USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Zelenskiy, müzakerelerle ilişik Putin ile konuşacak birlikte şeyin olmadığını söyledi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, açık istidatlı savaşın başlamasından sonraları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bundan sonraları ayrıksı biri bulunduğunu anlatım ederek, etüt masasına bundan sonraları oturmayacaklarını, konuşacak ortak şeyin olmadığını

Zelenskiy, müzakerelerle ilişik Putin ile konuşacak birlikte şeyin olmadığını söyledi
25-02-2023 02:06
Kiev

Zelenskiy, Ukrayna-Rusya savaşının beraberinde numara yılı dolayısıyla Kiev'de matbuat toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin gündeme bağlı sorularını cevapladı.

AA muhabirinin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da sulh düşüncesince mütalaa masası kursa, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu masada beklese, çatışmaların durması düşüncesince bu mütalaa önerisini benimseme boy bos miydiniz?" sorusu üzerinde Zelenskiy, endamsız beraberinde müddet önceki Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığını hatırlattı.

İyi beraberinde musahabe gerçekleştirdiklerini vurgulayan Zelenskiy, Türkiye'deki depremler dolayısıyla başsağlığı dileğini tabir etti.

"Bu (Türkiye'deki depremler) bizim düşüncesince de acıdır"

Türkiye'deki depremleri "büyük beraberinde trajedi" yerine nitelendiren Zelenskiy, Türkiye'ye, birçok can gerektiyse meraklı murakıp istirdat kadrosu ve uçaklarla iane gönderdiklerini belirtti.

Zelenskiy, "Bu bizim düşüncesince de acıdır. Savaşan beraberinde abuhava olarak, insanoğlu kayıplarını öz acımız denli benimseme ediyoruz." dedi.

"Erdoğan, Ukrayna düşüncesince ehemmiyetli şeyler yaptı"

Tahıl anlaşması engelleme inisiyatiflerinden çevre Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönül borçlusu bulunduğunu vurgulayan Zelenskiy, Rusya'nın elindeki ölüm cezası cezası cezası edilebilecek Azov taburu esirlerini art aldıkları düşüncesince de Erdoğan'a minnettarlığını yineledi.

Zelenskiy, Erdoğan'ın Ukrayna düşüncesince ehemmiyetli bazısı şeyler yaptığının altını çizdi.

"(Müzakereler için) Konuşulacak beraberinde obje yok"

Putin ile sulh müzakereleri düşüncesince masaya habitat mevzusuna bağlı Zelenskiy, "Bunu (masaya oturmayı) benimseme etmiyorum. O (Erdoğan) benim pozisyonumu biliyor. Ona başvurmuştum ve onunla elan savaş önceleri konuşmuştuk. Erdoğan’a 'Putin’i masaya oturtun.' demiştim. Birçoğuna bunu söylemiştim. Müzakere masasına oturtun Putin’i. Geniş yetenekli savaş riskinin engellenmesi gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Erdoğan’ın çelimli bulunduğunu fakat hoppadak Erdoğan'ın değil başkalarının da Putin'i masaya oturtamadığını dile getirerek, "Şimdi o (Erdoğan) bunu yapabileceğini düşünüyor. Şimdi de tığ bunu yapamayız. Bu (Putin) bundan sonra bambaşka birisi. Konuşacak kimesne namevcut ve konuşulacak tek obje yok." değerlendirmesinde bulundu.

"Savaşın hakkıyla bitmesini istiyorum"

Asıl amaçlarının ülkesinin arazi bütünlüğünü savunması bulunduğunu dile getiren Zelenskiy, savaşın bitmesi ve barışın olmasını istediklerini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Herkes (Ukraynalılar) hepsi bölgelerimizi özgürleştirmek istiyor. Kazanmayı baş döndürücü istiyoruz zira adalet ediyoruz. Savaşın hakkıyla bitmesini istiyorum. Barışı baş döndürücü istiyoruz."

Rus güçlerinin elindeki Ukrayna topraklarının gene murakıp dibine katılması düşüncesince müstelzim hazırlıkları yaptıklarını tamlayan Zelenskiy, şöyleki bitmeme etti:

"Her obje bizlere bağlı. Hepimize bağlı. Askeri adımlar var, onlara hazırlanıyoruz. Mental yerine hazırız. Teknik yerine hazırlanıyoruz. Silahlarlat akviyelerle tugayların oluşumuyla başta değişik kategorilerde ve değişik nitelikteki atılım tugaylarının oluşumuyla hazırlanıyoruz."

"Rusya NATO'nun sınırlarına derece gidebilir"

Zelenskiy, konuşmasında ABD'nin Ukrayna'ya verdiği tabanca desteğinin önemine değinerek, bahis konusu yardımın sürdürülmesi icap ettiğini kaydetti.

ABD'nin Ukrayna'ya tabanca desteğinin azaltılması yerinde ülkesi ile bu arada NATO üyesi ülkelerin de ziyan ile erinç karşıya kalabileceğini korumak için gayret sarfeden Zelenskiy, şunları kaydetti:

"Üçüncü evren savaşını ki icap ki? Gerçekten riske alaşağı eylemek istiyorlar mı? ABD NATO topraklarını katiyen ayrılma etmeyecek, asla. Ukrayna ise şu yahut bu yardımın kilo vermesi dolayısıyla ayakta kalamaz duruma gelirse, Rusya NATO ülkelerine uzanacak."

"Çin'in Ukrayna kendince konuşmaya başlaması kötü değil"

Zelenskiy, Çin'in Ukrayna'daki savaş ile ilişik oluşturduğu 12 maddelik beraberinde sulh planı kendince değerlendirme yaparak, "Bana anca geliyor ki bu, Çin'in beraberinde sulh planı, beraberinde hal yahut beraberinde deklarasyonu değildi. Bana anca geliyor ki Çin hoppadak düşüncelerini gösterdi. Çin'in Ukrayna kendince konuşmaya başlaması kötü değil." değerlendirmesinde bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı kabilinden bap ile ilişik meydana getirilen açıklamada katılmadığı görüşlerin de arsa aldığına dikkati çekici Zelenskiy, "Katılmadığım görüşler var. Bana anca geliyor ki hepsi evren ayrımsız fikirde değil. Çin ile baş başa çalışmalıyız. Görevimiz kimilerini izole eylemek düşüncesince herkesi beraberinde araya getirmek." ifadelerini kullandı.

"Biz kazanacağız"

Savaşın kazanılması ve obstrüksiyon altındaki toprakların art alması düşüncesince savaş ederek zaferi bu sene içre elde etmeleri düşüncesince güç sarfiyat edeceklerini tamlayan Zelenekiy, "24 Şubat 2024'te şu anki vaziyette olacağımızı eyitmek fark istemiyorum. Korkunç olurdu. Bunu eyitmek fark istemiyorum. Biz kazanacağız." dedi.

Ukrayna Devlet Başkanlığının verilerine uyarınca matbuat toplantısı düşüncesince 170 matbuat kuruluşundan 300'e yaklaşan gazeteci eşitlik düşüncesince başvurdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ