USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Zelenskiy'den defans silahlarını veto fail Almanya'ya tepki

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sabık ay defans silahları almalarını veto etmiş olduğu düşüncesince Almanya'ya tepki göstererek, "Savaşın 8'inci senesinde bunları almaya hakkımız bulunmayan mu?" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy'den defans silahlarını veto fail Almanya'ya tepki
14-12-2021 17:38
Kiev

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, La Repubblica'ya verdiği röportajda, Rusya'nın birliklerini ülkesinin sınırlarında artırmasının müşterek şantaj ara bulucu bulunduğunu aktardı.

Birliklerin sayılarının şimdi da artarak çoğalması biçiminde şantajın Ukrayna ve ihtimal kâffesi semt düşüncesince degaje yetenekli müşterek atak hazırlığı yerine görülebileceğine dikkati çekici Zelenskiy, Rusya'nın bu mücadelesi 2014'te başlattığını ve o günden buyana rastgele senaryoya apiko olduklarını anlatım etti.

Zelenskiy, "Kısa müddet evvel Almanya sadece defans araçları bulunan anti-dron tüfekleri ve anti-keskin tevkici sistemlerini NATO'dan almamızı engelledi. Savaşın 8'inci senesinde bunları almaya hakkımız namevcut mu?" dedi.

Kendini saldırıdan destek olmak talip rastgele demokratik ülkenin bu defans araçlarını kabul etme hakkı olması icap ettiğini tamlayan Zelenskiy, "Ancak bazısı başkentlerde halen kaygı yüksek geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, kasımda Almanya'nın anti-dron tüfekleri ve anti-keskin tevkici sistemlerini Ukrayna'nın NATO Destek ve Tedarik Ajansı üstünden almasını veto ettiğini belirtmişti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ