USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Zelenskiy: İşgal altındaki alanlarda güya referandumlar yapılırsa Ukrayna müzakereden çekilecek

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Mariupol'de insanlarımız namevcut edilirse, engelleme altındaki alanlarda neymiş referandumlar yapılırsa Ukrayna, (Rusya ile yapılacak) rastgele ortak müzakereden çekilecek." dedi.

Zelenskiy: İşgal altındaki alanlarda güya referandumlar yapılırsa Ukrayna müzakereden çekilecek
24-04-2022 00:28
Kiev

Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşının 59. gününde matbuat toplantısı düzenledi.

Kiev'in merkezinde, enli düzenlilik önlemlerin alındığı Khreşatik mahal altı treni istasyonunda düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında mütekellim Zelenskiy, savaşın geçmiş günlerinde Rus ordusunun başkente derece geldiğini güçlükle ciddi çatışmalar kararında Rus askerlerin arka çekildiğini aktardı.

Rusya Mariupol'ün ağız ağıza arama dibine alındığını beyan etti Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Geraşçenko: En az 30 bin Mariupol sakini ıkıl ıkıl Rusya'ya götürüldüUkrayna: Ruslar, Ukrayna'nın doğusunda operasyonun hızını artırmaya çalışıyor

Zelenskiy, Mariupol'ün kendileri düşüncesince iri önemi bulunduğunu vurgulayarak "Mariupol'de insanlarımız namevcut edilirse, nehiy altındaki alanlarda güya referandumlar yapılırsa Ukrayna, (Rusya ile yapılacak) rastgele birlikte müzakereden çekilecek." diyerek konuştu.

Zelenskiy, "Elimizde tam tabanca olunca eğreti adına nehiy edilen hepsi yerleri arka alacağız." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte araya yetişme mevzusuna ilişkin, şunları kaydetti:

"Rusya Devlet Başkanı ile müzakere etmek istemiyorum fakat şayet hepsi mevzuları diplomatlık eliyle çözmeyi planlıyorsak bunu gerçekleştirmek zorundayım. Putin’in arsıulusal duruşma karşısına çıkarılması ile ilişik ise insanları, evlatları kanlı emrini sağlayan her insanın bu duruşma karşısına çıkacağından eminim. Buna inanıyorum."

Zelenskiy, ülkesinde bitmeme fail savaşın sona ermesi hususunda, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerde arabuluculuk mevzusuna yer vererek "Arabulucu kazanmak talip ülkeler ortada Türkiye, reis kazanmak istediğini gösteriyor. Türkiye belirgin birlikte biçimde güvenceci ülkeler ortada toprak kabul etmek istediği ve apiko bulunduğunu tabir ediyor." değerlendirmesini yaptı.

"Putin, çekirdeksel tabanca kullanabilir mı?" sorusunu Zelenskiy, şu biçimde yanıtladı:

"Modern dünyada çekirdeksel tabanca fakat gerçeklikle bağlanak kaybedildiğinde kullanabileceğine inanıyorum. Rusya yönetimi gerçeklikle bağlantısını ve dengesini kaybetmezse çekirdeksel tabanca kullanmaz. Ancak bu silahın kullanılması beklenen mü? Evet. Buna inanıyor muyum? Buna güvenmek istemiyorum."

"NATO’ya alınmamız, ittifakı güçlendirir"

Zelenskiy, Ukrayna'nın NATO ile bütünleşme sürecine bağlı gelişmeler konusunda, "Ukrayna’nın NATO’ya alınmaması iri birlikte hataydı. NATO’ya alınmamız, ittifakı güçlendirir, Rusya’nın mücadelesi başlatmamasının garantisi olurdu. Bu ciddi birlikte günah idi." dedi.

AA muhabirinin, dü reis yahut heyetler arasındaki görüşmelerin bitmeme etmiş olduğu sürece bunun Türkiye'de yapılmasının beklenen olup olmadığına bağlı sorusunu cevap veren Zelenskiy, rastgele birlikte çeşitli görüşmenin elden konkre neticelere odaklanması gerektiğine dikkati çekti.

Zelenskiy, "Odessa’ya 7 roket fırlatıldı. Bunların 2’sini vurduk. Sivillerin yaşamış olduğu birlikte eve roket zedelenmek etti. Saldırıda 8 insan yaşamını kaybetti, 18 yahut 20 insan yaralandı. Bir adet 3 maaş soy sop yaşamını yitirdi. Savaş başladığında bu soy sop birlikte aylıktı. Nelerin bulunduğunu görüyor musunuz?" diyerek konuştu.

Moldova’da biricik yönlü bağımsızlığını duyuru fail Transdinyester bölgesi meselesine de yer veren Zelenskiy, "Transdinyester ve Moldova’da Mariupol kabilinden birlikte boyut yaşanabilir mi? Evet, yaşanabilir. Durum zor. Teçhizat ve binlerce tank yoğunluğunu görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Zelenskiy, Rusya’nın durmayacağını belirterek "Rusya’nın hedefi, karadan geçenek sağlamaktır." ifadesini kullandı.

Yarın Kiev’de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Savunma Bakanı Lloyd Austin’i ağırlayacağını aktaran Zelenskiy, laflarını şu biçimde bitirdi:

"Artık bizlere elleri gereksiz gelmeleri beklenen değil. Sadece hediyeler ve kimi pastalar değil, bire birlikte sürede hususi mahsulat ve hususi aletler de bekliyoruz. ABD Birleşik Devletleri ile birlikte anlaşmaya varacağımızı yahut şimdiye derece üstünde anlaşmaya vardığımız Ukrayna tabanca paketinin birlikte yönünü alacağımıza inanıyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ