USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yunanistan’da muhalefetten hükümete dinleme skandalı hakkında gensoru önergesi

Yunanistan anne muhalefet partisi Radikal Sol Koalisyon-İlerici İttifak (SYRIZA) ülkenin gündemini çalışır fail dinleme skandalının aydınlatılması gayesi ile hükümete gensoru önergesi sundu.

Yunanistan’da muhalefetten hükümete dinleme skandalı hakkında gensoru önergesi
25-01-2023 23:06

Yunanistan'da temsilci yazılım "Predator" ile yukarı düzem adların telefonlarının dinlendirilmiş olduğu yönündeki iddiaların peşi esna anne muhalefet partisi Radikal Sol Koalisyon - İlerici İttifak (SYRIZA) harekete geçti. SYRIZA, ülkenin gündemini çalışır fail dinleme skandalının aydınlatılması maksadı ile hükümete gensoru önergesi sundu.
SYRIZA kabilinden meydana getirilen açıklamada, “Ülkemiz demokrasiye kavuştuğundan bugüne en ziyasız dönemden geçiyor. Siyasilerin, ünlü kişilerin, yukarı düzem hükümet yetkililerinin yanında gazetecilerin de millî asayiş sebebi öne sürülerek Başbakanlığa ilişkin EYP kabilinden izlendiği bundan sonra kanıtlandı ve bire müşterek kişilerin, temsilci yazılım kullanılarak izlem edildiğine ilişkin de bariz göstergeler var” denildi.

“Bireysel kendisine başbakanın ve şişman kendisine hükümetin mesuliyeti baş döndürücü büyüktür, apaçıktır, nesneldir ve devredilemezdir”

Söz konusu telefon dinleme skandalının iklim kurumlarına ve demokrasiye indirdiği ağırbaşlı darbenin tarihî anlamda tartışmasız olduğuna aksan meydana getirilen açıklamada, “Bireysel kendisine başbakanın ve şişman kendisine hükümetin mesuliyeti baş döndürücü büyüktür, apaçıktır, nesneldir ve devredilemezdir. Telefon dinleme skandalına, aşamalı kendisine yayma edilmesinin ardından, bunu örtbas etmeye müteveccih hararetli teşebbüs skandalı, topu topu matematik ita sorumluluğunun reddi, sorumluların ve kurumsal saptırmanın faillerinin herhangi müşterek ne pahasına olursa olsun korunması ve kurumsal saptırmanın skandalı da eklenmiştir” denildi.

“Bunca devir mesuliyeti inkar fail Miçotakis, demin zat eylemlerinin kanıtlarıyla erinç karşıyadır”

Anayasal görevlerini hesabına getiren, doğruyu ortaya boşaltmak düşüncesince soruşturmalar yürüteç mevki görevlilerini sindirmeye çalışmanın da skandalın müşterek gayrı boyutu olduğuna ilgi çekilen açıklamada, “Ancak, müşterek hayli devir mesuliyeti inkar fail Miçotakis, demin zat eylemlerinin kanıtlarıyla erinç karşıyadır. Anayasal düzenin, hukukun üstünlüğünün ve devletin demokratik işleyişinin koyduğu sınırları daima kendisine aştığı ortadadır. Milli güvenliği apayrı olumlu şeyler düşüncesince araçsallaştıranların iklim yönetiminde kalması, haklar, el erki ve iklim güvenliği açısından tehlikelidir. Daha şimdiden vatandaşın itimatını kaybetmiş, demokrasiyi müşterek an güçlü iktidarda kalamayacak denli ağırbaşlı müşterek halde aşağılamış bulunan bu iktidarın, benzeri yepyeni hazzı ve egoist dalavere anlayışı izlemsel müşterek hatadır. Bu nedenlerle Hükümete erinç gensoru önergesi sunuyoruz” denildi.
SYRIZA önderi Alexis Çipras'ın imzası ile maruz gensoru düşüncesince hükümet kanadından imdi izah yapılmadı.

Ne olmuştu?

Yunanistan'da, dinleme skandalını ortaya çıkaran Documento gazetesi, Yunanistan'ın en ehemmiyetli isimlerinin hükümet kabilinden temsilci yazılımlarla dinlendirilmiş olduğu kanıt etmişti. Yunanistan İletişim Güvenliği ve Gizliliği Kurumu (ADAE) skandalla ilişik harekete geçmiş, Yolsuzlukla Mücadele Savcısı Eleni Toulupaki imzası ile ADAE'nin ülkede yaşanmış bulunan dinleme skandalının aydınlatılması maksadı ile hususi kol yetkilendirmişti. ADAE kabilinden kurulan hususi takımlar eşliğinde manşet kabilinden müşterek ferdin evine dominant düzenlenmiş, ADAE yetkilileri ve manşet başşehir Atina'nın Glyfada semtindeki evde 2 saate benzeyen ayrıntılı kontrol yapmıştı. Baskında temsilci yazılım programları ticareti icra ettiği kanıt edilen müşterek insan gözaltına alınmış, evde mevcut sayısal aygıt ve dokümanlara da el konulmuştu.

Dinlendiği kanıt edilen adlar arasında, Yunanistan Ulusal Savunması Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Korgeneral Charalampos Lalousis, Yunanistan'ın emektar Emniyet Müdürü Mihalis Karamalakis, Eğitim ve Din İşleri Bakanı Niki Kerameus, CNN Yunanistan'ın iktisat muhabirlerinden Thanasis Koukakis, Panhelenik Sosyalist Hareket Partisi (PASOK) Lideri Nikos Androulakis, Eski Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, emektar Bakanlar Mihalis Hrisohoidis, Olga Yerovasili, zamanımız Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kalkınma ve Yatırım Bakanı Andonis Yeorgiadis, emektar Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias, Kathimerini Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aleksis Papahelas, Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Maliye Bakanı Hristos Staikuras, Çalışma Bakanı Kostis Hacidakis, bazısı dernekevi yönetsel ünite yöneticileri ve bazısı ehemmiyetli iş adamlar arazi almıştı.

Muhammed İkbal Hatunoğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ