USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yemen'in Şebve vilayetindeki çatışmalarda 6 çırçıplak yaşamını kaybetti

Yemen'in güneydoğusundaki ciddi ciddiyete ehil Şebve vilayetinin merkezi Atak kentinde hükümete ilişkin Yemen ordusu ve Güney Geçiş Konseyi (GGK) ortada yaşanmış olan çatışmalarda akıbet 24 saatte 6 sivilin yaşamını kaybetmiş olduğu bildirildi.

Yemen'in Şebve vilayetindeki çatışmalarda 6 çırçıplak yaşamını kaybetti
10-08-2022 08:02
İstanbul

Şebve'deki domestik makamlarda fariza özne birlikte kaynak, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, vilayetteki çatışmaların espaslı adına bitmeme ettiğini, huzursuzluğun hala çizgi safhada bulunduğunu söyledi.

Yapılan açıklamada Şebve'nin askeri adına ikiye bölündüğü belirtilirken, etraf askeri adına bilge oldukları noktalarda kentin birtakımı kısımlarını arama ediyor.

Son 24 sayaç zarfında 6 sivilin yaşamını kaybetmiş olduğu tabir edilirken, çatışmalarda dirilik kayıplarına dair hükümetten ve GGK'den resmi izah yapılmadı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 7 Ağustos'ta Şebve Valisi Avad bin el-Vezir'in, hususi Kuvvetler Komutanı Abdurabbu Laakeb'i görevden almasının arkası sıra Atak'ta gerilim başlamıştı.

Hükümete yanlısı silahlı güçler, Şebve polisi ve 30. Zırhlı Tugay'a dair güçler ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli GGK yanlısı güçler ortada çatışmalar 8 Ağustos'ta yırtık vermişti.

Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre, Yemen Başkanlık Konseyi 9 Ağustos'ta, çatışmalar karşı dehşet derinti düzenlemişti.

Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, toplantıdan sonraları birtakımı dünkü tayin kararları alındığını belirtmişti.

Tuğgeneral Adil Ali bin Ali Hadi'yi Şebve'deki 30. Zırhlı Tugay'ın ve Atak ekseninin komutanı adına atayan Alimi, Albay Mehim Said Muhammed Nasır'ı da hususi Güvenlik Kuvvetleri Şebve Şubesi Komutanı adına atamıştı. Bakanlar Kurulunun kararıyla da Tuğgeneral Fuad Muhammed Salim Al-Nessi, Şebve İl Polis Müdürü adına atanmıştı.

Gerginliğin arkası sıra çıkan 8 Ağustos'taki çatışmalarda dü yandan mecmu 4'ü çıplak 19 isim yaşamını kaybederken, yaralıların sayısı dair bilgelik verilmemişti.

Stratejik pozisyona ve arsa yağı kaynaklarına eş Şebve, Yemen'in güneyinde toprak alıyor. Batısında El-Beyda ile Ebyen'in toprak almış olduğu Şebve, doğuda konuşu ve mühim ciddiyete eş Hadramevt; güneyde Umman Denizi, kuzeyde ise Hadramevt ve Marib ile çevrelenmiş durumda.

Şebve vilayeti, merkezi Atak peyda etmek gibi 17 kentten oluşuyor. Yaklaşık 45 bin kilometrekare bölgeye eş Şebve, ülkedeki en iri üçüncü il konumunda.

Şebve başkaca ülkede arsa yağı ve tabii gazın bulunmuş olduğu en ehemmiyetli alanlardan biri. Yemen'deki en iri tabii yel yağı lambası yağı sıvılaştırma şirketinin toprak almış olduğu Şebve, başkaca biraz arsa yağı bölgesini (bu sahalar, halihazırda günde 8 bin varil arsa yağı üretiyor) içeriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ