USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Zorlu Enerji Kalibrasyon Merkezi ‘Periyodik Muayene’ başvuruları başladı

Türkiye'nin yenilebilir erke alanındaki mürşit şirketlerinden Zorlu Enerji'nin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde zaman ve transmitter faaliyetleri yayınlayan Kalibrasyon Merkezi, tabii katıksız yel yağı lambası sayaçlarının süreli yoklama başvurularının başladığını duy

Zorlu Enerji Kalibrasyon Merkezi ‘Periyodik Muayene’ başvuruları başladı
26-01-2022 14:30

Doğal kavara yağı lambası yağı sayaçlarında kanunen süreli namına yapılması müstelzim muayeneler düşüncesince müracaatlar tamamı ülkede başladı. Kalibrasyon merkezi, üleştirme şirketleri ve tüketicileri extra maliyetten kurtarılması, çevrenin ve tüketicinin korunması noktasında iri müşterek gösteriş oynuyor. Zorlu Enerji'nin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arsıulusal standartlarda etkin Kalibrasyon Merkezi, bu kapsamda tabii kavara yağı lambası yağı sayaçlarının süreli muayene, şikâyetli kontrol ve engebeli kontrol bakımları düşüncesince sayaçları onama etmeye başladı. Enerji şirketi, evsel tabii kavara yağı lambası yağı sayaçlarının kalibrasyonunu ve RMS-A/B/C tipi istasyonlarda arazi meydan tazyik ve susama transmitter kalibrasyonlarını aşırı kırılan cihazlarla gerçekleştirerek sertifikalandırıyor.

Konu karşı şu izah yapıldı:
Söz konusu Kalibrasyon Merkezi, ölçümleme ve bedel hizmetini talimatname ve mevzuatlar dahilinde beceri şartnamelere uygun, inanılır müşterek halde gerçekleştirirken etraflıca raporlama (SAP-ISU / Fiori / Mobil) ile sayaçların eskiden doğrulama edilmesini ve raporlama süreçlerini ölçümleme işleminin tamamlanmasıyla baş başa bire müşterek anda sağlıyor.

Metodolojiler referansında üleştirme şirketlerine arka bildirimlerde bulunuluyor
Enerji şirketi, ölçümleme düşüncesince getirilen tamamı sayaçların kontrolünü dikkatli müşterek halde gerçekleştirirken var ise zaman müdahalelerini belirleme ediyor ve izlenecek proses ile ait müşteriyi bilgilendiriyor. Ayrıca süreli muayene, arıza, ölçümleme talebi hikayelerinde laboratuvara mevrut on binlerce sayacın beceri kriterlerini menfez uğrunda bulundurarak data kümesi gerçekleştiren Zorlu Enerji Kalibrasyon Merkezi, elektronik ortamda hazırlanmakta olan bu veriler üstünden ayrımlı değişkenleri menfez uğrunda bulundurarak ilmî metodolojiler referansında üleştirme şirketlerine arka bildirimlerde bulunuyor. Kalibrasyon Merkezi yetkilileri, tabii kavara yağı lambası yağı üleştirme bölgesi yetkililerini görüşme ederek kanuncu metroloji, mevzuat, denge yönetimi, ölçümleme sonrası zaman performansı, yaşam analizi ve gayrı beceri hususlar dair uygun namına serbest şümullü bilgilendirme yapıyor.

Başvurular küçük ay ayının sonuna denli bitmeme edecek
Zorlu Enerji, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ‘Ölçü ve Ölçü Aletleri Yönetmeliği'nde tamlanan elektrik, su ve tabii kavara yağı lambası yağı sayaçlarının süreli muayenelerinin 10 yılda müşterek yaptırılması gerekliliğini hatırlatırken akıbet başvuru tarihinin süreli kontrol süresinin bittiği yılı strateji fail senenin küçük ay ayının akıbet gününe denli bulunduğunu da belirtiyor.

Dağıtım firması ve OSB'lerin süreli bu muayenelerini derneşik namına yaptırması gerekiyor. Bu kapsamda müracaatlar il müdürlükleri kanalıyla ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın BAMS (Bürokrasinin Azaltılması ve Mevzuatın Sadeleştirilmesi) projesi kapsamında genel ağ üstünden yapılabiliyor. Enerji şirketinin Kalibrasyon Merkezi'ne süreli kontrol yahut şikayetli kontrol zaman başvurularının strateji numarası bildirilerek proses başlatılıyor.

Enerji şirketinin Kalibrasyon Merkezi, tabii kavara yağı lambası yağı sayaçlarının Periyodik Muayene, Şikâyetli Muayene ve engebeli kontrol kapsamındaki sayaçlar düşüncesince 2021 senesinde mükemmel sığa çalışkanlık gösterdi. Bu sene da Türk Akreditasyon Kurumu'ndan (TÜRKAK) almış olduğu eşitlik yeterliliğiyle; yöntem geliştirmeleri, takdir belirsizliği kabil mevzularda arsıulusal laboratuvarların seviyesinde bulunduğunu kanıtlayarak, beceri ölçümlerindeki gelişimleri arsıulusal platforma taşımaya müteveccih hazırlıklarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ