USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yerli silahlar SAHA Expo’da

Ürettikleri Yerli ve ulusal silahlarla Türkiye'nin bu bölgede dış satım payının yüzdelik 75'ini karşıladıklarını tamlayan SYS Genel Müdürü Cahit Utku Aral, "Hafif silah bölümünde Türkiye'nin ihracatının yüzdelik 75'ini karşılıyoruz başkaca ABD'ye dış satım özne

Yerli silahlar SAHA Expo’da
10-11-2021 16:15
10-11-2021 16:15

Savunma sanayisinin önde mevrut firmalarının katılmış olduğu SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Fuarı İstanbul'da başladı. Savunma endüstri dalında nice domestik şirketin katılma sağlamış olduğu fuarda, domestik silahlar da görücüye çıktı. Türkiye'nin önde mevrut domestik ve ulusal geniş silah üreticilerinden bulunan Samsun Yurt Savunma, geniş silah bölümünde Türkiye'nin ihracatının yüzdelik 75'ini karşılıyor. ABD'ye dış satım işleyen en iri 4. şeriklik konumunda mevcut şirket, başkaca yapmış oldukları uçaksavar makinalı tüfeğin Kuveyt, Irak, Nijer, Nijerya, Burkina Faso, Azerbaycan kabilinden ülkelerden koyu birlikte arzu bulunuyor. Odaklarının dış satım bulunduğunu tamlayan ve Türk Savunma Sanayisinin ileriki zamanlarda elan dobra birlikte bir duruma geleceğini tamlayan Cahit Utku Aral, “Son üç senede yapmış olduğumuz mamüllerin yüzdelik 85'ini ihraç ettik. Son 15-20 senedir defans sanayimizde iri birlikte tekâmül var. İnsansız sistemlerde baş döndürücü dobra birlikte noktadayız” ifadelerini kullandı.

“SON ÜÇ SENEDE YAPMIŞ OLDUĞUMUZ ÜRÜNLERİN YÜZDE 85'İNİ İHRAÇ ETTİK”

Ürettikleri silahların birlikte baş döndürücü ülkeye ihracatının gerçekleştirdiğini tamlayan SYS Genel Müdürü Cahit Utku Aral, “Hafif silah bölümünde Türkiye'nin ihracatının yüzdelik 75'ini yegâne başımıza karşılıyoruz. Bugün Amerika'ya dış satım işleyen dünyada en iri 4'üncü kululuş konumundayız. Türkiye'nin alanındaki en iri firmasıyız. Son üç senedir üstünde çalıştığımız bu yıl ise dizi imalata başladığımız tayyare savar 12mm makinalı tüfeğimize Türkiye'den baş döndürücü arzu bulunmasına rağmen ihracatımız elan fazla. Kuveyt, Irak, Nijer, Nijerya, Burkina Faso, Azerbaycan kabilinden devletlerde yapmış olduğumuz makinalı tüfeğimize koyu birlikte arzu oldu. Sevkiyatlarımızı gerçekleştirdik. Son üç senede yapmış olduğumuz mamüllerin yüzdelik 85'ini ihraç ettik. İlerleyen zamanlarda de elimizdeki siparişlere bakıldığında, ihracatımızın koyu birlikte biçimde bitmeme edeceğini öngörüyoruz. Odağımızda herhangi birlikte devir dış satım anlamında oldu” dedi.

“ÜRETTİĞİMİZ TABANCALAR VE SİLAHLAR MİLLİLİK STATÜSÜNDE ÜRETİLİYOR”

Yerli ve ulusal statülere gereğince istihsal yaptıklarını deniz, kişmiri ve iklim kuvvetlerine gereğince hususi dizayn oluşturduklarını tamlayan Aral, “Bizim Canik bellik tabancalarımız ulusal silah statüsünde. Jandarma, inanma teşkilatı, hususi harekat ve derya kuvvetleri kabilinden bir fazla aşırı kuvvetimiz bizim ürettiğimiz domestik silahları fariza silahı kendisine kullanıyor. Hava kuvvetleri düşüncesince birlikte tayyare savar ürettik. Standart uçaksavarlar 650 atım/dakika lakin bizim iklim kuvvetlerine sunduğumuz uçaksavarımız elan aceleci versiyonu 850 atım/dakika hızına sahip. Uçaksavarlarımız birlikte yıl içinde kâffesi kuvvetlerimizin envanterine girmiş olacak. Ayrıca Sınır güveliğimiz düşüncesince birlikte mahsul tasarladık. Kendi yapmış olduğumuz silah kulemizin dair ürettiğimiz silah ile bu arada kişmiri radarı yerleştiriyoruz. Bu ağız ağıza hareketli birlikte çözüm. Sınırda istediğimiz yere yerleştirebiliyoruz. Bulunduğu yerde birlikte gözdağı yahut drone gürbüz olsa kişmiri radarı bunu belirleme ediyor ve cihannüma kapağı açılıyor. Açılan kapaktan çıkan cihannüma silahımız maksata yönelip imha ediyor. Bu projemizi Jandarma ile bu arada yürüttük ve baş döndürücü kalburüstü olduk” halinde konuştu.

“İNSANSIZ SİSTEMLERDE ÇOK İYİ BİR KONUMDAYIZ”

Savunma sanayisinde Türkiye'nin akıllıca hamleleri bulunduğunu ve gitgide elan baş döndürücü büyüyeceğini tamlayan Aral, “Son 15-20 senedir defans sanayimizde iri birlikte tekâmül var. İnsansız sistemlerde baş döndürücü dobra birlikte noktadayız. Tabi ki defans sanayisi dediğimiz devir birlikte halis muhlis kendisine bakmamız gerekiyor. Bölgemizde, sınırlarımızda mübrem birlikte dava var. Bu dönemlere defans sektöründe bu derece tedarikli birlikte biçimde girmemiz baş döndürücü dobra oldu. Savunma sanayimiz ilerleyici zamanlarda elan dobra olacaktır. Deniz, kişmiri ve iklim sahalarında baş döndürücü ağır yatırımlar yapılmaktadır ve bu yatırımlarda istençli duruşumuzu herhangi birlikte devir korumalıyız zira defans sanayisi baş döndürücü kompetitif birlikte sektör. İçerisinde ati teknolojiler barındırıyor. Yazılım, tanıtma vb. bölgelerde en dobra iktisap etmek zorundayız ki defans sanayimiz çelimli olsun” dedi.

Furkan Serttaş - Muhammed Fırat Aksoy

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ