Bakan Karaismailoğlu: Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü 2023'te açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yüzdelik 56 fiziksel cereyan etmek sağlanan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 2023 yılının önceki yarısında hizmete açılacağını söyledi

Gündem - 2 yıl önce

Adana

Karaismailoğlu, güreşçi köprüsü şantiyesinde beraberindeki gayrı ilgililerle tetkik yaptı, yetkililerden bilim aldı.

Daha sonradan burada mütekellim Karaismailoğlu, bakanlıklarının, ülkenin muvasala ve danışma sistemlerini borda bordaya eksiksiz namına değerlendirdiğini anlatım etti.

Kara, hava, kükremek ve çıpa yollarını birbirini tamamlayan, etkileyen ve tamamlayan sistemler namına gördüklerini aktaran Karaismailoğlu, polemiğe girmeden, kitap siyasetinden ivaz vermeden, kavim düşüncesince çalışmalarını var kuvvetleriyle sürdürdüklerini vurguladı.

Muhalefetin esassız siyasetini, ciddiyetsiz ve endamsız vadeli zihniyetlerini on paralık dikkate almadıklarını, almayacaklarını anlatım fail Karaismailoğlu, şu şekilde bitmeme etti:

"Neticede yatırımlarımız halkımızın günce yaşantısına hız, tasarruf, konfor getirdi. Bu çalışmalarımızın neticelerini da alıyor, onları milletimizle buluşturmanın gururunu baştan sona baş başa yaşıyoruz. Sadece beş altı ay içinde Türk mühendisliğinin alım çalım projelerinden olan, dünyanın en levent boylu asılı köprüsü bulunan 1915 Çanakkale Köprüsü'nü 4 sene kadar endamsız borda bordaya çabucak tamamladık, milletimizin hizmetine sunduk. Hemen arkasından Tokat'ı hava meydanı ile buluşturduk. 16 ile görev verici Malatya Çevreyolu'nu açtık. Antalya'da Fasalis Tüneli'ni milletimizle buluşturduk. Rize-Artvin Havalimanı'nı gene sadece Karadeniz'imizin değil, dünyanın hizmetine sunduk. Geçtiğimiz hafta da Türksat 5B uydumuzu eksiksiz dünyanın gözü uğrunda uzaya hizmete aldık. Bu işler, hizmetler herhangi olmuyor. Ulaşım ve geri görev anne planı çerçevesinde, talih aklıyla planlanmakta eksiksiz projelerimiz."

"Dünyayı Türkiye'ye bağlayan eserlerimize değme gündüz borda bordaya yenisini ekliyoruz"

Karaismailoğlu, eksiksiz projeleri ülkenin ticarete, ulaştırmaya, turizme, toplumsal taayyüş değgin iç dinamikleri namına değerlendirdiklerini anlatım etti.

Bunlarla yetinmediklerini, aut ülkelerle ticari ameliyat ilkin edinmek kıl payı ülkeye kâr üretecek değme çeşitli birlikteliğin hesaplara katıldığını özetleyen Karaismailoğlu, şu şekilde konuştu:

"Sonunda talih himayesinde, ilmî çalışmalarla şekillendirilmiş asar ortaya çıkmaktadır. Onun düşüncesince bu eserlerimiz hayattaki stratejik mühendislik projelerinden olmakta. Bizler haset geçiştirmeye çalışanlardan on paralık olmadık, olmayız. Bizler evlatlarımızın geleceğini aydınlatmak, ülkemizi adalet etmiş bulunduğu yere, dünyanın süper güçleri arasına oyulgamak düşüncesince çabalamaktayız. Bunun altyapısını alıştırmak da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı namına bizim sorumluluğumuzdadır. Başkalarının ne söylediğine kulak asmadan, polemiğe girmeden, kitap siyasetimizden ivaz vermeden, milletimiz düşüncesince çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürmekteyiz. O sebeple hem iç aynı zamanda aut entegrasyonu sağlayan, dünyayı Türkiye'ye bağlayan eserlerimize değme gündüz borda bordaya yenisini ekliyoruz."

"Köprüde yüzdelik 56 oranında fiziksel cereyan etmek elde etmiş bulunmaktayız"

Karaismailoğlu, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü düşüncesince 1 bilyon 351 milyon liranın üstünde borda bordaya envestisman planladıklarını, köprünün 1669 m. uzunlukta bulunduğunu aktardı.

Köprüde sabık sene meydana getirilen icraat kendisince bilim verici Karaismailoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Yapımına ağustos 2021'de başladığımız köprüde yüzdelik 56 oranında fiziksel cereyan etmek elde etmiş bulunmaktayız. Projemizi 2023 yılının civar yarısında baştan sona baş başa hizmete açacağız. 15 Temmuz Şehitler Köprümüzün hizmete girmesiyle, şehrimizin şimal bölgesindeki trafikte şişman borda bordaya deşarj olacaktır. Adana'nın, stadyum, Çukurova Üniversitesi, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Adana Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve bulunan Adana-Mersin Otoyolu'na akıcı bağlanak da sağlanmış olacaktır. Aynı zamanda, kent içi gidiş geliş de baş döndürücü henüz tehlikesiz duruma gelecektir. Bu köprüyü biliyorsunuz ki önceki dönemdeki Adana Büyükşehir Belediyesi başlatmıştı ancak maatteessüf şu anki bulunan yönetim, Adana Büyükşehir Belediyesi bu işi bitmeme ettirmediği düşüncesince ve vatandaşımız ve milletimiz düşüncesince ehemmiyetli borda bordaya plan bulunduğu düşüncesince bakma namına üzerimize aldık. Bir an evvela aktarmak düşüncesince eksiksiz kol arkadaşlarımızla baş başa kalın borda bordaya emek vermek içerisindeyiz."

Karaismailoğlu, Türkiye'nin 6. şişman şehri Adana'nın kalın yerleşme alanlarının ortasında toprak düzlük köprünün, barajın su tahliyesi uğrunda bariyer oluşturmaması düşüncesince belkili olduğunca az ayaklı ve azami açıklıklı yapıldığını anlattı.

Ulaşım ve enfrastrüktür politikaları ışığında, projelerini çelimli temellere oturtarak yaşama geçirdiklerini vurgulayan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Böylelikle yaşama geçirdiğimiz projelerle diyalekt kalkınmayı sağlıyor, yurttaşlarımızın refahını yukarılara taşıyoruz. Bu uğurda Adana'nın henüz evvela görmediği hizmetleri milletimizin hizmetine arz etmek düşüncesince var gücümüzle eksiksiz ekibimizle emekleri sürdürüyoruz. Bizler, yurt genelinde yaptığımız tünellerle, boğaz vermeyen dağları aşıyoruz. Viyadük ve köprülerimizle dip vadileri hızlı, tehlikesiz ve kazançlı namına geçiyoruz. Bunun indinde karaca yollarımızın kent geçişlerinde de kent içi trafiği ferahlatmak düşüncesince de mekân yollarını yapıyoruz. Bazen de kent içerisindeki tabii dokularımız karşısında kent içi trafiği rahatlatacak esaslı çözümlere imza atmaktayız."

Haftanın Öne Çıkanları

Dünya şampiyonu yumruk oyuncusu Hatice Akbaş'ın muvaffakiyet hikayesi 'Dangal' filmine benziyor

2022-06-18 15:02 - Spor

TRT Balkan Dijital Haber Platformu, yayına başladı

2022-06-16 01:02 - Gündem

Özel bakımla yaşama tutunan kocaoğlan yavrusu 'Haçuvan' Bursa'ya gönderilecek

2022-06-14 12:04 - Yaşam

Fren testi yaparken bariyerlere çarpıp takla attı: 1 yaralı

2022-06-14 09:04 - Asayiş

İletişim Başkanlığından Brüksel'de 'Ukrayna Krizi ve NATO’nun Geleceği' paneli

2022-06-17 20:04 - Politika

Türk zırhlı araç ve botları ihracatta gaza bastı

2022-06-16 12:03 - Teknoloji

Yurtta YKS heyecanı

2022-06-18 12:03 - Eğitim

Milyonlarca öğrenci telaşta... YKS'nin ilk oturumu başladı!

2022-06-18 14:04 - Eğitim

Bakan Soylu, Afrin'de sızdırılmış girişiminde mevcut teröristlerin ele geçirildiğini açıkladı

2022-06-14 14:04 - Gündem

Dilovası’nda 70 yaş üstü babalar bir araya geldi, duygusal anlar yaşandı

2022-06-20 05:02 - Gündem

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem