USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Zelenskiy, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve ABD Savunma Bakanı Austin ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile müşterek araya geldi.

Zelenskiy, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve ABD Savunma Bakanı Austin ile görüştü
25-04-2022 17:29

Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırıları bitmeme ederken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gelmiş şekilde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve heyeti ile görüştü.

Yaklaşık 3 sayaç devam eden derinti sonra Polonya-Ukrayna sınırına yaklaşan birlikte alanda ehemmiyetli açıklamalarda mevcut Blinken, Rusya'nın Ukrayna'da düşüşe geçtiğini ve Ukrayna'nın değerli bulunduğunu belirterek, "Rusya, hedefi doğrultusunda Ukrayna'nın egemenliğini ve bağımsızlığını elinden kabul etmek arzuladı gücün yeteneksiz oldu. Ordunun enerjisini ve ekonomisini öne çıkarmaya çalıştı. Elbette bunun kusursuz tersini görüyoruz. Savaşın art kalanının elbette gelişeceğini bilmiyoruz gücün hür birlikte Ukrayna'nın, Vladimir Putin'in sahnede bulunduğu için aşırı hâlâ levent boylu müddet mevcut olacağını biliyoruz. İleriye çevrilmiş kendisine Ukrayna'ya bulunan desteğimiz bitmeme edecek. Bu, sonuncu başarıyı görene denli sürecek” dedi.

“ABD'li diplomatlar Ukrayna'ya dönecek”

ABD'li diplomatların doğacak haftadan itibaren Ukrayna'ya döneceğini tamlayan Blinken, “Diplomatlar, Kiev'deki büyükelçiliğin baştan gezinti sürecine başlayacaklar. Sanırım bu beş altı hafta zarfında gerçekleşecek. Bunu en özellikle personelimizin güvenliğini cezaevi uğrunda bulundurarak titiz birlikte halde yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

800 milyon dolarlık destek

Polonya-Ukrayna sınırında planlı matbuat toplantısında mütekellim Lloyd, Zelenskiy ile meydana gelen görüşmenin “verimli” bulunduğunun altını çizerek, “Böyle birlikte olanağa ehil olduğumuz düşüncesince iyice mutluyuz. Toplantı esnasında, aşırı sayıda sivilin kaybından duyduğumuz üzüntüyü belirttik. Ayrıca, Rus kuvvetlerinin püskürtülmesi dair değerli birlikte iş çıkaran kabadayı Ukraynalı birliklerden bahsettik. Bununla birlikte, profesyonelliklerini ve demokrasilerini savunmaya bulunan bağlılıklarına bulunan hayranlığımızı anlatım ettik” dedi. Rusya'nın mihrak noktasının azda olsa de olsa Ukrayna'nın doğusuna kaydığı düşüncesince gelişen koşullarda Ukrayna'nın ihtiyaçlarının değiştiğini kail Lloyd, “Ukraynalılar levent boylu menzilli silahlara gerekseme duyuyor. Tanklara gerekseme duyduklarını anlatım ettiklerini duydunuz. Ve onlara gereksinimleri doğrultusunda dayanaklık etmek olacak cephaneleri gelmek düşüncesince elimizden mevrut rastgele şeyi yapıyoruz. Yakın eskiden burada neler yaptığımızı gördünüz. Başkan çeşidinden bizlere, 5 taburdan oluşan 155 obüs, yüzbinlerce ferde mermisi ve 800 milyon dolarlık türlü destek sunar düşüncesince izin verildi” laflarına arazi verdi.

“Doğru takım ve akilane destek”

ABD'nin, Ukrayna-Rusya savaşını "doğru takım ve akilane destekle" kazanabileceğine inandığını kail Lloyd, "Kazanma kabiliyetleri açısından, kazanmanın önce adımı kazanabileceğinize inanmaktır. Ukrayna'nın, akilane ekipmana ve akilane yardıma ehil bulunduğu takdirde kazanabileceğine inanıyoruz. Elimizden mevrut rastgele şeyi hazırlamaya bitmeme edeceğiz" açıklamasında bulundu.

"ABD'ye minnettarım"

Ukrayna'ya ABD çeşidinden meydana getirilen yardımların öneminin altını çizen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Üst düzem ABD'li yetkililerin böylesine nazik birlikte çağda Kiev'e bitirdikleri görüşme aşırı kalburüstü ve önemlidir. Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin ile yapılacak askeri yardımları, Rusya'ya gönül rahatlığı geçerli yaptırımların arttırılmasını, Ukrayna'ya müteveccih mali yardımları ve düzenlilik garantisi mevzularını görüştük. ABD'ye bu aşırı kalburüstü yardımlarından çevre minnettarım" ifadelerini kullandı.

Bekir Keskin
 

İLGİLİ HABER
Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg: Ukrayna ABye alınmamalı Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg: 'Ukrayna AB’ye alınmamalı'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ