Avrupa’nın en büyük ve donanımlı film platolarından biri İstanbul’da açılıyor

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük film platolarından biri olma niteliği haiz MIDWOOD İstanbul Film Stüdyo Kompleksi Büyükçekmece'de yapılıyor. 29 Ekim 2023 tarihinde hizmete girmesi muhtemel film platosu tamamlandığında evren sinemasına fariza vermeyi hedefliyor. 200 milyon dola

Ekonomi - 2 yıl önce

Ulusal ve arsıulusal arenada film endüstrisinin hile kurucularını bir bina altında buluşturmaya hazırlanan; Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük film platolarından biri bulunan MIDWOOD İstanbul Film Stüdyo Kompleksi düşüncesince art tadat başladı. İstanbul Büyükçekmece'de tahminî 400 bin metrekarelik bölgede kurulmaktadır bulunan ve dünyaca adlı sanlı planlara ev sahipliği hazırlamaya hazırlanmakta bulunan film platosu düşüncesince hazırlıklar akıbet hızıyla bitmeme ediyor. Projenin lansman toplantısı İstanbul'da gerçekleşti. MIDWOOD İstanbul Film Stüdyo Kompleksi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet San'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya MIDWOOD'un dümen ve yürütme yerleşmiş üyeleri ile iş ortakları da katıldı.

Film platosu karşı şu bilgiler verildi:

200 milyon dolarlık envestisman ile 15 bin insana istihdamTürkiye'nin arsıulusal arenada ilkin film platosu olma ayrıcalığı taşıyan, 200 milyon dolar envestisman kıymetine erbap MIDWOOD İstanbul Film Stüdyo Kompleksi tahminî 400 bin metrekarede kuruluyor. Dünya sinemasına işlev üretecek bulunan çeyrek bilyon dolarlık kompleksin işlev vermeye başladığı andan itibaren 1 bilyon dolarlık bir değere kavuşması öngörülüyor. Yıllık bütün 300 milyon dolar mesabesinde film piyasasına müteveccih istihsal kapasitesi mevcut projenin oluşturacağı eklenmiş bedel ile Türkiye ekonomisine salname 200 milyon dolar mesabesinde döviz getirisi sağlaması bekleniyor.

Tam sığa ile çalışmaya başladığında 15 bin insana istihdam sağlayacak yatırım, beyaz perde endüstrisinde oluşturduğu sektörel faydanın birlikte içerisinde barındıracağı tamamlayan unsurlar bulunan 4 bin mektepli kapasiteli yetişek kurumları, 250 odalı aşırı bir konaklama tesisi, 300 değişik işletmeden oluşan sosyal, kültürel ve hayat alanları, sektörel ofisler ve gösterme mağazaları ile ilkin İstanbul, zımnında Türkiye düşüncesince büyük bir yarar olma hususi durumunu de taşıyacak. Film platosu, unicorn bir plan kendisine Türkiye'nin bellik kıymetine ulama sağlamayı da hedefliyor.

Dünya beyaz perde bölgeyi düşüncesince Türkiye'den toy lokasyonDünyanın merkezindeki İstanbul'da, evren standartlarında işlev üretecek ve doğacak döl bir stüdyo kendisine yaşama geçirilmekte bulunan Film platosu, Türkiye'nin toy çekicilik merkezi olmaya hazırlanıyor. Film platosunun herhangi bir biri mükemmel donanımlı ve beceri kendisine herhangi bir filmi çekme ihtimali bulunan kapasitede, üçü erdemli uygulayım bilimi mevhum yapım stüdyosu ve biri erdemli uygulayım bilimi akıntı soruşturma stüdyosu iktisap etmek neredeyse toplamda 21 skor gizli stüdyosu bulunuyor. Dünyanın en büyük açıkça su tankı, Avrupa'nın ise en büyük gizli su havuzunun bulunmuş olduğu MIDWOOD Stüdyoları'nda erdemli bütçeli prodüksiyonlu filmler çekilebilecek. İçerisinde üç değişik seviyede su tankı ile toplamda 2 bin 100 metrekare büyüklüğündeki gizli 6 mt. derinliğindeki su havuzu ile 7 bin metrekare büyüklüğünde ve bir mt. derinliğindeki açıkça su havuzu film platosunda yerini almaktadır olacak. Komplekste başkaca ayrışık cephelerden oluşan 17 açıkça teras bölgeyi ve değişik muhtevalı 60'ın üstünde yerleşmiş gizli iç mekan setleri bulunacak. Fiziki tasrif alanlarının birlikte evren standartlarında bir film çekimi düşüncesince müstelzim kamera, ışık, ses, teras ve enflüanza malzemeleri özellikle iktisap etmek neredeyse tamamı ekipmanları ve ekipleri sağlayacak bulunan MIDWOOD içerisinde başkaca gerekseme duyulacak herhangi bir kabil manzara ve kostüm aksesuar imalatları düşüncesince işlev üretecek 18 skor atölyesi de toprak alacak.

Aynı anda evren sinemasından 10 filme işlev verilebilecekFilm platosu, ayrımsız anda 4 Hollywood prodüksiyonu ile senkronik tasrif hazırlamaya olanak tanıdıkları bulunan ve başkaca 6 skor Bollywood, Chinawood ile Avrupa ve Türk beyaz perde endüstrisi iktisap etmek neredeyse ayrımsız anda 10 film düşüncesince kırcı işlev üretebilecek. Böylelikle senede bütün 15'i büyük Hollywood prodüksiyonu iktisap etmek neredeyse başka kategorilerde ise 35 değişik yapım incizap kapasitesi ile yılda 50 film çekilebilecek bir kapasiteye ulaşacak.

“MIDWOOD, Cumhuriyet'in 100'üncü senesinde dünyaya bağış edilecek”Dünya film endüstrisinin toy mukarenet noktası biçimine doğacak olan, MIDWOOD karşı etraflıca detayları paylaşan Ahmet San, “Medeniyetlerin mukarenet noktası bulunan İstanbul neredeyse bir Dünya başkentinde, evren platformundaki film piyasasına A'dan Z'ye mükemmel ve kusursuz işlev üretecek bulunan MIDWOOD'u mükemmel manası ile bir Türk projesi ve Türk yatırımı kendisine bitirme kararlılığındayız. Cumhuriyet'in 100'üncü Yılı'nın beniz seyelan projesi olma hususi durumunu haiz film platosu, evren standartlarındaki kalitesi ve işlev anlayışı ile Türkiye'ye bulunan güvenin hâlâ da artmasını sağlayacak, dalında parmakla gösterilecek yegâne bir yatırımlar bütünüdür. Kendisini Türkiye'nin bir 100'üncü sene projesi kendisine konumlandıran ve 100'üncü senenin dünyaya bağış edeceği bir evren markası olma maksadı ile yola çıkan MIDWOOD, 19 Mayıs 2023 tarihinde ‘soft opening'ini gerçekleştirecektir. Büyük bir coşku ve gururla muhtemel resmi açma zamanı ise 29 Ekim 2023' tür” ifadelerini kullandı.

Dev projenin düşüncesi temelleri 2011 senesinde atıldıAhmet San başkaca film platosu ile ilişik olarak, “2011 senesinde Sofya'da “Cehennem Melekleri 2” filminin setinde projenin temellerini attık. Sofya'da güçlü böylesi prodüksiyonlara imza atılabiliyor ve senede 25, 30 film çekilebiliyor, 500 milyon dolar ile 1 bilyon dolar ortada bir iş hacmi Sofya düşüncesince ehemmiyetli bir sanayi oluşturabiliyorsa, bunu ülkemde yapmamam düşüncesince tek etken namevcut sanarak fikren çalışmalara başladım. 2016 yılına denli Avrupa'da ve dünyada ayrışık örneklerini inceledim. Onlardan dun kalmayacak fazladan Avrupa'nın en büyüğü olabilecek bir projeyi İstanbul'da yaşama geçirebileceğime değişmeyen verdim. 1 Temmuz 2020'ye denli tamamı yapılabilirlik ve meydan çalışmalarını ekibimiz ile tamamladık ve yola çıktık'' dedi.

Bir yılda 1 bilyon dolarlık prosedür hacmine algı hedefiVerilen bilgiye gereğince film platosu, yüzdelik 100 Türk sermayesi ile kuruluyor. Projenin tamamlandığında bir sene ortamında 1 bilyon dolarlık prosedür hacmine kavuşması bekleniyor. Toplantıda, bilyon dolar hedefine ulaşıldıktan sonraları projeyi ilkin günden bu yana izlem fail ve projenin kapısını arakçı ecnebi büyük ortaklıklara açılabileceği bilgisi verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Dronla belirleme edilen elektrik arızalarına alelacele dahil ediyorlar

2022-01-30 13:54 - Gündem

Avrupa’nın en büyük ve donanımlı film platolarından biri İstanbul’da açılıyor

2022-02-01 15:19 - Ekonomi

İstanbul Havalimanı'nda kalkış uçuşları da başladı

2022-01-25 22:28 - Gündem

KKTC’deki Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi hakkında soruşturma başlatılacak

2022-01-29 20:07 - Dünya

Yaralı köpek 'Ömür'ü yaşama bağlayan zorlu yolculuk

2022-01-27 11:56 - Yaşam

Rinoplasti uzmanlarına maksimum sorulan soru: 'Estetikten sonra burnum düşer mi'

2022-01-26 10:06 - Sağlık

Kanun virtüözü Baran'ın şefliğini icra ettiği gönüllüler korosu afiyet dağıtıyor

2022-02-01 12:00 - Yaşam

Bakan Varank, Türkiye'nin evvel lityum güçlü fosfat pil fabrikasının temel noktasını attı

2022-01-25 16:46 - Ekonomi

ASELSAN’ın acemi silahı Göker göreve hazır

2022-02-01 13:21 - Teknoloji

Safkan Arap atlarına pekmez, sarıerik ve yumurtalı hususi şita menüsü

2022-02-01 12:29 - Yaşam

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:06 - Ekonomi

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Bakan Kirişci: Sıvılaşma vasfı bulunan tarım arazisinden, faydan ırak duracağız

17:08 - Ekonomi

AB ekonomisi 2022'nin sonuç çeyreğinde küçüldü

14:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem