USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yunan Savunma Bakanı, ABD Savunma Bakanı Austin’den F-35 harp uçağı istedi

Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’den F-35 harp uçaklarının Yunanistan’a satılmasını istedi.

Yunan Savunma Bakanı, ABD Savunma Bakanı Austin’den F-35 harp uçağı istedi
19-07-2022 04:03
Washington

Austin, Pentagon’da Panagiotopoulos ile görüştü.

Görüşme öncesinde basına endamsız hissedar izah özne Austin, ABD ile Yunanistan arasındaki defans iş birliğinin "hiç bulunmadığı derece çelimli olduğunu" söyledi.

Austin, "Güncellenen ABD-Yunanistan Karşılıklı Savunma İş Birliği Anlaşmaları ülkelerimizin kuma sulh ve güvenliğine bulunan sarsılmaz bağlılığı gösteriyor ve bunlar NATO’nun alana önemli antre hedeflerini müzaheret etmek az daha Yunanistan’daki Amerikan askeri varlığının artırılmasına olanak sağladı." niteleyerek konuştu.

Yunan Bakan Austin’den F-35 istedi

Panagiotopoulos ise ABD ile ülkesi arasındaki savuma iş birliğinin "son yılların en faziletli seviyesine çıktığını" söyledi.

Yunan Bakan, Rusya’yı "saldırgan" namına tanımlarken bu ülkeye gönül rahatlığı "her çeşitli adımı atmaya" ve "Ukrayna’ya değme çeşitli katkısı yapmaya" apiko olduklarını belirtti.

Ülke adı vermeden "revizyonizm" suçlamasında mevcut Panagiotopoulos, şu şekilde konuştu:

"Revizyonizm, icap arsıulusal ahbaplık düzenini düzenleyen asliye kuralların sorgulanması şekliye ortaya konulsun, icap arsıulusal ikrar görmüş sınırları tahvil arayışı namına tabir edilsin yahut bir çok devir bulunduğu derece değme ikisi namına cilve etsin, ABD, Yunanistan ve Kuzey Atlantik İttifakı'nın çıkarları düşüncesince iri hissedar gözdağı oluşturmaktadır. Revizyonizm bilgili olmamalıdır. İlkelerin bilincinde olmalı ve aksi emsallerden kaçınmaya azimli olmalıyız ve bu çeşit gayrikanuni ve istikrarsızlaştırıcı davranışlara kalkışanlara gönül rahatlığı kuma hissedar vakfe sergilemeliyiz. Temel kuma hedef, ilk önce arsıulusal hukuka ve bire hissedar sürede güzel komşuluk ilişkilerine müstenit arsıulusal ahbaplık düzeninin korunması olmalıdır."

Panagiotopoulos, görüşmenin ABD ile Yunanistan arasındaki ilişkileri henüz da tamik olanağı sağlayacağını umduğunu belirterek Austin’e "Bu ortaklığın elbette dünkü hissedar kenar taşı da ABD ile Yunanistan Silahlı Kuvvetleri arasındaki etkileşimi, koordinasyonu ve kuma çalışabilirliği artıracak sonuç uygulayım bilimi F-35 harp uçağının Yunanistan çeşidinden satın katılması olacaktır." dedi.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ