USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

YPG/PKK'lı teröristlerden arındırılan Tel Abyad kazasının çehresi değişiyor

Terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Tel Abyad ilçesinde Türkiye destekli domestik divan çeşidinden yeni meydana getirilen yol, sokak, ana yol ve çarpıcılık direklerinin donama çalışmalarıyla kaymakamlık şimdi çağdaş birlikte yüze kavuştu.

YPG/PKK'lı teröristlerden arındırılan Tel Abyad kazasının çehresi değişiyor
17-12-2021 11:50
Tel Abyad

Tel Abyad Yerel Meclisi, Esed diyetinin senelerce yapmadığı ve yıldırı örgütü YPG/PKK'nın ilçeyi ayrılma ederken bozma etmiş olduğu amme binaları ve altyapının müşterek tarafını baştan yaparken, diğerlerini de yeniliyor.

Bu düz yazı ve yenileme çalışmalarında Tel Abyad Yerel Meclisinin kişi öz kaynaklarıyla kurduğu beton, anahtar parke taşı ve bordür taşı istihsal tesislerinde ürettiği malzemeler kullanılıyor.

Meclisin şehir merkezini yeni çağcıl kimliğe dolamak düşüncesince yürüttüğü çalışmalarda kentteki anne yola piyade kaldırımı yapıldı, canlılık direkleri süslendi ve Tel Abyad göbeğine vakit kulesi dikildi.

Peyzajı, tretuvarı, aydınlatmasıyla piyade ve anahtar trafiği düşüncesince en şen biçimde tasarlanan anne yol ve sokaklar, Tel Abyadlıların takdirini kazandı.

Tel Abyad kaymakamlık merkezindeki anne yolda 3 bin metrekare anahtar parke taşı mefruşat emek vermesi yapılırken, Tel Abyad son kapısından kaymakamlık merkezine derece uzanan yolda 22 bin metrekare anahtar parke taşı mefruşat emek harcamaları da sürüyor.

"Bu sene Tel Abyad'ın evolüsyon ve kalkınma yılı olacak"

Tel Abyad Yerel Meclis Başkanı Salih Hac Abdullah, harp sürecinde şehirde hasar gören ve bozma edilen etraflı altyapının yenilenmesi çalışmalarına bitmeme edildiğini söyledi.

Abdullah, ilaç, esas besin malzemeleri ve göveri fiyatlarında yaşanmış olan orantısız artışın önüne geçebilmek düşüncesince alım satım merkezi ve ortamında eczane, göveri pazarı bulunacak projenin düz yazı çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Kırsal kesimdeki yerleşimlere elektriğin kavuşması düşüncesince efor gider etmeye bitmeme ettiklerini tamlayan Abdullah, "3 bin metrekare parke taşı döşemesi yapıldı, 22 bin metrekare elan yapılacak. Elimizde büyülü çevgen namevcut fakat doğacak eyyam elan dobra olacak. Tamamlanan ve yapılmaya bitmeme fail projelerle bu yıl, Tel Abyad’ın evolüsyon ve kalkınma yılı olacak." niteleyerek konuştu.

"Dükkanlar gecenin geç saatlerine derece açık"

Tel Abyadlı Abbodi Silo, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, kentteki düzenlemelerin iyiye gittiğini, sokaklar ve kaldırımların baştan yapıldığını söyledi.

Kent merkezindeki anne yolda canlılık direklerinin süslendiğini tamlayan Silo, "Daha geçmiş sokaklar karanlıktı, şu an dükkanlar gecenin geç saatlerine derece belirgin kalıyor. Tel Abyad, elan esbak dönmelere karşılaştırarak karşılaştırılmayacak değişikliklere tanık oldu." dedi.

Diğer Tel Abyadlı Raed Dehiş ise köyden kente herhangi müşterek vardığında meydana getirilen yeni şeyler gördüğünü belirterek, "Elektrik direklerinin süslenmesi kente inam verdi." dedi.

Dehiş, evcil divan kabilinden meydana getirilen mahrukat istasyonu ve fırın projelerinin de tekelleşme ve orantısız yükselen fiyatların önüne geçtiğini söyledi.

Şu an meydana getirilen yenileme ve evolüsyon çalışmalarının ne Esed diyeti devrinde ne de yıldırı örgütü YPG/PKK’nın günlerinde yapıldığını vurgulayan Dehiş, Tel Abyadlıların yeni yapılar yaptığını ve pazarda dükkanlar açtığını kaydetti.

Dehiş," Köylerden ilçeye gelip meydana getirilen yeni şeyler görür görmez insanoğlu hakkıyla bahtiyar oluyor." ifadesini kullandı.

Yerel Meclis'in beton ve parke taşı tesisinde etkin Hüseyin Derviş de şehirde geçer not malzemeler bu tesiste üretildiği düşüncesince tesisi "Tel Abyad’ın kalbi" namına nitelendirdi.

Derviş, buradan çıkan malzemelerle şehirdeki altyapının ve amme işlev binalarının yenilenmesi ve iyileşmesinin yapıldığını dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ