USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

YTB Başkanı Eren, Irak temasları kapsamında Kerkük'ü görüşme etti

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Irak’taki programı kapsamında Kerkük’ü görüşme etti.

YTB Başkanı Eren, Irak temasları kapsamında Kerkük'ü görüşme etti
10-01-2023 17:07
Kerkük

Bağdat, Musul ve Erbil'deki temaslarının arkası sıra Kerkük'e mevrut Eren, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanlık binasında ITC Başkanı Hasan Turan, Türkmen yetkililer, akademisyenler ve Türkiye'de terbiye görmüş baş döndürücü sayıda kişiyle müşterek araya geldi.

Abdullah Eren, elan sonraları Kerkük Valiliğini görüşme ederek, Vali Rakan Said ile görüştü.

YTB Başkanı Eren, burada meydana getirdiği açıklamada, Kerkük'ün gün süresince şişman medeniyetlere ev sahipliği yaptığını söyledi.

Kentin cemaat bulunduğu degaje ve varlıklı kültürün önemini vurgulayan Eren, Kerkük'teki kültürel çalışmalara katkıda bulunmak, Türkiye ve Irak ilişkilerini yetiştirmek ve ilkin Kerkük'ün tanıtımına korumak istediklerini kaydetti.

Görüşmelerinde terbiye ve faziletkâr terbiye bursları kanalıyla Kerkük'te yapılabilecek işbirliğini ele aldıklarını aktaran Eren, Vali Said ile Kerkük'ün kalkınmasına ulama sağlamanın yollarını görüştüklerini anlattı.

YTB Başkanı Abdullah Eren, Kerkük Valisi Said'i de en yaklaşan sürede Türkiye'ye beklediklerini anlatım etti.

YTB burslarından baş döndürücü sayıda Kerküklü mektepli yararlandı

Eren'in ziyaretinin Kerkük düşüncesince ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Vali Said de YTB'nin Irak ve ilkin Kerkük'e verdiği burslu terbiye fırsatı ve avantajından ötürü memnuniyetini dile getirdi.

Kerkük yerli idaresi yerine tahsile önem verdiklerini dile getiren Said, "Yıllar ilk YTB'nin Irak'ta başlatmış bulunduğu emek vermeden baş döndürücü sayıda Kerküklü mektepli faydalandı" dedi.

Türkiye'deki terbiye düzeyinin faziletkâr bulunduğunu anlatım fail Vali Said, Kerkük'te de bu çerçevedeki çalışmaların genişletilmesini istedi.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Turan da YTB Başkanı Eren'in Irak ve ilkin Kerkük ziyaretinin ehemmiyetli bulunduğunu söyledi.

Ülkeler ve toplumlar arası kültürün ehemmiyetine yer veren Turan, senelerdir Iraklı öğrencilerin terbiye düşüncesince Türkiye'yi yeğleme ettiğini belirtti.

Dolayısıyla Türkiye'de terbiye görmüş ve izinli sayısının Irak'ta baş döndürücü bulunduğunu aktaran Turan, Türkiye'de aydın baş döndürücü sayıda eczacı, hekim ve muhtelif büro mezunlarının Irak ve Kerkük'e dobra hizmetler verdiğini anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ