USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e göre, Türkiye ile hal olası

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan'ın problemlerine masada hal bulabileceğine inandığını, dü iklim ortada ortak mücadelesi mümkün görmediğini belirtti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e göre, Türkiye ile hal olası
19-01-2023 22:06
Atina

İsviçre'nin Davos nahiyesinde planlı Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında hissedar söyleşiye dahil olan Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan ortada akıbet üç senedir epey gerilim yaşandığını, mesail düşüncesince hal bulunabileceğini savundu.

Miçotakis, gazeteci Fareed Zakaria'nın yönelttiği; Meis Adası'na bağlı hissedar zarar olup olmadığına, Türkiye ile harbe girilip girilmeyeceğine bağlı soruyu, "Türkiye ile harbe gitmeyeceğiz." halinde cevapladı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki asliye probleminin Ege ve Doğu Akdeniz'de derya bitirme alanlarının sınırlandırılması bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Miçotakis, "Türkiye ile lojik yetişkinler kabilinden oturup asliye sorunumuzu çözebiliyor olmamız gerek." dedi.

Miçotakis, bunun, Ege'nin coğrafi yapısı zımnında kompleks hissedar dava bulunduğunu doğacak sürerek Yunanistan'ın benzeri sorunları halletmek düşüncesince İtalya ve Mısır ile geçim yaptığını tabir etti.

Yunanistan ve Türkiye'de seçimlerin DOĞRU tarihlerde yapılacak bulunmasına dikkati çekici Miçotakis, "Bence gerginliği azaltmak, kuma menfaat hikayelerinde çalışmak, anlaşmazlıklarımız olduğunda uygun eğleşmek düşüncesince yollar var." diyerek konuştu.

Miçotakis, anlaşmazlıkların bile kentlileşmiş hissedar halde ortaya konulabileceğini savunarak "Birbirimizi zılgıt etmemiz, fevk pervaz yahut bunun kabilinden ilçe riskini artıracak provokatif eylemlerde bulunmamız gerekmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile baş döndürücü kere konuştuklarını vurgulayan Miçotakis, "Çok güç yaşlarımız ergin olsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çözümün olanaksız bulunduğunu düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ