USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yeniden yapılandırılan Türk Eximbank ile ihracatta acemi dönem

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, "İhracatçılarımızın finansmana erişiminde dijitalleşme ile kırtasiyecilik azaltılarak, süreçler hızlandırıldı." dedi.

Yeniden yapılandırılan Türk Eximbank ile ihracatta acemi dönem
14-12-2021 13:20
Ankara

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, Bankanın, ​​​​​​​Stratejik Dönüşüm Programı kapsamında uygulamaya koyduğu toy hizmetleri ve yenilenen yüzüyle Türkiye'nin ihracat odaklı çoğalma stratejisine elan çalışan ulama sağlayacağını anlatım etti.

Güney, icra ettiği kayıtlı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Mart'ta açıklamış bulunduğu Ekonomi Reform Paketi'nde arazi meydan "Türk Eximbank'ın global dobra çalışmalar doğrultusunda baştan yapılandırılması" amacı kapsamında Bankada "Stratejik Dönüşüm Programı" başlatıldığını belirtti.

"Bankamız, baştan yapılanmayla, Türkiye'nin ihracat stratejilerine akla yatkın halde ek kalburüstü verim ve işlev ihracatı karşıcı firmaları proaktif yaklaşımla önceliklendirerek, elan çalışan ve velut dayanak noktası sağlayacak." ifadesini kullanan Güney, bu çerçevede nice ehemmiyetli kolaylığın sağlandığını bildirdi.

Türk Eximbank Stratejik Dönüşüm Programı'nın kilometre taşını "Yeniden Yapılanma Kanun Teklifi"nin oluşturduğunu anlatım fail Güney, TBMM'de onama edilerek yürürlüğe giren kanuncu düzenlemeyle Bankaya öbür amme bankalarının erbap bulunduğu ayrıklık ve muafiyetlerin sağlandığına dikkati çekti. Güney, "Böylece Türk Eximbank'ın Türk ihracatçılarının gereksinimleri doğrultusunda elan çabuk ve nitelikli işlev sunacak uygulamaları yaşama geçirmesinin önü açılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Yeniden yapılanmayla ihracatçıların finansmana erişiminde dijitalleşme kanalıyla bürokrasinin azaltıldığını ve süreçlerin hızlandırıldığını bildiren Güney, bu halde işlev altyapısının ve dış satımcı memnuniyetinin iyileştirilmesinin sağlanacağını belirtti.

"Türk ihracatçılarının global rakiplik güçlerinin artırılması amaçlandı"

Türk Eximbank'ın, ihracatı müzaheret etmek kadar ayırdığı kaynakların daralmasına defa açan bir takım finansal yükümlülüklerden ayrıklık tutularak ihracatçılara ehemmiyetli rahat sağlandığına ayraç fail Güney, "İhracatçılarımıza ayrılan kaynakların artırılması ve birtakımı vergisel maliyetlerin azaltılması kanalıyla Türk ihracatçılarının global rakiplik güçlerinin artırılması amaçlanmıştır." ifadesini kullandı.

Güney, ihracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırmak ve itimat garanti sorunlarının çözümüne ulama iletmek amacıyla, Ticaret Bakanlığının koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Türk Eximbank ortaklığıyla İhracatı Geliştirme AŞ'nin kurulmasıyla ihracatta toy ortak zamanın başlatıldığını bildirdi.

Güney, şirketin, Türkiye'nin, ihracatın tabana yayılması ve sürdürülebilir ihracat artışı hedefleri doğrultusunda kuruluşların ihracat hacimlerinin ve kapasitelerinin artırılmasına müteveccih gerekseme duydukları finansmana muvasala düşüncesince lazım teminatın sağlanması amacıyla kurulduğunu kaydetti.

Ali Güney, "Türkiye İhracatı Geliştirme AŞ, ihracatçılarımıza daim kefillik desteği sağlayarak finansmana erişimi kolaylaştıracak ve Türk Eximbank ile beraberce ülkemizin ihracat stratejilerini gerçekleştirmede ehemmiyetli katkılarda bulunacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Dijitalleşmeyle ihracatçılar Türk Eximbank verim ve hizmetlerine elan hazırlop ulaşabiliyor"

Stratejik Dönüşüm Programı ile Türk Eximbank'ın dijitalleşme odaklı ortak yaklaşımı benimsediğini tamlayan Güney, şunları kaydetti:

"Yeniden yapılanan Türk Eximbank, sayısal odaklı ortak yaklaşımla hem süreçlerini yalınlaştırıp hızlandırırken bununla beraber ihracatçılara ofis bağımlılığı yapılmaksızın işlev sunabilir ortak yapıya buluşmak düşüncesince toy internet sayfası ve hareketli şubesini hizmete almıştır. İhracatçılarımızın, 'https://esube.eximbank.gov.tr' genel ağ adresinden ulaşabilecekleri genel ağ şubesi ve Türk Eximbank hareketli şubesi ile nice işlemin kolaylıkla yapılması sağlanmıştır. Öte yandan, ihracatçılarımız toy fonksiyonlar sebebiyle elan şümullü işlemler gerçekleştirerek finansmana elan hazırlop erişebilmektedir."

Dijitalleşmeyle ihracatçıların Türk Eximbank verim ve hizmetlerine elan hazırlop ulaşmasının sağlandığını vurgulayan Güney, süreçleri sadeleştirici ve işlev standardını artırıcı adımlar atıldığını, başvurularda maksut belge sayısı ve sürelerin azaltıldığını bildirdi.

Güney, ihracatçılar düşüncesince müracaat süreçlerinin de hazırlop ve çabuk bir duruma getirildiğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ