USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yunanistan’daki tren kazasında can kaybı 38’e yükseldi

Yunanistan'daki tren kazasında can kaybı 38'e yükselirken, kazanın arkası sıra hükûmet merkezi Atina ve Selanik'te sokaklar karıştı.

Yunanistan’daki tren kazasında can kaybı 38’e yükseldi
02-03-2023 04:09

Atina'dan Selanik'e revan geçici treninin Larissa kentinin kuzeyinde toprak düzlük Tempi sahasında marşandiz ile kelle kafaya çarpıştığı kazada can kaybı arttı. Yunanistan İtfaiyesi kabilinden meydana getirilen açıklamada, tren kazasında yaşamını kaybedenlerin sayısının 38'e yükseldiği aktarılarak, vurulan 72 insandan 6'sı derin bakımda iktisap geçirmek az daha 57'sinin hastanelerde otama altında yer aldığı tabir edildi. Arama-kurtarma çalışmalarının şeb süresince bitmeme edeceğini aktaran itfaiye, 24 araç ile minimum 72 itfaiyecinin görüngü durumunda bulunduğunu belirtti. Yunanistan Polis Sözcüsü Constantia Dimoglidou ise, yaşamını kaybedenlerin kişileştirme geçirmek düşüncesince DNA örneklerinin kullanıldığını aktardı.

Atina ve Selanik'te sokaklar karıştı

Kazanın arkası sıra başşehir Atina'da ve Selanik'te kazanın ihmalden kaynaklandığını ve hükümet kanadından mevrut istifaların kifayetli olamayacağını korumak için çaba sarfeden gruplar, sokağa indi. talebe gruplarının düzenlemiş yer aldığı gösterilere, vatandaşların da paydaşlık sağlaması ile göstericilerin sayısı çelimsiz sürece binlere ulaştı. Atina'da parlamentonun uğrunda süregelen gösteriler, Omonia Meydanı'na denli bitmeme etti. Sadece seyir ve sloganların atılmış yer aldığı gösteriler, hâlâ sonraları polisle çatışmaya dönüştü. Polis, göstericileri duman geçirmek düşüncesince menfez yaşartıcı doğal doğal taş yağı lambası kullandı.

Tren kazası insanoğlu yanlışı kaynaklı

Kaza alanını görüşme fail Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, meydana getirdiği ulusa sesleniş konuşmasında, kazanın insanoğlu yanlışı kaynaklı bulunduğunu belirtti. Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis'in istifa kararının haysiyetli müşterek cereyan bulunduğunu aktaran Miçotakis, Yunanistan Demiryolları Kurumu (OSE) ve ilişkin kuruluşu ERGOSE'nin başkanlarının da istifalarını sunduğunu laflarına ekledi.

Larissa'da hastanedeki yaralıları görüşme ettiğini aktaran Miçotakis, yaşamını kaybedenlerin yakınları ve yaralılar ile görüştüğünü tabir ederek, “Bana 'neden' sanarak sordular ve bana 'bir hâlâ asla' dediler. Onlara selim müşterek karşılık borçluyuz" dedi.

Yunanistan Demiryolları Örgütü (OSE) Başkanı Nikos Tsikalakis da meydana getirdiği açıklamada, kaza üzerine planlı soruşturmanın evvel sonucunun kazanın insanoğlu hatasından kaynaklandığı anlamında bulunduğunu tabir etmişti. Tsikalakis, hakeza müşterek kazanın gerçekleşmesi düşüncesince ansızın çok faktöre gerekseme bulunduğunu belirtmiş, kazadaki koşulların kusursuz yerine hâlâ bilinmediğini aktarmıştı. Demiryolu ağındaki iştirakçi eksikliğine de atıfta mevcut Tsikalakis, diyar çapında 2 binden çok etkin olması gerekirken şu anda hoppadak 750 etkin bulunduğunu açıklamıştı.

“Yasta olduğumuz müşterek devirde sorumluluktan konuşmak istemiyorum”

Ana aykırılık partisi Radikal Sol Koalisyon - İlerici İttifak (SYRIZA) önderi Alexis Çipras da kaza alanını görüşme ederek, yaralıların bulunmuş yer aldığı Larissa kentindeki müşterek hastaneye gitti. Hastanede koku bağışında mevcut Çipras, “Gördüğüm sahneler hayret edici. Ne eyvah ki çoluk çocuk de karışma iktisap geçirmek az daha onlarca ölmüş ve kayıpla boş boş müşterek afet yaşıyoruz. Yasta olduğumuz müşterek devirde sorumluluktan konuşmak istemiyorum, tarihi ulaşınca konuşuruz" dedi.

Yunanistan'da 3 günce millî matem anons edildi

Kazanın arkası sıra 1 Mart-3 Mart ortada Yunanistan'da topu topu amme binalarında bayraklar yarıya indirilirken, bölüt bariz etkinlikler silme edildi. Siyasi partiler de april ayında yapılması muhtemel umumi intihabat düşüncesince kampanyalarını askıya aldı.

Atina'dan Selanik'e revan geçici treninin Larissa kentinin kuzeyinde toprak düzlük Tempi sahasında marşandiz ile kelle kafaya çarpışmış, kazada geçici treninin müşterek numara ve ikinci vagonu çarpışmanın şiddetiyle ağız ağıza ezilmiş, üçüncü vagonu ise raydan çıkmıştı. Demiryolu firması Hellenic Train verilerine göre, kazada geçici treninde 342 geçici ve 10 mürettebat, yük treninde ise 2 mürettebat bulunuyordu. Yolcu trenindekilerin çoğunun ise öğrencilerden oluştuğu belirtildi. İki trenin çarpışmadan evvela kilometrelerce ayrımsız güzergâh üstünde birbirine akıllıcasına ilerleyiş şeklinde yer aldığı aktarılmıştı. Larissa'daki tren istasyonu müdürü gözaltına alınmıştı.

Muhammed İkbal Hatunoğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ