güçleri ile BAE destekli ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi'nin (GGK) denetiminde bulunuyor.

BM'den ulaşımın şümullü müşterek halde ele katılması çağrısı

Bu bağlamda, Birleşmiş Milletler Yemen hususi Temsilciliğinden 9 Ocak'ta meydana getirilen açıklamada, "ülkede ulaşımı şümullü müşterek halde ele ikrar buyurmak düşüncesince kimi icraat yapılması gerektiği" belirtildi.

Açıklamada, Yemenliler düşüncesince sayı farkı gezi süresinin, elan levent boylu ve asfaltsız yollara başvurdukları düşüncesince savaştan öncekine gereğince ehemmiyetli seviyede arttığı aktarıldı.

Şehirlerarası ve ülke içi erişim düşüncesince dirimlik ehemmiyet haiz anne yöntemler ilkin kazanmak şartıyla erişim güzergahlarının siviller çeşidinden kullanılabilir olması gerektiği vurgulanan açıklamada, başkaca bu yolların, mayınlardan temizlenmesi, arama noktalarının sakıncasız bölgeler olması ve buradaki memurların sorumluluklarını hesabına getirmesi gerektiği kaydedildi.

Ülkedeki arbede taraflarına ilgili arama noktaları da mağdurluk yaratıyor

Yemenli Ahmed Hasan (42) da başşehir Sana'da tevakkuf fail fakat Aden'de çalışmış bulunduğu düşüncesince iç savaşla bu arada işine iktiran kılmak düşüncesince ayrımlı müşterek rota çekmek ve levent boylu mesafeler kere edinmek durumunda kalanlardan biri.

AA muhabirine mütekellim Hasan, seçenek yolun elan evvela el çeşidinden bitişik köyler ortada cereyan buyurmak düşüncesince geçer müşterek taraf kere olduğunu, anne kere namına hazırlanmadığını belirtti.

Hasan, bu yolun genişliğinin hoppadak müşterek arabayı alabildiğini, bunun da bilhassa trafiğin derin bulunduğu yıllarda arabaların yolda elan levent boylu müddet kalmasına kere açtığını tabir etti.

Yemenli Emel Mahmud (37), metropoller arasındaki seyahatlerde yaşanmış bulunan sıkıntılara bağlı "Güzergahların değişmesiyle yolcuların mağduriyeti hoppadak mesafenin uzamasıyla sınırlanmış kalmadı. Yolcular acemi yolların tehlikelerinden çevre ayrıksı mağduriyetlere de sunulan kaldı." dedi.

Araçların gidiş geliş kazalarından kıygın bulunduğunu başkaca çabucak çok tarafa ilgili düzenlilik bariyerleri ve arama noktalarından meydana gelen engellerin de bulunduğunu kail Mahmud, şunları söyledi:

"Tüm muhit kişi arama alına aldıkları alanlarda arama noktaları kuruyor ve kavait müşterek noktadan diğerine değişiyor. Ancak kentlerin anne girişlerinde icraat çoğu kez elan sert olur. Örneğin, Sana girişinde Husilerin kesif pıtrak müesses arama noktaları bulunur. (BAE destekli) Güney Geçiş Konseyi de Aden'in girişinde arama noktalarını artırdı. Marib kentinin girişinde ise hükümete ilgili arama noktaları bulunuyor."

Şehirlerarası mesafeler katlanarak artıyor

Yemenli Halid Nasır (26), "Bu teessürat beş altı şehrin sakinleriyle sınırlanmış değil, şartlar zımnında müşterek kentten diğerine görmek durumunda küsurat Yemen halkının çoğunluğunun sorunu." dedi.

Nasır, Sana-Mukalla arasındaki sefer macerasını şu halde anlattı:

"Sana-Mukalla arası kısaca 800 kilometre mesafede ve normalde 10 saatlik yol. Ancak seçenek yöntemleri çekmek durumunda kaldığım düşüncesince kere 20 saate çıkıyor. Yolculuk düşüncesince müşterek ekip yolcuyla beraberce acemi yollara alışkan ve arama noktalarından geçişler dair görmüş geçirmiş müşterek şoförün otomobiline biniyoruz. Sana'dan çıktıktan sonradan güneye ordan da doğuya; dağlık ve kumluk bölgelerinin arazi almış bulunduğu yollara giriyoruz. Yolculuk, arama noktaları zımnında kesif pıtrak durulması yada arızalı araziler zımnında arabanın arızalanması kararı saatlerce idame eden mihnetli müşterek çözüm alıyor."

Şehir içi ulaşımda yaşanmış bulunan sıkıntılar

Dali vilayeti sakinlerinden Muhammed Salih (30), "Dali vilayetinin kuzeyinden güneyine geçişler, çatışmaların yaşandığı dü anne kere üstünden yapılamıyor. Ya dağlık bölgelerden yayan geçiyoruz yada vasıta ile az elan kat çizerek levent boylu müşterek resmiyet katediyoruz." sanarak konuştu.

Çocuklar ile yaşlılar düşüncesince volta yolunun sıkkın olduğuna ayraç fail Salih, başkaca yükü olanların da kendisinin binbir meşakkatle yürümüş bulunduğu dağlık yolda büsbütün zorlandığını aktardı.

"1 saatlik resmiyet 10 sayaç sürüyor"

Salih, Dali'nin merkezi ile Husilerin kontrolü altındaki Demt kenti arasındaki kısaca 60 kilometrelik mesafenin alışılagelen koşullarda en çok müşterek sayaç alacağını anımsattı.

Ancak bu anne yolun çatışmalar zımnında kapanmasından çevre geçer seçenek yolun 10 saatte alındığına; katedilen mesafenin de 400 kilometreyi aştığına ayraç fail Salih, şunları söyledi:

"Dali'den Demt'e gidecek birinin evvel evvela il dışına çıkması gerekiyor. Daha sonradan güneyde küsurat Lahec ile El-Beyda vilayetlerini geçiyor. En böylece Dali iline baştan antre yaparak görmek istediği yere erişmiş oluyor."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ